AK Gençliğin Buluşma Noktası
Kur'an-i Kerim Kur'an-ı Kerim, sureler, Ayetler ve faziletleri.

Stil
Seçenekler

Alt 07-21-2008, 03:35   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Kuran'ı Kendimize Uydurmayalım..
[size=14pt][font=Comic Sans MS]

Ebu Kinane anlatıyor:Ebu Musa el-Eş'ari(ra)üç yüze yakın hafızı bir araya toplayıp Kur'an-ın yüceliğinden bahsederek şunları söyledi:
Bu kur'an sizler için hem sevap hem vebal kaynağıdır.Kur'an'a uyunuz,onu kendinize uydurmayınız.Kur'an'a ittiba edeni Kur'an cennet bahçelerine indirir.Kur'an'ı kendisine uyduranıda Kur'an tepesi üstü cehenneme atar.

Ebu'l-Esved ed-Düeli babasının şöyle dediğini naklediyor:''Bir gün Ebu Musa el-Eşari (ra) ilgililere,Bu gün yanıma kariler (Kur'an-ın lafzına ve manasına aşina olanların )dışında yanıma kimseyi sokmayın.''diye emir verdi.Üçyüz dolayında kari huzuruna çıktık.Bize vaaz edip şunları şöyledi:
Sizler memleketin karilerisiniz.Uzun emeller peşine düşmeyin.Yoksa Hırıstiyan ve Yahudilerin gönülleri katılaştığı gibi sizinde kalpleriniz katılaşır.

Abdullah b. Mes'ud(ra)diyor ki:''Kur'an-ı ezberlemiş kimse,insanlar uykuda iken gece kalkıp ibadet etmesiyle,halk yemey yerken oruç tutmasıyla,başkaları gülüp eğlenirken kederlenmesiyle,insanlar gülerken ağlamasıyla,halk birbiriyle kaynaşırken susmasıyla,insanlar kibirlenirken alçakgönüllülüğüyle tanınmalıdır.
Kur'an-ı ezberlemiş kimsenin ağlaması,üzgün durması,düşünceli,vakarlı,bilgili ve suskun olması gerekir.Kur'an okuyucusu,katı yürekli,gafil,çığırtkan,hemen öfkelenen biri olmamalıdır.

Enes (ra)üvey babası Ebu talha'nın(ra)şöyle dediğini naklediyor:
''Birgün mescide gittiğimde Peygamberimiz'in ayakta Suffe ehline Kur'an okuttuğunu ve açlıktan karnına taş bağladığını gördüm.

RABBİM kur'an-ı hakkıyla okuyup ona hakkıyla teslim olup uyanlardan eylesin.Amin.

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-21-2008, 03:39   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
[font=Comic Sans MS]
Efendimizin bu konuyla ilgili bir hadisi var onuda ben eklemek istedim..
''Her kim Kuran'ı kendi kafasına göre yorularsa,isabette etse cehennemde yerini hazırlasın..!!'' Tirmizi..
Alt 07-21-2008, 05:12   #3
Kullanıcı Adı
LüGaT
Alıntı:
duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
[font=Comic Sans MS]
Efendimizin bu konuyla ilgili bir hadisi var onuda ben eklemek istedim..
''Her kim Kuran'ı kendi kafasına göre yorularsa,isabette etse cehennemde yerini hazırlasın..!!'' Tirmizi..
"Kafasına göre yorumla"dan kasıt Kur'anı anlama çabası değil sanıyorum. Aksi halde Kur'an tefsir ede Kur'anı anlamaya çalışan, anladığını başkalarıyla paylaşan ehil olan olmayan herkesi cehenneme yuvarlarız. Müçtehideler, alimler, fakıhler başta olmak üzere. Müteşabih ayetler dediğimiz anlamı tam olarak belli olmayan, konusu içtihad alanına dahil olan bölümlerde elbette alimlerin kanaatleri olacaktır. Hadisi senetleriyle, delilleriyle, sebeb i vurduyla, anlatmak istediği asıl anlamla birlikte doğru anlamakta fayda var.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)