![]() |
#1 |
![]() Damaktadı değişen Türkler, dünya mutfağını keşfedince restoranların mönüsünde Türk yemekleri bulmak zor oldu. Değişik tatlar arayan mekan sahipleri, farklılık yaratabilmek için kolları sıvadı. Bu farklı tatlara son ilave edilen ise "kurbağa bacağı..." Özellikle Fransızlar'ın çok sevdiği kurbağa bacağını İstanbullular ilk kez Şamdan'da tatmıştı. Yiyeceğe gösterilen ilginin büyük olması, Nişantaşı ve Etiler civarındaki diğer lüks restoran sahiplerini harekete geçirdi. Lavie, Chez Vous, La Maison ve Le Cigare gibi mekanlar, mönülerinde kurbağa bacağına yer vermeye başladı. Etiler, Bebek ve Nişantaşı'ndaki şarküterilerin sahipleri de kurbağa bacağı konservelerine ilginin son aylarda arttığını söyledi. Her gün satılıyor! Etiler Şamdan'ın sahibi Mehmet Tuna; mönülerindeki kurbağa bacağına ilginin çok olduğunu belirtererek, "Hemen hemen her akşam bu yiyeceği isteyen oluyor. Biz de bu yüzden taze kurbağa bacağını sürekli bulunduruyoruz" dedi. Sosyete bayılıyor Buldukları her fırsatta soluğu yurt dışında alan sosyete dünyasının ünlü isimleri, kurbağa bacağını aslında yıllar önce keşfetmiş. İstanbul'da ilk kez Şamdan'da yedikleri kurbağa bacağını çok seven sosyetikler, "başlangıç" olarak bu yiyeceği tüketip ardından ana yemeğe geçiyor. Kurbağa bacağı yeme konusunda önyargısız isimler arasında Nurettin Hasman, Melisa Eliyeşil, Özlem Önal, Yasemin Kozanoğlu ve Celal Çapa gibi isimler var. Denemek isteyene ![]() ![]() Malzemeler: 6 düzine kurbağa bacağı, 200 ml. süt, 125 gr. un, 80 gr. tereyağı, sirke, tuz, karabiber. Sos için: 500 ml. beyaz şarap ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kilosu 300 TL Tadı tavuk etine, kokusu ise balığa benzeyen kurbağa bacağı, başta Fransa olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde çok seviliyor. Türkiye'de ise sadece lüks restoranlarda yiyebileceğiniz kurbağa bacağının 100 gramlık porsiyonu 30 TL'den satılıyor. Küçük bir hesapla kilosu 300 TL'ye gelen kurbağa bacağı, fiyatıyla da bütün et ürünlerini geride bırakıyor. Obama da müdavimi Kurbağa bacağının 100 gramı yani 1 porsiyonunda sarece 73 kalori bulunuyor. Doymuş yağ açısından fakir olan yiyeceğin iyi bir tiamin, riboflavin, demir, fosfor, potasyum, bakır, selenyum ve protein kaynağı olduğu biliniyor. ABD Başkanı Barack Obama da, kurbağa bacağı yerken objektiflere takılmıştı.
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() geçen sene haberlerde izlemiştim istanbula bir fransız lokantası açılmış bu kurbağa bacağı tabakta menüsü vardı...
150 avroydu... |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bizim mis gibi dönerimiz kebabımız varken bu özenti neden
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() medeni olmak için gavurun adeti şart...
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ayy banlayın şu yukarıdakini
![]() Çok iğrenç diye düşünüyorum ama tadına bakasım var ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Iyyyyy midem bulandı.
Ya ayrıca bildiğin kurbağın bacağı 300 tl nedir ya, bizim köyde iğne atsan kurbağaların üstüne düşer, madem öyle gitsinler koparsınlar birkaç bacak. Yok yok ben hakikaten çağdışı kalmışım, ama iyiki kalmışım, midem rahat hiç olmazsa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
![]() böyle şeyler yiyerek medeni olmaktansa , uzak durup çağ dışı kalmayı tercih ederim ... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|