AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Stil
Seçenekler

Alt 09-07-2009, 18:31   #1
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
Question Kürt açılımının fazla abartılmasına protesto ediyorum
evet bir vatandaş olarak kürt açılımının fazla abartılmasını protesto ediyorum, yok eurovisiona kürtçe katılmalı, yok üniversitede kürtçe okul açılmalı, yok kürtçe polis olmalı gibi bu tür açılımlara çok karşı çıkıyorum, kürtçe diline bu kadar önem veriliyorsa aynı hassasiyette lazca diline önem verilmelidir aynı hakları bende istiyorum bir laz biri olarak, bu haklarım yerine getirilmezse bende dağa çıkar silahımla çevreyi tehtid ederim haksızmıyım, kürtçenin bu kadar abartılmasındaki rahatsızlığımı dile getirdim sanki diğer diller yok bunlarada açılım yapılmalıdır...

saygılar...

ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-07-2009, 18:36   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Abartılan hiçbir mevzu söz konusu değildir.Şayet bu demokratik açılımda atılması gerekilen somut adımlar var ise,o adımlarda hükümet tarafından atılmaktadır.Bu süreçte herkes sağduyulu olmalıdır.Bunun güvencesi R.tayyip Erdoğandır!Kendisi yanlış hiçbir açılımın arkasında durmaz.O bu kadar samimi ve dürüst davranıp,candan sorunların çözümü için uğraşıyorsa bir bildiği vardır ki çabalıyor..Geriye kalanların ise destek olmaktan başka alternatifleri yok.Çünkü bu mesele yabancı bir devletin,bizden olmayan bir ırkın sorunu değil,öz be öz Türkiyenin sorunudur.Bu sorunu kim yarattıya gelince elbette ETÖ ve dış mihraklar..Özetle bu tür kaygı ve endişelerden kaçınmak,sürecin selameti için birlikte adım atmak elzem olandır.
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2009, 18:38   #3
Kullanıcı Adı
Feride
Esasında söylediklerine katılıyorum Atmaca 53. Lakin gel gelelim ortada büyük bir yara var. Ve senelerdir kapanmıyor.

Bu açıdan müspet alanlarda atılacak adımları desteklemekle beraber , ilerde diğer farklı etnik grupların da bu ayrıcalıkları göz önünde bulundurup, pkk gibi bir oluşuma gidebileceği de aklıma gelmiyor değil. Zira çok karmaşık, girift bir duruma dönüşmüş durumda bu olaylar..

İnşeAllah hayırlısı olur hakkımızda..
Feride isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2009, 18:45   #4
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abartılan hiçbir mevzu söz konusu değildir.Şayet bu demokratik açılımda atılması gerekilen somut adımlar var ise,o adımlarda hükümet tarafından atılmaktadır.Bu süreçte herkes sağduyulu olmalıdır.Bunun güvencesi R.tayyip Erdoğandır!Kendisi yanlış hiçbir açılımın arkasında durmaz.O bu kadar samimi ve dürüst davranıp,candan sorunların çözümü için uğraşıyorsa bir bildiği vardır ki çabalıyor..Geriye kalanların ise destek olmaktan başka alternatifleri yok.Çünkü bu mesele yabancı bir devletin,bizden olmayan bir ırkın sorunu değil,öz be öz Türkiyenin sorunudur.Bu sorunu kim yarattıya gelince elbette ETÖ ve dış mihraklar..Özetle bu tür kaygı ve endişelerden kaçınmak,sürecin selameti için birlikte adım atmak elzem olandır.
hocam beni iyi anlıyamadınız galiba, feride nedemek istediğimi çok iyi anlamıştır, demokrasi olacak ama bu kadar abartılmayacak, yoksa ülke bölünür lazıda, çerkezide aynı hakları istemesi en hakkıdır, yoksa bu haklar sağlanmazsa ferideninde dediği gibi lazlard, çerkezlerde dağa çıkar etrafi tehtid eder hani benim hakkım diye, ayrıca türkçe eurovisiona doğru dürüst katılamazken biri haber 7 çıkıyor kürtçe urovisona katılmak daha doğru olur gibi açıklamalarda bulunuyor bu çok yanlış ne kürtçe, nede ingilizce oraya türkiyeyi temsil ediyorsan türk olarak katılmalısın.
Alt 09-07-2009, 18:49   #5
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
ayrıca şunuda belirtmek isterim ki lazlar trt binasında lazca tv istiyoruz diye defalardır kampanyalar, faacebook grupları açılıyor bu açılıma neden destek verilmiyor, uydumuzda gürcü rustavi kanalının menü seçeneğinde lazca radyo var ama trt devlet kanalında lazca tv yok mahlesef çok üzülüyorum bir laz olarak.
Alt 09-07-2009, 18:50   #6
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
ATmaCA53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hocam beni iyi anlıyamadınız galiba, feride nedemek istediğimi çok iyi anlamıştır, demokrasi olacak ama bu kadar abartılmayacak, yoksa ülke bölünür lazıda, çerkezide aynı hakları istemesi en hakkıdır, yoksa bu haklar sağlanmazsa ferideninde dediği gibi lazlard, çerkezlerde dağa çıkar etrafi tehtid eder hani benim hakkım diye, ayrıca türkçe eurovisiona doğru dürüst katılamazken biri haber 7 çıkıyor kürtçe urovisona katılmak daha doğru olur gibi açıklamalarda bulunuyor bu çok yanlış ne kürtçe, nede ingilizce oraya türkiyeyi temsil ediyorsan türk olarak katılmalısın.
İyi niyetinden şüphe etmiyorum.Lakin bu kaygı ve endişeler inanının kısırdöngü çekişmelerin ötesine geçmeyecektir.Bakın biz durduk yere bir etnik sorundan bahsederek yola çıkmıyoruz!30 yıldır ezilmiş,hırpalanmış,katledilmiş etnik bir unsurun vatandaşlarının sorunlarından bahsediyoruz!Bu açık ve seçiktir.Bu nedenle lazların,çerkezlerin v.b etnik kökenli vatandaşların çıkıpta hak idaa etmesi ancak süreci baltalamaya,ve dürüst olmamaya bağlıdır.Çünkü gerçekten ciddi bir sorun ele alınmıştır,ve bakınız bu sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapılacaktır.Aksi halde kan ve göz yaşı yine sahnede olacak,ve yine tüm Türkiye olarak makus kaderimizi yenmiş olamayacağız(...)
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2009, 18:57   #7
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İyi niyetinden şüphe etmiyorum.Lakin bu kaygı ve endişeler inanının kısırdöngü çekişmelerin ötesine geçmeyecektir.Bakın biz durduk yere bir etnik sorundan bahsederek yola çıkmıyoruz!30 yıldır ezilmiş,hırpalanmış,katledilmiş etnik bir unsurun vatandaşlarının sorunlarından bahsediyoruz!Bu açık ve seçiktir.Bu nedenle lazların,çerkezlerin v.b etnik kökenli vatandaşların çıkıpta hak idaa etmesi ancak süreci baltalamaya,ve dürüst olmamaya bağlıdır.Çünkü gerçekten ciddi bir sorun ele alınmıştır,ve bakınız bu sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapılacaktır.Aksi halde kan ve göz yaşı yine sahnede olacak,ve yine tüm Türkiye olarak makus kaderimizi yenmiş olamayacağız(...)
kusura bakmayın ama ben size katılmıyorum,
Alt 09-07-2009, 20:17   #8
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Bahsi geçen konuları dillendirenler süreci sulandırarak baltalamak isteyenlerden başkaları değiller.Kimsenin böyle bir açılım yapacağı yok.Böyle bir tartışma bile işlenen sürece zarar vermektedir.

Lazlar için hak isteyen vatandaşa soruyorum.
Topraklarınıza yatırım mı yapılmadı.
Bu millet bu devlet sizlere kucakmı açmadı.
Kendinizi bu toprakların sahibi gibi görüyorsunuz ki(güzel olanda bu) kendinizi ispatlamaya veya bende burdayım deme ihtiyacını duymuyorsun.
Bu süreçte Türk tanımıda değişecek ve Laz'larında etnik hakları tanınacak.
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-07-2009, 20:20   #9
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
inşallah dediğin gibidir, yoksa bu ülke bölünür, demokrasiyi daha da zora sokacaktır.

bide apo dikkate alınmalıdır diye dtpliler ak partiye yükleniyor inşallah başbakanımda bunun farkındadır bunların dediklerini yapmıyacaktır inşallah ben öyle umut ediyorum.

ayrıca terörist anne ile şehit annesini birlikte görüntülenmelerinide hiç doğru bulmuyorum ben rahatsızım bu tür buluşmalara.
Alt 09-07-2009, 20:28   #10
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
Alıntı:
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bahsi geçen konuları dillendirenler süreci sulandırarak baltalamak isteyenlerden başkaları değiller.Kimsenin böyle bir açılım yapacağı yok.Böyle bir tartışma bile işlenen sürece zarar vermektedir.

Lazlar için hak isteyen vatandaşa soruyorum.
Topraklarınıza yatırım mı yapılmadı.
Bu millet bu devlet sizlere kucakmı açmadı.
Kendinizi bu toprakların sahibi gibi görüyorsunuz ki(güzel olanda bu) kendinizi ispatlamaya veya bende burdayım deme ihtiyacını duymuyorsun.
Bu süreçte Türk tanımıda değişecek ve Laz'larında etnik hakları tanınacak.
arkadaşım şimdi onla bunu karıştırma, benim nedemek istediğim ortadadır, sen ona bakarsan doğuda da toprak ve yatırım yapılmıştır amacımız kürtçe kanal ve ünversite açılıyorsa, aynı haklar lazlarada tanınmalıdıri lazca tv kanal isteniyor gereken alt yapıda hazır yani, büssürü video, görüntüler, kasetler, lazc söyleyen şarkılarımız var, lazca söyleyen ermeni, gürcü insanlar var, rustavi kanalını açın menünüzden 2 dil seçeneğine tıklayın bkın bakalın gürcü radyosundan lazca radyo yayınını duyacaksınız, bu radyo hep türkiyeden bahsediliyor, çünkü radyonun sahibi türk, trt izin verse lazca radyo, tv kurarız ama buna bakarsan lazca tv izin verilmeden farça, arapça yayın yapılacağı söyleniyor oldumu şimdi.

ben şunu diyorum lazca tv kurulması için sizlerden detek bekliyorum, desteğinizi esirgemeyin, destk çıkın ki trt lazca tv kursun.

Konu ATmaCA53 tarafından (09-07-2009 Saat 20:30 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)