AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 04-21-2009, 17:29   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Kürt kanalında Türk skandalı!
29 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek üzere Kuzey Irak'ta Kürtçenin Kırmanci lehçesi ile yayın yapan Zagros TV'ye bağlanan DTP lideri Ahmet Türk, meramını anlatmakta güçlük çekti.



Canlı bağlandığı televizyon programında konuşurken sürekli tekrarlara düşen Türk, bazen de Türkçe ifadelere başvurmak zorunda kaldı. Sunucunun zaman zaman devreye girmesiyle konuşmasını tamamlayabilen Türk, sözlerini 'sağ olunuz' ifadesi ile bitirdi.

Kürtçe'ye hakimiyeti ile bilinen ve geçtiğimiz ay TBMM'de yaptığı Kürtçe konuşma ile şimşekleri üzerine çeken DTP Genel Başkanı Türk'ün ana dilini o kadar da iyi bilmediği anlaşıldı. Türk'ün durumu, Kuzey Irak'ta yayın yapan Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin 'Zagros TV'ye bağlanması ile ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre TBMM'den, Kuzey Irak'ta Kürtçenin Kırmanci lehçesinde yayın yapan televizyona bağlanan Türk, 29 Mart seçimlerinin sonuçlarını, Kürt sorunu ve çözüm yolları, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyareti ve Ergenekon gibi konulardaki sorularını cevapladı.

Ancak Ahmet Türk, konuşurken zor anlar yaşadı. DTP lideri Türk, anlattığı konuları ifade etmekte kimi zaman kelime bulmakta zorlandı. Bunun için zaman zaman Türkçe ifadelere başvurdu. Türk'ün, sık sık 'AK Parti iktidarı, rol, faili meçhuller, zarar' gibi Türkçe ifadelerin yanı sıra 'ile, yine' gibi edatları da konuşmalarında kullanması dikkat çekti. Meramını anlatmakta güçlük çektiği gözlenen Türk'ün, konuşmasının bitiminde sözlerini 'sağ olun' diyerek tamamladı.

KONUŞMA UZAYINCA PROGRAM 15 DAKİKA SARKTI!

Ahmet Türk, meramını anlatmakta güçlük çekip aynı konuları tekrarlamak zorunda kalınca imdadına sunucu yetişti. Canlı yayındaki programda kimi zaman sunucunun yardımıyla konuşmasını sürdüren Ahmet Türk, düştüğü tekrarlar nedeniyle kendisine ayrılan program süresini de aşmış oldu. Buna göre, daha önce yaklaşık 30 dakika olarak planlandığı bildirilen konuşma ancak 45 dakikada ancak bitti. Ahmet Türk, konuşmasının sonunda Zagros TV'ye teşekkür ederken, Kürtçesinin zayıf olduğunu da itiraf etti: "Kürtçem çok iyi değil, kusura bakmayın ancak bu kadar oldu."

Öte yandan her fırsatta Kürtler için dil serbestliği konusunu gündeme getiren DTP'li diğer vekiller de Kürtçe konuşmakta zorlanıyor. Meclis'te 21 milletvekili ile temsil edilen DTP'de Türk kökenli Akın Birdal ile Kürt kökenli Emine Ayna hiç Kürtçe bilmiyor. Bunun yanı sıra Zaza lehçesini konuşan İstanbul milletvekili Sebahat Tuncel, Diyarbakır milletvekilleri Selahattin Demirtaş, Aysel Tuğluk, Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ise Kürtçe'yi çok az biliyor. (CİHAN)

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım