AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-16-2012, 00:53   #1
Kullanıcı Adı
Ammar
Standart Kürt Sorunu Kemalizm'le Resmiyet Kazanmıştır
ilmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İLKAV) tarafından düzenlenen "Kürt Sorununa Sistem İçi Çözüm Arayışları ve Çözüm Önerileri" adlı panel sona erdi. Panelde konuşan Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Kürt Sorunun Kemalizm'in başlamasıyla mühürlenip resmiyet kazandığını söyledi.

Bu Sorunun Temelinde Kemalizm Yatmaktadır
Kürt sorununda pratik çözümleri dile getiren Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş ise, "Bu sorun her ne kadar Osmanlı'nın son yüz yılında başlamış ise de aslında Kemalizm'in başlamasıyla mühürlenmiş ve resmiyet kazanmıştır. Kemalizm'in bu ülkeye maliyeti, komünizmin Rusya'ya maliyetinden az değildir. Kemalizm ve öncülerinin heykellerinin dikilmesi için camilerden para toplandı. Bu düzen seksen doksan yıldır Kürdü Türkleştirmek ve daha sonra Türklerle Kürtleri topyekun dinsizleştirmek için uğraşmıştır." dedi.

"Kürt Dili İçin Sübvanse Uygulanmalıdır"
Göktaş konuşmasını şöyle sürdürdü, "Türkler rehabilite edilmelidir. Bu işin çözümü için öncelikle Türklerden başlanmalıdır. Öncelikle Türklerin ciğerlerine kadar işlenen ırkçılık silinmelidir. "Kürt dili için sübvanse uygulanmalıdır." Türk dilinin dünyada yaygınlaşması için ne harcanıyorsa Kürt Dili içinde bu uğraş verilmelidir. Kürt Dili takviye edilmelidir. Buna engel teşkil eden ne kadar kanun ve yönetmelik varsa hepsi çıkarılmalıdır. TV ve programlarda 'Ancak müminler kardeştir.', 'Allah'ın ipine sımsıkı sarılın.' Ayetlerini dillendirenlerin arkasına baktığımızda sarkıtılan ipin Allah'ın ipi olmayıp aslında TC'nin ipinin olduğunu ve bunun içindir ki "Kurtuluş İslam'dadır." sözünün yalama yaptığını, bunun yerine 'Kurtuluş Müslümanlardadır.' Sözünün kullanılması daha doğrudur." dedi.

Panelin kapanış konuşması İLKAV Başkanı Mehmet Pamak tarafından yapılıp, panel sona erdi. (Hafzullah Sevim-İLKHA)

diğer Katılımcıların görüşlerini okumak için tıklayın

Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-16-2012, 13:51   #2
Kullanıcı Adı
nihani
Alıntı:
Ammar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
TV ve programlarda 'Ancak müminler kardeştir.', 'Allah'ın ipine sımsıkı sarılın.' Ayetlerini dillendirenlerin arkasına baktığımızda sarkıtılan ipin Allah'ın ipi olmayıp aslında TC'nin ipinin olduğunu ve bunun içindir ki "Kurtuluş İslam'dadır." sözünün yalama yaptığını, bunun yerine 'Kurtuluş Müslümanlardadır.' Sözünün kullanılması daha doğrudur." dedi.
Ne alaka anlayamadım
nihani isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-16-2012, 14:01   #3
Kullanıcı Adı
EZEL
Bazılarının sorunu var onların amacıda PKK ya BDP 'ye çanak tutmakdır .
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-16-2012, 14:28   #4
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Kürt siviller hapishanelere dolduruldukça çocukları dövüldükçe sövüldükçe kürt köylüler yakılarak katledildikçe bu ülkede Kürt sorunu vardır ! Ne zaman sivilleri rahat bırakır kürt halkını asimile etmekten geri durur ve özlük haklarını verirsiniz anayasal güvenceye alırsınız o sorunun adı terör sorunu olur !
Şimdi ise kürt sorunu !
Alt 01-16-2012, 15:12   #5
Kullanıcı Adı
nihani
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kürt siviller hapishanelere dolduruldukça çocukları dövüldükçe sövüldükçe kürt köylüler yakılarak katledildikçe bu ülkede Kürt sorunu vardır ! Ne zaman sivilleri rahat bırakır kürt halkını asimile etmekten geri durur ve özlük haklarını verirsiniz anayasal güvenceye alırsınız o sorunun adı terör sorunu olur !
Şimdi ise kürt sorunu !
Şu an nerde Kürt çocuklarını dövüyorlar,masum sivilleri hapishanelere tıkıyorlar veya asimilasyon politikası yürütüyorlar ben göremiyorum açıkcası.Farklı ülkelerde mi yaşıyoruz?Kürt sorunu terör sorununa dönüşeli çok oldu
nihani isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-16-2012, 15:24   #6
Kullanıcı Adı
Ammar
Alıntı:
nihani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şu an nerde Kürt çocuklarını dövüyorlar,masum sivilleri hapishanelere tıkıyorlar veya asimilasyon politikası yürütüyorlar ben göremiyorum açıkcası.Farklı ülkelerde mi yaşıyoruz?Kürt sorunu terör sorununa dönüşeli çok oldu
islami stk oparasyonlarını duydunuz mu ?

kck oparasyonları ( kck oparasyonlarına karşı değilim ancak polise ne zaman fazla güç verildiyse sayısız mağduriyet doğmuştur. islami stk oprasyonlarınd akırılmadık kapı bassılmadık ev bırakmadılar. ) ile mazumların mağdur edilmesini ve zulüm edilmesini duymadınız doğru çünkü mehmet göktaş hocanında değindiği TC'nin ipine sarılmış tv ve basılı medya hiç değinmiyor. duymamanız doğaldır. beni bunun ila ilgili baya konum var ama şimdi koymak için zamanım yok.
Ammar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-16-2012, 15:35   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Alıntı:
nihani Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu ülkede kürtlerin en temel hak olan ana dilde eğitim hakkı bile yok . 10 yaşındaki çocuğa 13 kurşun sıkılıyor. Ceylan öldürüleli kaç sene oldu ? Çocuğun kolunu kıran polisi kasten yapmadığı gerekçesiyle hapse atmadılar bu daha yeni oldu. 36 köylü daha yeni yakılarak öldürüldü devlet uçaklarıyla . Devletin kürtlerle hala sorunu var demektir. Devletin kürt halkıyla aralarına mesafe koymayan aktivistlerle bile sorunu var onları dahi hapishanelere tıkıyor. for example muhammed cihad , meryem bacı . Müslüman kürtler dahi rahat bırakılmıyor. Adamların evine helikopterle baskın yapılıyor. Vakıfları dernekleri basılıyor islami neşriyatlar delil olarak toplanıyor 40 50 kişilik gruplarla gece üçte evlerinden alınıyorlar bir gün sonra serbest bırakılıyorlar.
Alt 01-16-2012, 17:51   #8
Kullanıcı Adı
unsparing
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu ülkede kürtlerin en temel hak olan ana dilde eğitim hakkı bile yok . 10 yaşındaki çocuğa 13 kurşun sıkılıyor. Ceylan öldürüleli kaç sene oldu ? Çocuğun kolunu kıran polisi kasten yapmadığı gerekçesiyle hapse atmadılar bu daha yeni oldu. 36 köylü daha yeni yakılarak öldürüldü devlet uçaklarıyla . Devletin kürtlerle hala sorunu var demektir. Devletin kürt halkıyla aralarına mesafe koymayan aktivistlerle bile sorunu var onları dahi hapishanelere tıkıyor. for example muhammed cihad , meryem bacı . Müslüman kürtler dahi rahat bırakılmıyor. Adamların evine helikopterle baskın yapılıyor. Vakıfları dernekleri basılıyor islami neşriyatlar delil olarak toplanıyor 40 50 kişilik gruplarla gece üçte evlerinden alınıyorlar bir gün sonra serbest bırakılıyorlar.
Hep aynı olayları ısıtıp ısıtıp getiroyosun Ülkemizin verdiği binlerce şehidin hesabını kim vericek
unsparing isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-16-2012, 18:09   #9
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Sen ve senin gibi düşünenler hesabını verecek ! Irkçılık maskesi arkasından attığınız milliyetçi fitne tohumları yeşerdi pkkyı ortaya çıkarttı kutsal türk silahlı kuvvetlerinizle yıllarca el ele kol kola verip bu fitne örgütüyle milyarlarca dolarımızı gaspettiler sonra binlerce gencimizi toprağa gömdüler .
Ne yüzünden milliyetçi fitne tohumlarınız yüzünden.
Bu yüzden bu milliyetçilik davası üzerinden siyaset yapmaya ve insanları bu dava üstünden öldürmeye öldürmeye teşvik etmeye devam ederseniz ahirette bunun hesabı çok ağır olacaktır.
Alt 01-16-2012, 18:14   #10
Kullanıcı Adı
abp
Kürt sorunu yoktur, yönetim sorunu vardır.Ben hükümette olsam kürt kızlarını,Türklerle evlendirirdim.Böylece melez bir halk oluşur kendi ordusuna silah sıkmazdı.

Konu abp tarafından (01-17-2012 Saat 01:55 ) değiştirilmiştir..
abp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)