AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-22-2009, 14:52   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Kürtçe bilen sağlıkçı ve imam aranıyor

Sağlık Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe bilen personel istihdamı için harekete geçti.

MGK kararlarına göre bölge halkıyla temas eden kamu görevlilerinin Kürtçe bilmesine önem veriliyor. Sağlık Bakanlığı, Güneydoğu'daki hastanelerde Kürtçe bilen personeli tercih ediyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Kürt sorununun çözümünde "tarihi fırsatın eşiğindeyiz" açıklamasının kodları çözülüyor. Milli Güvenlik Kurulu'nda (MGK) alınan kararlar çerçevesinde bölge halkıyla birebir temasta bulunan kamu görevlilerinin halkın dilinden anlamasına özel önem veriliyor.

Sağlık Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı Kürtçe bilen personel istihdamına yöneliyor. Bölge içi görevlendirmede Kürtçe bilenler tercih ediliyor. Bu yıl Kürtçe aşı kampanyası broşürleri bastırarak açılımın ilk adımını atan Sağlık Bakanlığı, ana dili dışında dil bilmediği için sıkıntısını anlatamayanların yoğun olduğu merkezlerde Kürtçe bilen yardımcı sağlık elemanı çalıştırılması için mekanizma kurmayı düşünüyor.

Örneğin, bölgedeki referans hastanelerde Kürtçe konuşabilen tıbbi sekreter bulundurulması fikri bu kapsamda değerlendiriliyor. Sağlık Bakanlığı, Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlerde, Güneydoğu'dan çok fazla hasta kabul eden hastanelerde Kürtçe bilen personel bulundurulmasına özen gösteriyor.

BAKANLAR NE DEDİ?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Güneydoğu'da görevlendirilen doktorların kura, diğer sağlık personelinin sınav puanına göre atandığını, burada Kürtçe bilme kriteri konulmadığını anımsattı ancak şu formülü paylaştı: "Özellikle kadın nüfusun yoğun yaşadığı, Kürtçe dışında dilin konuşulmadığı yörelerde bir mekanizma kurulabilir, buna göre eleman istihdamı düşünülebilir."

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay da devlet tiyatrolarında Kürtçe oyunlar sergilenmesine olumlu baktığını belirtti. Günay, "Yasal engel var mı araştırıyoruz. Kürtçe türkü söyleniyorsa, oyun da olabilir" dedi. Kürt açılımının etkili bir isimlerinden AKP'li Adana Milletvekili Dengir Mir Fırat, "Kürtçe bilen doktor çalıştırmak yasalara aykırı değil. Doktor dilini anlamadığı hastaya teşhis koyamaz. Camilerde de Kürtçe vaaz verilebilir. İmam, vatandaş tarafından anlaşılmıyorsa, söylenenlerin anlamı yok" dedi.

Kaynak: Sabah

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-22-2009, 15:08   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Bugüne kadar sorunun çözümünden ziyade sadece problem olanlar,bugün çözümü için uğraşanların ayakbağları olmaktadırlar!Bölge halkımızın profiline göre bu yönde her türlü talepleri yerine getirilmelidir ki;PKK masum insanları dağa çıkarmasın!
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-22-2009, 15:52   #3
Kullanıcı Adı
xhidayet
Ben Kürtçe biliyorum..
Teoloji mezunuyum ben imamlık yapabilir miyim acaba?...
xhidayet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-22-2009, 15:56   #4
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
xhidayet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben Kürtçe biliyorum..
Teoloji mezunuyum ben imamlık yapabilir miyim acaba?...
Herkes her konuda az çok ilim sahibidir kendine göre,lakin dini görevlerde liyakat sahibi,ehil bir insan olmak farzdır..Bununla ilgili şu meşhur söz daha açıklayıcı olur diye düşünüyorum;Yarım doktor candan,yarım imam dinden edermiş..!
Alt 05-22-2009, 15:57   #5
Kullanıcı Adı
DadaşAkp
almanyada italyda hollanda gibi ülkeler kendi ülkenin dilini öğrenmenk mecburdur bizim ülkede hala ilk olarak Türkçemizi öğrensinler öncelik budur kürtlere karşı düşmanlığım yoktur eniştemde kürt ama Türkiyenin dili Türkcedir öncelik Türkce bilinmesi lazım
DadaşAkp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-22-2009, 16:15   #6
Kullanıcı Adı
BlueMoon
değişik bir uygulama
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-22-2009, 16:22   #7
Kullanıcı Adı
xhidayet
Cool
Alıntı:
ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkes her konuda az çok ilim sahibidir kendine göre,lakin dini görevlerde liyakat sahibi,ehil bir insan olmak farzdır..Bununla ilgili şu meşhur söz daha açıklayıcı olur diye düşünüyorum;Yarım doktor candan,yarım imam dinden edermiş..!
Ne dediğinizi anlamadım...?!!
Hakaret falan mı ediyosunuz?.. Tanımadan etmeden, Ne demek "Yarım imam?!.." 'İş talabinde' fikir danıştık diye aşağlamaya ne hakkınız var.. Üslubunuzu düzeltmenizi talep ediyorum...
İstediğiniz platformda dini ve ilmi tartışmaya hazırım..
Alt 05-22-2009, 16:25   #8
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
Alıntı:
xhidayet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ne dediğinizi anlamadım...?!!
Hakaret falan mı ediyosunuz?.. Tanımadan etmeden, Ne demek "Yarım imam?!.." 'İş talabinde' fikir danıştık diye aşağlamaya ne hakkınız var.. Üslubunuzu düzeltmenizi talep ediyorum...
İstediğiniz platformda dini ve ilmi tartışmaya hazırım..
İyide muhterem bunu neden üzerinize alındınız ki?Ben genel bir söylemde bulundum.Acaba yapabilirmiyimede atıfta bulundum sadece?Dini temsilliyette acabalar olmaz!
Alt 05-22-2009, 16:51   #9
Kullanıcı Adı
xhidayet
Prosedürü sormuştum resmi açıdan...
Alt 05-22-2009, 17:07   #10
Kullanıcı Adı
xhidayet
Rabbim sizi ıslah etsin.. Özür bekliyorum hala, inatla aşalamaya devam ediyosunuz..
Konuyu akapatıyorum ve bir daha sizin seviyenize inmiyorum..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)