Kürtçe TV'nin Yolu Açıldı
Başbakan Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Bölgesi'ne yapılacak 12 milyar dolarlık yatırım kapsamında Kürtçe TV kanalının açılacağı sözü verirken, TRT Yasası'nda değişiklik yapan tasarıyla "Kürtçe kanal" yolu açıldı.
Tasarıya, TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu'nda "Kurumun yayınları Türkçe yapılır. Ancak kanunlara aykırı olmamak şartıyla farklı dil ve lehçelerde de yayın yapılabilir" hükmü eklendi. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, düzenlemenin yasalaşmasının ardından bir kanalın bu amaçla tahsil edileceğini söyledi.
Şahin, "TRT bünyesinde 45 dakikalık yayınlar yapılıyordu. Bu kapsamda hem yurtdışına hem de kendi bölgemizdeki kişilere yönelik olarak 24 saat yayın yapacak bir kanal oluşturacağız" dedi. İran'da 4 farklı kanaldan Kürtçe yayın yapıldığına dikkat çeken Şahin, "Böyle bir realite varken bunlardan uzak kalmak bize zarar verir. Farklı diller olacak. Farsça, Arapça belki Yunanca" dedi.
tevhidhaber
|