AK Gençliğin Buluşma Noktası
Protesto Tüm protestolarımızı burada paylaşıyoruz. Küfür ve hakaret etmek yasaktır.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 08-26-2007, 17:26   #1
Kullanıcı Adı
Ebru_ist
Standart kürtçeye hayır
kürtçenin sivil anayasaya girmesini protesto ediyorum..öyle olursa verdiğim oyu haram ediyorum ve öteki dünyada iki elim yakalarındadır bilsinler..sınırlarda şehitlerimiz can verirken biz onlara taviz veremeyiz

Ebru_ist isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-26-2007, 18:46   #2
Kullanıcı Adı
parabol
Standart kürtçeye hayır
bende protesto edıorum..turkıyede yasayan bırcok azınlık var nıye onların dıllerı gırmıoda kurtce gırıo nıye onlar bunu ıstemıoda kurtler ıstıo..yavas yavas empoze etmeye calısıolar kurtlugu..ben bunda art nıyet arıorum..ve senı desteklıorum..
parabol isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-26-2007, 20:42   #3
Kullanıcı Adı
Ebru_ist
Standart kürtçeye hayır
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
bende protesto edıorum..turkıyede yasayan bırcok azınlık var nıye onların dıllerı gırmıoda kurtce gırıo nıye onlar bunu ıstemıoda kurtler ıstıo..yavas yavas empoze etmeye calısıolar kurtlugu..ben bunda art nıyet arıorum..ve senı desteklıorum..
teşekkür ederim seçmeli ders olarak da olsa okullarda okutulmasının anayasaya girmesine karışıyız biz..ilgililere duyrulur..
Alt 08-26-2007, 21:23   #4
Kullanıcı Adı
Beritan
Standart kürtçeye hayır
Alıntı:
Ebru_ist Nickli Üyeden Alıntı
kürtçenin sivil anayasaya girmesini protesto ediyorum..öyle olursa verdiğim oyu haram ediyorum ve öteki dünyada iki elim yakalarındadır bilsinler..sınırlarda şehitlerimiz can verirken biz onlara taviz veremeyiz
kardşler bende kürdüm ama .......terör yandaşı değilim.........kürt olmak terör yandaşı olmak değil......eminimki forumda o kadar kürt vardır....yazılarımıza dikkat edelim......terör yandaşlarını kapsayarak konuş..kürtler adına değil
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-26-2007, 21:24   #5
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Standart kürtçeye hayır
Alıntı:
ammar Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
kardşler bende kürdüm ama .......terör yandaşı değilim.........kürt olmak terör yandaşı olmak değil......eminimki forumda o kadar kürt vardır....yazılarımıza dikkat edelim......terör yandaşlarını kapsayarak konuş..kürtler adına değil
Sana can-ı gönülden katılıyorum ammar bu konuda...Kürt olmamama rağmen...
Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-26-2007, 21:27   #6
Kullanıcı Adı
Beritan
Standart kürtçeye hayır
Alıntı:
AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
ammar Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Sana can-ı gönülden katılıyorum ammar bu konuda...Kürt olmamama rağmen...
abi bu konu ne ya ........resmen kürtlere hakaret var.......zaten dikkat edin terör en çok kürtlerin içini yakıyo.....hoş insan insandır...bizde ayrım olmaz.dine aykırıdır
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-26-2007, 21:29   #7
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Standart kürtçeye hayır
Diğer başlıklarda sana katılmadığım konular var ama bu konuda katılıyorum demek istedim..Sakin ol ;)

Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-26-2007, 21:35   #8
Kullanıcı Adı
mavera,
Standart kürtçeye hayır
öncelikle yazima ön yargili yaklasilacagi icin belirtmek isterim kürt degilim, ankaradan ötesini bilmem..
ancak bu arkadasin protesto ettigi seyin tam tersini bende protesto ediyorum neyimi insanlarin temel haklarini yasayla elinden alinmasini..
bir insanin kendi dilini konusmasini yasaklamak bana cok absürd geliyor..evet Türkiyenin resmi dili Türkcedir ama bu bizim bazi gercekleri görmemiz anlaminda gelmemeli..
bu ülkede cok sayida kürt var ve aralarinda Türkceyi konusamayanlar bile var..arkadaslar yasaklamayla bir yere varilmaz aksine yasaklamak daha cezbedici olur ve illagal örgütlerin yasak üzerinde propaganda yapmalarina yarar..
yani bu isler öyle yasayla, yasakla olmaz..o insan Türk vatandasi ama Kürt siz ona zorla kimliginimi inkar ettireceksiniz, siz ona dilinimi unutturacaksiniz, siz onu zorla asimilemi edeceksiniz..
ne oldu o kadar yaygara kopariliyordu kürtce yayin gelirse bölünme olur diye ne oldu kac yildir kürtce yayin var ses seda yok..ne oldu kürtce kurslar gelince kiyamet kopar diyorlar..birakin kiyamet kopmasini o kürtce kurslari ilgisizlikten kapandi..
ama bizler o kesimi dislar, o kesimi yasa yoluyla asimile etmeye calisirsak pkk nin ekmegine yag süreriz...ak parti neden doguda, dtp ye rakip olmustur bunun analiz edelim cünkü oranin insanini önemsemistir, o insanlara deger vermistir, o insanlara bu ülkenin vatandasi oldugunu hatirlatmistir bu yüzden ak parti orada en büyük güc olmak yolunda ilerliyor..
ancak bizlerde gecmistekiler gibi yasaklarla birseyler yapmaya calisirsak sonuc elde edemeyiz o 20 yildir bitmeyen pkk yida bitiremeyiz..pkk yi askeri gücle bitirmek önemli degil, önemli olan insanlarin beynindeki pkk yi bitirmek..
bir ayrimi iyi yapalim pkk kürt kökenli bir terörist örgütüdür ancak her kürt pkk li degildir..bizler sapla, samani ayiramiyoruz her kürdü pkk li olarak görüyor, onlarin kendi dillerini konusmasini vatan hainligi olarak görüyoruz..
kürtcenin konusulmasi bir zenginliktir , kültürümüze katkidir ingilizce konusulurken laf yok hani ingilizce dünya dili ya dilimizi resmen istila etmeye basladi ingilizce ama ses yok cikin bakin dükkan isimlerine hangi dilde...eee bunu niye protesto etmiyoruz neden yillarca beraber yasadigimiz, omuz omuza beraber kurtulus savasi yaptigimiz, ayni kaptan su ictigimiz kardeslerimizin dillerini konusmasini yasakliyoruz..
arkadaslar önce beynimizdeki ön yargilari kiralim..kimse kusura bakmaisn kürtcenin serbest kalmasiyla bu ülke gitmez évet abartiya kacmadan bazi seylerin degismesi lazim yoksa pkk ve onun siyasi uzantisi dtp o bölgede en önemli güc olmaya devam edecektir..

Alt 08-26-2007, 21:39   #9
Kullanıcı Adı
Ebru_ist
Standart kürtçeye hayır
ben her kürt bölücüdür dedim mi niye çarpıtıyorsunuz?vatanı bölmek niyetiyle kürtçenin anayasaya sokulmasına karşıyım..ben tc vatandaşıyım diyen herkesi kardeş görürüm..ama yaptırımlarla kimseye taviz verilemez.
Alt 08-26-2007, 21:44   #10
Kullanıcı Adı
mavera,
Standart kürtçeye hayır
Alıntı:
ben her kürt bölücüdür dedim mi niye çarpıtıyorsunuz?vatanı bölmek niyetiyle kürtçenin anayasaya sokulmasına karşıyım..ben tc vatandaşıyım diyen herkesi kardeş görürüm..ama yaptırımlarla kimseye taviz verilemez.
peki kime taviz veriliyor?? pkk yami, kürt leremi? bir insanin kendi ana dilini ögrenmesi ne kadar sakincali o zaman biz gurbetciler ne yapalim hani haberler cikiyor ara sira iste bazi ülkeler gurbetcilerimizin ana dilini konusmalarina izin vermiyorlar diye hemen ne diyor bu nasil zihniyet, bak su fasistlere...
eee biz niye birilerinin kendi anadillerini konusmalarindan gocunuyoruz ki ben yurtdisindayim ve anadilimi konusabiliyorum cogu yerde ve anadilim devlet güvencesi altinda..
eee ab ye girecegiz diyen biz degilmiyiz..;)

Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)