AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-26-2009, 19:15   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Kurtulmuş, partililere iktidar yemini ettirdi
SP Genel Başkanı Kurtulmuş: 72 milyonun hakim olduğu yeni bir anayasa yapılmalı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, sadece milleti hakim kılan bir anayasa yapılması çağrısında bulundu. Türkiye'nin bütün anayasalarını ya askerin süngü ucunda ya da AB'nin emretmesi ile yaptığını belirten Kurtulmuş, "Gelin şu memlekette 72 milyonun hakim olduğu yeni sivil bir anayasa yapalım." dedi.

Partisinin, Sivas İl Kongresi'ne katılmak üzere hava yolu ile kente gelen SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'u partililer karşıladı. Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen kongreye geçildi. Numan Kurtulmuş, "Başbakan" sloganları arasında kürsüye geldi.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, son günlerde Ergenekon, sivil - askeri mahkeme ve HSYK tartışmalarının yaşandığını ifade ederek, kısa zaman sonra bunların hepsinin unutulacağını kaydetti. İktidar partisini muktedir olamamakla suçlayan Kurtulmuş, hükümeti, orduyu, yargıyı ve parlamentoyu vücudun uzuvlarına benzetti. Bunlardan hiçbirisinin diğerine üstünlüğü olmadığını vurgulayan SP Lideri, hepsini, millete benzettiği beynin yönetmesi gerektiğini dile getirdi. Kurtulmuş, "Sağ elimizi sol elimize kırdaramayız. Bu bölgede Türkiye'nin güçlü, caydırıcı, sağlam bir orduya ihtiyacı var. Ancak millet siyasete karışmış bir TSK istemiyor." dedi.

Mevcut yapıda adalet ve eğitim sistemlerinin millete açık olmadığını ve ekonomik kararlarla da milletin ilgisi olmadığını öne süren Numan Kurtulmuş, "Bunun adı demokrasi değil. Gelin sadece ve sadece milleti hakim kılan yeni bir reforma imza atın." dedi. 22 Temmuz genel seçimlerde milletin yüzde 47'sinin
AK Parti'ye oy verdiğini hatırlatan Kurtulmuş, iktidara, yeni bir anayasa yapması çağrısında bulundu.

"22 Temmuz'da millet, 'adam gibi bir anayasa yapın ve beni egemen kılın' diye
AK Parti'ye destek verdi. Türkiye'de milletin onayladığı, bütünüyle milletin seçtiği insanların eliyle yapılacak yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Türkiye bütün anayasalarını ya askerin süngüsü altında ya da 'AB emretti' diye yapmıştır. Biz de diyoruz ki gelin, 72 milyonun anayasası olan yeni sivil bir anayasa yapalım. Gelin siyasi partiler yayasını, seçim yasasını, baraj sistemini, dokunulmazlıklar meselesini yeniden görüşelim." şeklinde konuştu. SP Lideri Numan Kurtulmuş, konuşmasının ardından, partililere "iktidar yemini" ettirdi. Daha sonra Kurtulmuş, partililerin "Başbakan Kurtulmuş" sloganları eşliğinde salondan ayrıldı.

Tek liste halinde gidilen kongrede, SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra eski Tarım Bakanı Musa Demirci, Genel Başkan Yardımcıları Temel karamollaoğlu, Akif Gürdoğan ve Kazım Aslan ve çok sayıda partili hazır bulundu.


(CİHAN)

 

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-26-2009, 19:15   #2
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart
Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2009, 19:20   #3
Kullanıcı Adı
Beritan
Standart
Numan kurtulmuş doğru söylüyor...
%47 nin oyunu alan bir iktidar var başımızda...çoğu ipler elinde daha çok şey beklenmesi gayet normaldir...
bizde o yemini ettik...olmasada inanıyoruz...
Beritan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım