AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-17-2009, 06:28   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart Kurtulmuş'tan genel başkanlık açıklaması
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Saadet Partisi 26 Ekimde yaptığı kongre ile yeni bir yönetim seçilmiştir. Bu yönetim milletimiz tarafında tescil edilmiştir. Bazılarının söylediği gibi partimizde liderlik sorunu yoktur. Bunu net şekilde ifade etmek istiyorum." dedi.

Partisi'nin il başkanları ve il müfettişleri toplantısına katılmak üzere geldiği Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde konuşan Kurtulmuş, SP'nin 29 Mart Mahalli idareler seçimlerinde büyük bir başarı ortaya koyduğunu söyledi. Kurtulmuş, "SP'nin 29 mart seçimlerinde ortaya koyduğu rakamsal başarı ortadadır. Oylarımızı bir önceki seçime göre 820 bin iken 29 Mart yerel seçimler sonucunda 2 milyonun üzerine çıkmıştır. Bu da bir önceki seçime göre yüzde 250 oranında bir artışı göstermektedir. Kazandığımız ilçe ve belde belediye başkanlıklarımız iki katına çıkmıştır. Seçim kampanyamız sırasında, "Rakamsal olarak bu seçim işaret fişeği olacaktır." sözümüz gerçekleşmiştir. İşaret fişeği atılmıştır. SP'nin siyasal olarak ortaya koyduğu başarıdır. SP'nin toplumdaki karşılığı şu anda seçimde aldığı yüzde 5.2'nin çok üzerindedir. Yüzde 50 oy almış gibi saygı duyuluyor, sevgi duyuluyor." diye konuştu.

Türkiye'de bir gerilim siyasetinin uygulandığını kaydeden Kurtulmuş, "Türkiye'de yedi yıldır uygulanan çatışma ve gerilim siyaseti var. Partiler bu şekilde idare etme yoluna gitmişlerdir. Seçimlerde bu politikanın halk tarafından onaylanmadığı ortaya konmuştur. Bu seçimde SP yi tek alternatifi görmüş ve muktedir siyasetin adresi seçmiştir. Toplumun çok farklı kesimleri, SP'nin söylediklerine kulaklarını kabarttı. Ön yargısız bir şekilde SP'nin söylediklerin dinledi." ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Kurtulmuş, "Necmettin Erbakan'ın aktif siyasete döneceği, siyasi yasağın kalkmasından sonra ilk yurt dışı gezisini İran'a yapması konusunda kamuoyunda tartışmalarla ilgili görüşleriniz nedir?" şeklindeki soru üzerine; "Erbakan hocamızın 11 senedir devam eden bir mahkemesi vardı. 28 Şubatın olağandışı yapılarında ortaya çıkmıştır. Mahkeme sonrasında, bu sonuçların hepsinin ortadan kalkması sadece SP açısından değil Türkiye için sevindirici bir gelişmedir. Basın toplantısında yaptığı konuşmada, Erbakan hocamızın aktif siyasete gireceğine dair bir ifade yoktur. Saadet Partisi'nde 26 Ekimde yaptığı kongre ile yeni bir yönetim seçilmiştir. Bu yönetim milletimiz tarafında tescil edilmiştir. Öyle sanıyorum ki, bu mesele üzerinden bazı çevreler spekülasyon yapmak istiyorlar." cevabını verdi.

(CİHAN)

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)