AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-29-2008, 14:51   #1
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
Standart Kutan: Genel başkanlığı bırakıyorum
Kutan: Genel başkanlığı bırakıyorum

Saadet Partisi, kasım ayındaki olağan kongresine hazırlanırken sürpriz bir çıkış yapan Recai Kutan, genel başkanlık görevini bırakacağını açıkladı.

Parti, yerel seçimlere yeni bir ismin liderliğinde girecek. Kutan, "Bugüne kadar hep bana görev tevdi edildi, hiçbir göreve talip olmadım. Genel başkan olmamı teşkilat istedi, ben de oldum. Ama bu kez aday olmayı düşünmüyorum." dedi. Kendinden sonra kimin genel başkan olacağı konusunda ise yorum yapmadı. 78 yaşındaki Kutan, bu gelişmenin 'partinin gençleştirilmesi' yönündeki eleştirilerle ilgisi olmadığının da altını çizdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev hapsi cezasını affettiği Erbakan'ın Anayasa'ya aykırı şekilde yargılanıp hüküm giydiğini savunan Kutan, yargılamanın yeniden yapılması gerektiğini belirtti.

Büyük Kongre, Ekim 2008 sonları ya da kasımın başında yapılacak. Kongreye yeni bir kadroyla ve tek listeyle gidilecek. Kutan, kongreden önce il başkanları ve GİK üyeleriyle toplanıp, liderin kim olacağı ve partinin yol haritası konusunda görüş alışverişinde bulunacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Kutan, bu toplantıdan çıkan sonuca göre hareket edeceğini belirtiyor. "Benim gönlüme kalsa aday olmayı istemiyorum." diyor. Partinin başından ayrıldıktan sonra siyasi çalışmalarını sürdüreceğine işaret ediyor. Daha önce başkanlığını yaptığı, 1968'de kurulan Türkiye'nin ilk stratejik araştırma kuruluşu ESAM'ın başına döneceğini anlatıyor. Kutan, partinin başına kimi halef gördüğü konusunda ise "Halef olarak şudur demem doğru değil, yetişmiş birçok arkadaşımız var, hepsi layık." ifadelerini kullanıyor.

Erbakan yeniden yargılanmalı
Cihan Haber Ajansı Ankara Bürosu'nu ziyaret eden Kutan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kutan, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın Anayasa'ya aykırı şekilde yargılanıp hüküm giydiği görüşünde. Bu yüzden Fransa'daki ünlü Dreyfus davasında olduğu gibi yeniden yargılanması gerektiğini vurguluyor. Anayasa Mahkemesi'nin devreye girmesini isterken dava sürecinde birçok hukuk ihlali yapıldığını dile getiriyor. Erbakan'ın tekrar siyasete dönmesi ve partinin başına geçmesini ise mümkün görmüyor. Hukuken bunun mümkün olmadığına dikkat çekiyor.

Kutan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin anayasa değişikliği talebine tam destek veriyor. Mevcut Anayasa'nın askerî müdahaleden sonra hazırlandığını ve demokratik ortamda kabul edilmesinin mümkün olmadığını kaydediyor. Kutan, şöyle devam ediyor: "Biz daha önce anayasa teklifleri hazırladık. Yeni anayasanın tepeden tırnağa değişmesini önerdik. Yayınlandı, ama ilgi görmedi. Yeni yasama yılı ile birlikte bunları tekrar gündeme getirmeyi düşünüyoruz. Siyasi partiler yasası mutlaka gözden geçirilmeli. Bizim haksız bir şekilde partimiz kapatıldı. Şu anda siyasi partilerin dernekler kadar güvencesi yok. Yasa, parti kapatmayı zorlaştıracak şekilde yeniden düzenlenmeli. Anayasanın sivil bir anayasa, yerli bir anayasa haline getirilmesinde zorunluluk var."

(Zaman)

aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-29-2008, 14:57   #2
Kullanıcı Adı
Abdullah KAÇ
Hayırlara vesile olur inşaAlah.
Abdullah KAÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2008, 15:02   #3
Kullanıcı Adı
Feyza
Sayın Recai Kutan'ı Saadet partisi genel başkan olarak benimsenmedi. Her zaman Erbakan'ın gölgesinde kaldı. Kendi iradesini ortaya koyamadı. Kimse yanlış anlamasın ama Recai Kutan Saadet Partisine iyi bir genel başkan olamadı...
Feyza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-29-2008, 20:47   #4
Kullanıcı Adı
islam
Öncelikle Recai hocama bu zaman kadar TC. ve Türkiye siyasetine kattığı değer için teşekkürler... Büyüğümüzdür artık mevkisi koltukta değil perde arkasında olcak yeni görevinde Allah yar ve yardımcısı olsun...

Muhtemel halefi ... Numan KURTULMUŞ

Doç. Dr. Numan Kurtulmuş (1959 - …. )
İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden 1982 yılında mezun oldu. 1984 yılında, yine aynı Fakülte’de yüksek lisansını tamamladı. 1988-1989 öğretim yılında ABD’'de Temple University School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalarını sürdürdü. Kasım 1990 ile Haziran 1993 tarihleri arasında ABD’'de Cornell University New York State School of Industrial & Labor Relations’nda Misafir Öğretim Üyesi olarak bulundu. Yazarın, sosyal siyaset, işçi-yönetim ilişkileri, yönetim ve organizasyon, sendikalar ve sendikacılıkta yeni trendler ve insan kaynakları yönetimi konularında yayınlanmış makaleleri vardır. Ayrıca, çeşitli uluslararası ve yerli kuruluşların sempozyum ve seminerlerinde tebliğler sunmuştur.

“Stok Yönetiminin Data Base Yaklaşımıyla Entegre Edilmesi”ve “Model İnsan Tipi Açısından Endüstri İlişkilerindeki Değişim”konularında yüksek lisans ve doktora tezleri ile “Post-Endüstriyel Dönüşüm”ve “Japon Sisteminde İşçi-Yönetim İlişkileri”isimli doçentlik çalışmaları mevcuttur. 1992 yılında İktisat Doktoru, 1994 yılında Çalışma Ekonomisi Anabilim dalında Doçentlik ünvanı almıştır. 2004'te profesörlük ünvanı aldı. Sanayi Ötesi Dönüşüm adlı eseri yayınlanmıştır.

Bir ara İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Kurtulmuş, halen fiili siyasetle meşgul olup Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanlığı görevini sürdürdü.

FP'nin Anayasa Mahkemesi'nce 22 Haziran 2001'de kapatılamsından sonra kurulan Saadet Partisi'nin GİK'nda görev aldı. Ve Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı. 2004'ten bu yana İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi..
islam isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-30-2008, 15:52   #5
Kullanıcı Adı
aşk-ı ilahi
sağolasınn tahacım...

inşaalah ya numan kurtulmuş...yada mete gündoğan olur....
aşk-ı ilahi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-30-2008, 16:06   #6
Kullanıcı Adı
islam
Alıntı:
aşk-ı ilahi Nickli Üyeden Alıntı
sağolasınn tahacım...

inşaalah ya numan kurtulmuş...yada mete gündoğan olur....
Dava Hakkı hakim kılma Davası olduktan Sonra isimler Numan olmuş, Mete olmuş fark etmez Davva hakkı hakim kılma davası, davamız hak davası ...
Allah bizi hakkıyla haşr eylesin...
Alt 08-30-2008, 18:27   #7
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
Feyza Nickli Üyeden Alıntı
Sayın Recai Kutan'ı Saadet partisi genel başkan olarak benimsenmedi. Her zaman Erbakan'ın gölgesinde kaldı. Kendi iradesini ortaya koyamadı. Kimse yanlış anlamasın ama Recai Kutan Saadet Partisine iyi bir genel başkan olamadı...
Çok doğru bir tespit.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2008, 14:20   #8
Kullanıcı Adı
şeyh şamil
Bu haber çok saçma...
Milli görüşte hiçbir zaman ben göreve adayım diye birşey olmaz.Görev istenmez aday olunmaz.Görev sadece işibilene verilir.Ben aday değilim desede o görevi yapabilense yine o kişiye verilir.Ben bu görevi almıyorum diyemez.Mili görüş davasında sadece bir kişi ben görev alıyorum dedi onada delege görev vermedi.Kim bu kişi A.gül
Yani milli görüşte görev istenmez görev verilir.

Bu zaman gazetesinin herzaman milli görüş ile yaptığı haberleri milleti yanlış yere çekmek ve milletin zihnini bulandırmaktan başka bişe yapmıyor..Ne diyor yazıda ben istemiyorum ancak bana görevi veriyorlar.Zaten Mili görüş'te görev istenmiyor veriliyor.Sn Recai kutan bunu demek istedi.Lafı neden başka yere çekiliyor ve neden zaman ve milli görüşü istemeyen gazetelerde haber çıkıyorda milli gazetede çıkmıyor
şeyh şamil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2008, 14:26   #9
Kullanıcı Adı
şeyh şamil
Alıntı:
Feyza Nickli Üyeden Alıntı
Ben bir saadet partili olarak benim genel başkanım.Erbakan hocadan sonra En iyi siyasetçilerden birisi.Ancak bunu gören göz anlar görmetenler anlamaz.Erbakan hocanın buraya kadar gelmesinde kutan hocanın çok büyük desteği vardır ,Emeği vardır.
Erbakan hocanın gölgesinde kamış demişsiniz onun gölgesinde kalmadı.ERBAKAN NE YAPTIYSA KUTANDA ÖYLE YAPTI.Kendi görüşünü herzaman söyledi.Erbakan hoca ile görüşü aynı olduğundan bazı kişiler bunu gölgesinde diye tarif etmeyi uygun gördü.
Sn Kutan'ı merak edenler bu milli görüşte ne yari ver diyenler şu kitabı okusunlar.
Milli Görüş davasında Recai Kutan
şeyh şamil isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2008, 14:28   #10
Kullanıcı Adı
islam
Alıntı:
şeyh şamil Nickli Üyeden Alıntı
Bu haber çok saçma...
Milli görüşte hiçbir zaman ben göreve adayım diye birşey olmaz.Görev istenmez aday olunmaz.Görev sadece işibilene verilir.Ben aday değilim desede o görevi yapabilense yine o kişiye verilir.Ben bu görevi almıyorum diyemez.Yani milli görüşte görev istenmez görev verilir.

Bu zaman gazetesinin herzaman milli görüş ile yaptığı haberleri milleti yanlış yere çekmek ve milletin zihnini bulandırmaktan başka bişe yapmıyor..Ne diyor yazıda ben istemiyorum ancak bana görevi veriyorlar.Zaten Mili görüş'te görev istenmiyor veriliyor.Sn Recai kutan bunu demek istedi.Lafı neden başka yere çekiliyor ve neden zaman ve milli görüşü istemeyen gazetelerde haber çıkıyorda milli gazetede öıkmıyor ??
kesinlikle doğru söylüyorsun .. milli görüşte görev alınmaz, verilir... Ama bu haberin doğrulu kesin Hoca izin verdi Recai Başkana bırakabilir ve oda bırakıtımdedi.. hoca 2 gün önce Tv5 de idi ve iki adaydan bahsettin biri Numan KURTULMUŞ diğeri Mete GÜNDOĞAN...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)