05-03-2008, 18:05 | #1 |
LADY'nin AYAK SESLERİ
22 Temmuz seçimlerinde ortaya çıkan tablo ve AKP hakkında açılan kapatma davasının ardından siyasi arenadaki arayışlar hızlandı. Gözler ise eski Başbakanlardan Tansu Çiller’e odaklanmış durumda. Ankara’ya her gelişinde büyük ilgiyle karşılanan ve toplumun hemen her kesiminden büyük ilgi gören Çiller’e yönelik “Dön” çağrıları yoğunlaştı. Çiller’den yeniden sahaya inmesini isteyen çeşitli kesimler, bu sayede siyasette toparlanma yaşanacağını ve güçlü bir alternatif oluşacağını iddia ediyor. Çiller’in kurmayları ve merkez sağın etkili isimleri de, “Dönün, Türkiye’nin size ihtiyacı var” çağrısında bulundu. Onlara göre, bugünkü tabloda tek umut Çiller!
GÖZLER ÇİLLER'DE Eski Devlet ve Orman Bakanlarından, Çiller döneminin etkili ismi Halit Dağlı, “Önümüzdeki günler çok şeye gebe” hatırlatmasını yaparak, “Sayın Çiller’in dönüşüne olumlu bakıyorum. Bugünkü tabloda seçmen onun liderliğindeki bir yapıya yönelebilir. Şartları bekleyip görmek lazım” dedi. Halen DP GİK Üyesi olan Çiller’in eski kurmaylarından Turhan Güven de, siyasetin ekip ve rüzgar işi olduğunu belirtirken, “Bugün Türkiye’de Sayın Çiller’in dönüşü için çok büyük bir arzu ve istek olduğunu biliyoruz. Gittiğimiz yerlerde ‘Ne zaman dönecek? Bugünkü tabloya bakınca ona ne kadar haksızlık yapıldığını görmek çok zor değil’ değerlendirmeleriyle sık sık karşılaşıyoruz. Merkez sağın boşluğunu bir ekip doldurabilir. Burada da Sayın Çiller’in ağırlığının olduğu tartışılmaz. DÖNME ZAMANI GELDİ DYP döneminin önemli isimlerinden Caner Soner Göksel de şu değerlendirmeleri yaptı: “Başta parti tabanı olmak üzere pekçok kesim artık Tansu Çiller’in dönme zamanının geldiğine inanıyor. Ben, Sayın Çiller’in bu davete mutlaka olumlu cevap vereceğine inanıyorum. Eğer DP’de bir olağanüstü kongre kararı alınırsa, dönüşün yolu açılır. “ Tercüman
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-03-2008, 20:44 | #2 |
LADY'nin AYAK SESLERİ
Ne diye donuyorsun yahu :D
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|