AK Gençliğin Buluşma Noktası
Forum Köşe Yazarlığı Ak Parti Forum Köşe Yazarları buraya.

Stil
Seçenekler

Alt 08-25-2009, 19:38   #1
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Thumbs down Laik Mahalle Baskısı
''Mahalle Baskısı'' bu zamana kadar bu terim aldı yürüdü, aydınlar(!) bu terimi muhafazakar kesime saldırmak, aşağılamak için sık sık kullanmış ve kullanmaktadır.

Eee diyeceksiniz bunu bilmeyenmi var haklısınız bilmeyen yok. Ancak mahalle baskısı muhafazakar kesimin yaptığı bir dayatma değil bu defalarca konu oldu hep hayretle okuduk kardeşlerimizin başına gelen şeyleri taa ki bu durum başıma gelene kadar,

Sınav maratonunda son iki seneye girmiş bir lise öğrencisiyim, çoğunuzun bildiği üzere Ordu'da yaşamaktayım, yine bilginiz dahilindedir ki Ordu DSP'nin kalesi niteliğindedir seçimlerin parti mi kazandı yoksa kişi mi kazandı kısmı tartışmaya açık bir konudur ama asıl olayı saptırmamak adına bu kısmına değinmeyeceğim, evet bilidiğiniz üzere Ordu Dsp'nin kalesi niteliğinde bir şehirdir.

Bu sene bir dershaneye kayıt olmaya karar verdim ve aklımda tek bir tanesi vardı hepinizin malumu nice birinciler çıkartan, hizmet aşkıyla yanıp tutuşan insanların bir araya geldikleri nezih bir yer, ailemden de onay almama rağmen yine de üzerimizde bir gerginlik vardı çünki ailemin çalıştığı şirketin patronları solcu'dur, ne var bunda diyeceksiniz eminim insanlara saygısı olan solcular da vardır ama bunlar öyle insanlar ki öyle fanatikleşmişler ki...

Bilgi almak üzere dershaneye gittik daha sonra da kayıt olacaktım, ancak o akşam bahsettiğim kişilerden birisi bizim oraya girdiğimizi görmüş, Ordu oldukça küçük bir şehir ve sabahında baskılar, tehditler alıp yürümüş, bir bayanla bir insanla nasıl konuşulacağını bilmeyen bu insan müstekveleri ailemden birni üzmüş ve ekmeğinden etmekle tehidit etmişlerdir. Bu olay bana intikal etti ve vazgeçtim ancaak bu vazgeçme yılma anlamında asla değildir gün gelicek tüm bunların hesabını bir bir soracağım, şimdi istediğim dershaneye kayıt olamadım neden eğer olursam ailem işinden olucak ziyadesiyle zor bir duruma düşücektik...

''Sabır'' biz hep bunu öğrendik ailemizden, örnek aldığımız liderlerimizden hep bunu öğrendik bu dayatma karşısında bu silahımı kullandım elbette sıra banada gelecektir. Ya sabır, Allahü Ekber...

BU ÜLKEDE LAİK MAHALLE BASKISI VARDIR ANCAK KEMALİZİM, VATAN SEVERLİK GİBİ TERİMLERLE KILIF HAZIRLANMIŞTIR, KENDİ ÜLKEMDE ÖZGÜR DEĞİLİM İŞTE.!!!!!!!!!!! UMUTLUYUZ BİR GÜN TÜM BUNLAR GEÇİÇEK, HEP BİRLİKTE DAHA GÜZEL GÜNLERE İNŞALLAH...!

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-25-2009, 19:46   #2
Kullanıcı Adı
Seyyah
E yuhbe kardeşim çalışanının cocugu hangi dersaneye gidecek onada karısılırmı..
Allahdan bizim buralarda öyle birşeyin olma ihtimali yok yoksa cok sert tepkiler alırdı..
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-25-2009, 19:48   #3
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Alıntı:
turkuas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
E yuhbe kardeşim çalışanının cocugu hangi dersaneye gidecek onada karısılırmı..
Allahdan bizim buralarda öyle birşeyin olma ihtimali yok yoksa cok sert tepkiler alırdı..

Abi biz burda azınlık olduğumuz için tepki filan vermeye hakkımız yok...! Hangi gazeteyi okuduğumuza bile karışıyorlar daha neler neler..!

NT çantasını bir keresinde penyemden içeri soktuğumu hatırlıyorum..! Aldığım kitaplar görünmesin diye.!!!
Alt 08-25-2009, 20:01   #4
Kullanıcı Adı
menes
Şuan çok şaşırmış durumdayım.Beklemediğimden değil yani tepki gösterir bunlar ama anneni babanı işten çıkarmaya kadar gitmesine çok şaşırdım.Bende senle aynı yaştayım.Dediğin gibi sıra bize de gelicek ve hesap soracağız.
Allah yardımcın olsun kardeşim.
menes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-25-2009, 20:03   #5
Kullanıcı Adı
Seyyah
Allah Allah yahu anlam veremiyorum bu nasıl bir iştir nasıl olabilir
isterse şehirdeki tek sağcı ben olayım kim karısabilir
sizin oralar eğer anlattıgın gibiyse tam sapıklarmış
Seyyah isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-25-2009, 20:04   #6
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Alıntı:
menes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Şuan çok şaşırmış durumdayım.Beklemediğimden değil yani tepki gösterir bunlar ama anneni babanı işten çıkarmaya kadar gitmesine çok şaşırdım.Bende senle aynı yaştayım.Dediğin gibi sıra bize de gelicek ve hesap soracağız.
Allah yardımcın olsun kardeşim.
Amin kardeşim, cümlemize...
Alt 08-25-2009, 20:06   #7
Kullanıcı Adı
Tarantula_
Alıntı:
Abi sana tek bir soru soracağım o zaman hepsine anlam verirsin. Dini, imanı olmayan bir insandan herşey beklenmez mi? Saygı yok ki abi saygı yok yok... Yapılan eziyetleri özellikle şu mübarek ayda yaptıklarını anlatmayayım istersen...
Alt 08-25-2009, 20:09   #8
Kullanıcı Adı
menes
Alıntı:
Sadece orada değil İstanbul'da da oluyor böyle şeyler.konu açıldı anlatayım.Benim okulumda bir öğretmenim var kendisi dersin yarısında fazlasını Başbakanımıza hakaret ederek ve Ak Parti'yi kötülüyerek geçiriyor.Katı bir Kemalisttir kendisi.Bir keresinde 'ben artık orduya güvenmiyorum.'diye bir laf söyledi şok oldum.Başbakan hakkında 'gerizekalı' 'düşük zeka' gibi tanımlamalar yapıyor.Ses çıkartamıyorum sonuçta öğretmendir.
Bu günler geçicek ama taratula arkadaşın dediği gibi umutluyuz.
menes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-25-2009, 20:23   #9
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Allah sabır versin

Bizim burda öyle bir şey yapmaya cüret edemezler kolay kolay . Ama bu put yıkılacak elbet

Peygamberimiz diyor hiç bir şey yapamıyorsanız bir ağaç parçasını alın kemirin sabredin

sabır sabır sabır
Alt 08-25-2009, 21:52   #10
Kullanıcı Adı
Supraliminal
Vay anasını sayın seyiciler.
Ülkeden kovmadıkları kalmış be kardeş.
Yok mu akrabaların şölye kalıplı sözü geçen oralarda ?
Söyle şu olayını bi halletsinler bakalım size öyle yapanları.
Evet şiddet mi ? Diyeceksiniz.
Aynen öyle arkadaşlar.

Onların da yaptığı sözlü şiddet.
Sizinkilerde yapsın bi şiddet de bakalım akıllar başlarına geliyormu.
Bazen bu yola başvurmak gerekir diye düşünüyorum.Sözden-Laftan-Kibarlıktan anlamıyorlarsa , kendimizi anlatmak için-anlamaları için bu yola girin.

Dinsiz-İmansızlar.
Kimlik Müslümanları sizi.

Supraliminal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)