AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-12-2008, 16:01   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Laikliği bilmediği için vatandaşlık vermediler

Fransa’da dünyada eşi benzeri pek görülmemiş bir olay yaşandı. Fransız vatandaşı biriyle evli olan Fas asıllı bir kadına ‘Sen kocana teslim olmuşsun. Bu eşitlik ilkesine aykırı” denilip, vatandaşlık verilmedi.

BURKA GİYDİĞİ İÇİN
32 yaşındaki Faiza M, vatandaşlık başvurusu reddedilince büyük bir şok yaşadı. Paris’te bir Fransız vatandaşıyla evli ve üç çocuğu olan Faiza’ya vatandaşlık verilmemesinin bir diğer nedeni ise burka giymesi. 2005 yılındaki vatandaşlık başvurusu Fransa’ya yeterli entegre olmadığı gerekçesiyle reddedilen Faiza, bir üst mahkemeye yaptığı başvurudan da sonuç alamadı.

‘SEN KOCANA TESLİM OLMUŞSUN’

Çok iyi Fransızca konuşan Faiza’ya mahkeme, “İslami uygulamaların Fransa’nın eşitlik değerlerine aykırı. Sen kocana teslim olmuşsun” diyerek, vatandaşlık başvurusunu reddetti.

‘LAİKLİK NEDİR? BİLMİYOR’ VATANDAŞLIK VERMEYİN

Vatandaşlık başvurusu öncesi Faiza’nın sosyal durumunu araştırıldığı bir raporda, Faslı kadının ‘Laiklik nedir?’, ‘Nasıl oy kullanılır’ gibi Fransız değerlerini bilmediğine yer verildi. Raporda, kadının kocasına bağlılığını normal karşıladığı ve bu duruma karşı çıkmayı aklının ucundan bile geçirmediği ifade edilerek, bunun Fransız değerlerine aykırı olduğu kaydedildi.

Mahkemenin bu kararını eleştiren Hukuk Profesörü Daniele Lochak ise “Eğer kadın kocasına bağlı diye vatandaşlık vermiyorsanız, o zaman eşlerini döven erkeklerin de Fransız olmaması gerekir” dedi.

(habervaktim.com – Dış Haberler)

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-12-2008, 16:03   #2
Kullanıcı Adı
politikaci
türkiye bir fransa iki... Atatürkte gide gide yönetim şeklini nerden almış
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2008, 16:15   #3
Kullanıcı Adı
Enfal
Alıntı:
fetret80 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
politikaci Nickli Üyeden Alıntı
Türkiye bir fransa iki... Atatürkte gide gide yönetim şeklini nerden almış

irandan alsa hosuna gidermiydi?

yada afganistan dan

ama size anca kuzey kore yakısır toplama kamplarında sabah aksam tas kırarak calısırsanız aklınız basınıza gelir

Dunyanın en modern yönetim sekli cumhuriyetle yonetiliyorsunuz basbakan cumhurbaskanı seciliyorsunuz hala biz insan degiliz bizi yönetsin birileri diyorsunuz padisah lıkmı isterdin?

siz anca kuzey kore sistemine layıksınız
Fransa'nın bu tutumu çok mu hoşunuza gitti? Bizim gitmedi ve eleştiriyoruz.
Enfal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2008, 16:21   #4
Kullanıcı Adı
Enfal
Alıntı:
Alıntı:
Enfal Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:

yada afganistan dan

ama size anca kuzey kore yakısır toplama kamplarında sabah aksam tas kırarak calısırsanız aklınız basınıza gelir

Dunyanın en modern yönetim sekli cumhuriyetle yonetiliyorsunuz basbakan cumhurbaskanı seciliyorsunuz hala biz insan degiliz bizi yönetsin birileri diyorsunuz padisah lıkmı isterdin?

Fransa'nın bu tutumu çok mu hoşunuza gitti? Bizim gitmedi ve eleştiriyoruz.

Fransanın tutumunumu yoksa Turkiyenin yönetim seklinimi elestiriyorsunuz? Fransanın tutumına bende karsıyım ama bunu Turkiye cumhuriyetinin yönetim sekli olan Cumhuriyet ve Atatürk ile baglanması ve elestrilmesi arasındaki bag nedir?

Sen ne kadar fransayı elestiriyorsan bende yazımda Cumhuriyet ve Atatürkü tartısan arkadası elestirdigimi anlaman lazım Burda fransa iyi yapmıs mı yazdım?
Benzer şeylerde Türkiye de laiklik adına yapılıyor ama. Arkadaşımın eleştirdiği bu benzerlikti.
Alt 07-12-2008, 16:22   #5
Kullanıcı Adı
LoNeLiNeSS
Alıntı:
Alıntı:

yada afganistan dan

Bu ne şimdi eleştiri mi yapıyorsun hakaret mi ediyorsun..
LoNeLiNeSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2008, 16:36   #6
Kullanıcı Adı
politikaci
Alıntı:
Alıntı:

yada afganistan dan

ağzımdan iranı istiyorum diye birşey çıktımı ? padişahlık istediğimimi söyledim? düşünceme yorum yapabilcek cürreti nerden alıyorsun?
Alt 07-12-2008, 16:37   #7
Kullanıcı Adı
Enfal
Alıntı:
Enfal

Seni ise falan alırlarken yada bir dukkan acarken biri gelip sınava tabi tutup Laikligin anlamını sordumu? ben cevremde daha duymadım boyle birsey

Devletin kurumlarında calısanlar ve devletin okullarında okuyan ögrenciler dini simgelerle okuyamazlar . Bu Atatürk ün kıyafet devriminde yazıyor .

Herkes dinini rahatca yasayabiliyor Her mahallede camimiz var ezan sesini hergun duyuyoruz. Allah Atatürk den razı olsun 1 konu altta cin iskencesi var camilerin yıkılması var.

Yunan ingiliz subayları kanlı botları ile gezseydi Hergun karakola cekilseydik daha mı iyi olcaktıki Burda Atatürkü ve kurdugu cumhuriyeti elestiriyoruz?
Hala daha namaz kılıyoruz ezan okunuyor muhabbetine mi giriyorsunuz. Yapmayın bunu bırakın artık. Bu bir lutüf değil olması gereken. Halkın ihtiyaçları herhalde karşılanacak. Ayrıca başörtüsü sadece dini bir şey değil aynı zamanda da insani bir haktır.

Dediğim gibi arkadaşım bir benzerliğe dikkat çekti ve bunu eleştirdi. Çünkü laikliğin anavatanı Fransa. Belki aynısı yapılmadı ama hala hafızalarımızda tazeliğini koruyor başı kapalı olduğu için muayene edilmeyen teyzemiz. Bu ne adına yapıldıysa Fransa daki de o adına yapıldı. Biz de bu benzerliği edeplice eleştirdik. Sizin bize maruz gördüğünüz insan bile demekten utandığınız şekilde değil.
Alt 07-12-2008, 16:40   #8
Kullanıcı Adı
politikaci
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:

yada afganistan dan

ağzımdan iranı istiyorum diye birşey çıktımı ? padişahlık istediğimimi söyledim? düşünceme yorum yapabilcek cürreti nerden alıyorsun?
Ne demek istedin? kendine Cumhuriyeti layık göremeyen birisi isen dunyada kac tane yönetim sekli var? Bugun tüm dünyanın kabul ettigi Cumhuriyeti kabul edemiyorsan ? Ne istiyorsun
ya kes sesini yada zekice düşün.. cumhuriyete laf atmadım .. fransa tipi yönetime laf attım dünyada her yerde cumhuriyet var.algılama sorunun varsa bunu benimle paylaşma
Alt 07-12-2008, 17:03   #9
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Alıntı:
Atatürkte gide gide yönetim şeklini nerden almış

Cumhuriyet'in İlanı, milletin yönetilme şeklinin belirlenmiş olduğu, Atatürk'ün siyasi devrimlerinden bir tanesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 29 Ekim 1923'te ortaya çıkan kabine bunalımı sonucunda, bu yönetim şeklinin kusurları daha net ortaya çıkmış ve 29 Ekim'de Anayasanın ilgili maddeleri değiştirilerek, ülkenin yönetim şekli cumhuriyet olarak belirlenmiştir.

karsımızda 18 ine yeni basan kurtlar vadisi gencligi olursa bilgiside kültürde bu kadar olur
Oy oy ne ağır konuştunuz öyle ... Gözlerim yaşardı... Gülmekten Kültürünüzü, seviyenizi gördük verdiğiniz cevaplardan ... Konuya hakimiyetinizden .. Ne acıdır ki hala aynı yerdesiniz ...
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-12-2008, 17:06   #10
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Seni yeni banlamamışmıydım ben ya hu ...
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)