AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.

Stil
Seçenekler

Alt 08-22-2009, 10:50   #1
Kullanıcı Adı
menes
Post Levent Ersöz PKK Yöneticisi Cemil Bayık ile Görüşmüş
'Levent Ersöz Psşa, Cemil Bayık'la tam iki kez yüz yüze görüştü'
Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün PKK yöneticisi Cemil Bayık ile irtibat kurduğu ortaya çıktı. Ergenekon'un üçüncü iddianamesinin delil klasörlerinde yer alan gizli tanık "İlk Adım'ın ifadelerinde şok bilgilere yer verildi. Ergenekon savcılarına ifade veren gizli tanık “İlk Adım" 2000- 2001 yıllarında Şırnak İl Jandarma Alay Komutanı olarak görev yapan Ersöz'ün PKK ile kurduğu irtibatı anlattı. Silopi'de bulunduğu bir sırada Şırnak İl Jandarma Komutanlığı'na çağırıldığını anlatan gizli tanık, orada Ersöz'le görüştüklerini ve birlikte Tümen Komutanı Yavuz Ertürk Paşa'nın yanına gittiklerini aktardı. Gizli tanık, Ertürk Paşa ile görüşmenin ardından helikopterle Habur Bölük Komutanlığı'na geçtiklerini oradan da karayoluyla Kuzey Irak sınırında bulunan Eren Karakoluna ulaştıklarını belirtti.
Ersöz ve Bayık’ın zarfları
Karakola yaklaşık 3 km mesafede konuşlandıklarını aktaran gizli tanık şunları anlattı: "Kuzey Irak tarafından 8-10 kişilik bir grubun ortadaki Hezil Çayı'na doğru geldiğini gördük. O esnada Cemil Bayık ve Farma Kurtalan'ın kocası olarak bildiğim kişi diğer gruptan ayrıldılar ve Hezil Çayı'na doğru yürümeye devam ettiler. Fatma Kurtalan'ın kocası olduğunu bildiğim kişinin elinde M16 bir silah vardı. Bir süre sonra Fatma Kurtalan'ın kocası olarak bildiğim kişi de kaldı ve Cemil Bayık tek başına Hezil Çayı’nın kenarına geldi. Levent Ersöz de suyun yanına vardı. Burada Cemil Bayık ile Levent Ersöz birbirine birer zarf verdiler. Levent Ersöz'ün verdiği zarf küçük(A5 boyutunda), Cemil Bayık'ın verdiği zarf ise büyüktü(A4 boyutunda). 3-4 dakika orada görüştükten sonra ayrıldılar."
TERÖRiSTLERE SINIRDA KARŞILAMA YAPTIK
Levent Ersöz-Cemil Bayık görüşmesinden bir hafta sonra askerler ve itirafçılarla birlikte Irak sınırına yakın Kapılı Karakolu'na gittiklerini belirten gizli tanık, burada görüştükleri Habur Bölük Komutanı İsmail Bıçakçı'nın sınırdan 12 kişinin geleceğini kendisinin bilgisi olduğunu ve her hangi bir şey yapmadan haber vermelerini söyledi. Bir süre sonra üzerlerinde hücum yelekleri ve elinde Keleşler olan 11 kişinin geldiğini söyleyen gizli tanık, "Gelen 11 kişiden üçü bayandı. Bu kişilerin elinde karpuz büyüklüğünde 4-5 tane poşet vardı. Bu kişilerle ertesi gün Silopi çıkışında buluştuk ve minibüsle İstanbul'a hareket ettik" dedi.
POŞETLERİN İÇİNDE BOMBA VAR
Gizli tanık, 11 kişinin ihtiyaç gidermek için lavaboya gitmesini fırsat bilerek poşetlerin içine baktığını söyledi. Gizli tanık, "Bunlardan bir tanesini aldım ve bıçakla bandı yırtmak süretiyle açtın. İçinden barut, 2-3 çeşit renkte malzeme ve bileye büyüklüğünde demir parçaları vardı. Her poşette bu şekilde 20 tane patlayıcı vardı." diye konuştu. Ertesi gün akşam saatlerinde İstanbul'a ulaştıklarını belirten gizli tanık, burada ikisi bayan ikisi erkek dört kişinin karşıladığı bir eve yerleştirildiklerini aktardı. Gizli tanık evdeki bayanların sınırdan getirilen kişilere İstanbul'un nerelerinin kalabalık olduğunu anlatıp gösterdiklerini ifadesinde anlattı.
SINIRDA 2. BULUŞMA
Ersöz ve yanındakilerle üçgen olarak adlandırılan K. Irak, Türkiye ve Suriye sınırlarının birleştiği noktaya gittik. Biz oraya vardıktan bir iki dakika sonra Bayık da oraya geldi. Yanında Fatma Kurtalan'ın kocasının olduğundan eminim. Telsizlerle görüşmeyi yaptılar. 10 dakika kadar görüştüler. Daha sonra her ikisi ellerindeki telsizlerin pillerini çıkarttı. Kablolarını çıkartıp çaya attılar.

BUGÜN

menes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-22-2009, 12:10   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Evet daha bundan aylar önce pkk bağlantıları olabileceğinden şüpheleniliyordu demek doğruymuş
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-22-2009, 17:12   #3
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Bunlar gizli tanık ifadeleri bu tarz itamları büyütüp sonra zor durumda kalmak istemeyiz.Yani gerçekten görüşme olmuş gibi konuşmamak lazım.

Konu Yıldırım tarafından (08-22-2009 Saat 17:15 ) değiştirilmiştir..
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-22-2009, 20:17   #4
Kullanıcı Adı
menes
bur-AK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunlar gizli tanık ifadeleri bu tarz itamları büyütüp sonra zor durumda kalmak istemeyiz.Yani gerçekten görüşme olmuş gibi konuşmamak lazım.
Bugün gazetesinin haberidir bu.Yanlış çıkması beni değil gazeteyi bağlar.Ben sadece yapılan haberi yazdım.Ama bundan sonra daha dikkatli olurum.
menes isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-22-2009, 22:37   #5
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
menes Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bugün gazetesinin haberidir bu.Yanlış çıkması beni değil gazeteyi bağlar.Ben sadece yapılan haberi yazdım.Ama bundan sonra daha dikkatli olurum.
Sakın yanlış anlamayın size karşı bir itham yoktu..genel olarak sadece küçük bir ayrıntıya dikkat edelim dedim.Bu haberi siz koymasaydınız ben eklerdim yani sisinle ilgili bir şey demedim.
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-22-2009, 22:46   #6
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Evet arkadaşlar bu konu sabitlenmelidir ! 1 değil 2 değil kaç oldu bu Bayık hiç dikkat ettinizmi !!!! Cemil Bayık'ın, hem ETÖ'nün hemde ABD'nin PKK'yı kullanırken irtibata geçtikleri kişi olduğu anlaşılmaktadır !

1. Tuncay Güney itiraflarında kuzey Irak'a Ergenekonun silah götürdüğünü bunların 6 bin silahın Cemil bayık'a teslim edildiği söylemişti. Yeni Şafak 1,5 sene önceki ERGENEKON'DAN PKK'YA SİLAH manşetindeydi.

2. Teslim olan bir pkk'Lı, ABD pkk'lı bayıkla 3 saat görüştü demişti. Bende bu haberin küpürüde var.

---> http://hunturk.net/haberarsivi/195/a...-gorusmus.html

3. Ergenekonun 1. iddianamesinde pkk'nın kurucuları arasında ismi geçmektedir bu cemil bayık'ın !

Şimdi gizli tanıkta bayık'ın ETÖ bağlantısı olduğunu söylüyor. Yarın başka birisi daha derse şaşırmam, bu adam en derin adamdır. Düğmeye basılacakken bunla irtibata geçiyorlarmış demekki.
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)