05-05-2009, 23:27 | #1 |
Leyla'ya Mektuplar
Yaprakların uçlarında sararmaya başlamış bir hüzün, gök kurşun ağırlığında ve titreten, ürperten damlalar dökülüyor üzerime. Bunca yılı yaşanmamış saydırıyor bir şeylerin yokluğu ve bunca yılı yaşanmayacak saydırıyor, ümit edememek. Bir şeylerin sonuna gelip dayanmışım sanki. Yine de bekliyorum, beklemek istiyorum. Dalgalar kül rengine çalan mavi bir tedirginliği çarpıyor limana. Martılar telaşlı, zemin huzursuz. Bastığım yer, yerinde duramıyor sanki. Geçmiş hatırlanan bir gelecek, kayıp, tükenmiş... Gelecek, birbirine çengellenen bir sürü soru işareti. Nereden geldiğim, nereye gittiğim ilgilendirmiyor beni, sanırım hiç bir yere gitmek istemiyorum. İştahım kaçtı... Burada olmak, yahut başka bir yerde olmak, hiç bir yerde olmamak, ne fark eder? Akşam iniyor gönlüme, ıssızım, el ayak çekiliyor sokaklardan, ışıklı pencerelerin arkasına. Soğuk, yağmurlu akşamlarda, önlerinden geçerken çay bardaklarının şıngırtısı işitilen, sıcaklık taşan pencereler... Gidecek bir yeri olanlar gidiyorlar işte. Sarılacak bir şeyleri olanlar sarılıyorlar. Kapıyı anahtarla açmak can sıkıcı bir zahmet. Çocukken hep kapı arkamdan kapatılsın isterdim. Kapıyı çekip gitmek bana göre değildi. Işığı yaksam ne olur, yakmasam ne olur? İçerimde ağlayan bir keman sesi, ocağın başına çöktüm, seni bekleyerek içimi ısıtıyorum. Akşam erken insin, dışarıda yağmur, rüzgâr, kar, soğuk olsun, fırtınalar kopsun, ne çıkar? Eşiğimde ayak izin olsun, yeter.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
05-06-2009, 12:49 | #2 |
Leylâ..
Geceden ad alıp geceye nâm veren,tarihinin en 'gece bahtlı' sevdalısıdır O.. Gözleri,saçtığı masumiyet parıltılarıyla ışığı mahcup eden bir çift kara elmastır ve saçları, alın yazılarındaki kader kıvrımlarını mahkum eden bir kara zindan... Yeryüzünde sitem onun icâdıdır ve gökyüzünde mâtem onun bünyâdı.. Hâsılı sevda tahsilinin a be ce'si ve Mevla aşkının kâfiyeli bilmecesidir 'Leylâ' |
|
05-06-2009, 13:07 | #3 |
Yüreğine sağlık eyvallah....
|
|
05-06-2009, 13:30 | #4 |
Emeğine sağlık düş hekimi. Güzel olmuş.
Konu Fasl-ı Gül tarafından (05-09-2009 Saat 13:29 ) değiştirilmiştir.. |
|
05-06-2009, 13:59 | #5 |
Leylâ'nın adı kalmış...
Mecnûn'da... |
|
05-07-2009, 10:07 | #6 |
"mecnun ile leylanın aşkı ; bir "AH" tan ibarettir...
gerisi bir yalandır..." eyv. kardeşim güzel paylaşımdı |
|
05-07-2009, 15:02 | #7 |
Leylâ...
Sıkıldım artık, ümitlenmek hayalperestlikten başka bir şey değil. Gelmeyecek bir şeyi beklemekte ne mana var? Bu duraktan otobüs geçmez, hatta burası bir durak bile değil... Belki de bizatihi beklemek yanlış. Ne kadar çoğu arzu etsem de ne kadar aza razı olsam da bir şey değişmiyor. Müstağni olamamak, muhtaç olmak demek ve ihtiyacın her şekli de fakr ü zaruretten aczden ibaret. Ve sen gelmeyeceksin. Sana benzer biri de gelmeyecek. Seninle ilgisi olan hiç bir şey de gelmeyecek. Yokluğunda avunacağım bir teselli ödülü de gelmeyecek... Yine de ben seni bekliyor olacağım, Böylece aç ve muhtaç öleceğim... |
|
05-08-2009, 15:11 | #8 |
Leylâ...
Ela gözlü çöl ahûsu.. Bahtı saçlarından kara.. Gönlü yıldızdan nurlu... Şimdi? Ne Leyla kaldı ne sevda... Herşeyimizi yitirdik. Ne aptalmışız ! |
|
05-29-2009, 17:51 | #9 |
Senmi yazdın bilmiyorum ama süperdi yaa Saol paylaşım için heleki burası
Leylâ... Ela gözlü çöl ahûsu.. Bahtı saçlarından kara.. Gönlü yıldızdan nurlu... Şimdi? Ne Leyla kaldı ne sevda... Herşeyimizi yitirdik. Ne aptalmışız ! |
|
05-29-2009, 18:11 | #10 |
Akşam erken insin, dışarıda yağmur, rüzgâr, kar, soğuk olsun, fırtınalar kopsun, ne çıkar?
Eşiğimde ayak izin olsun, yeter. yüreğine sağlık gönül dostu hepsi birbirinden mükemmel şiirlerdi + |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|