Lise Gençlik Teşkilatı
Tam olarak proje olmasa da yapılması gereken bir çalışma. Neden diğer partilerin liselere yönelik teşkilatlanma çalışması var da bizim partimizin yok? Şuan bir lise öğrencisi olarak bunu sorguluyor ve eleştiriyorum açıkçası. Bildiğiniz gibi lisede fikirleri oturmaya başlayan gençlik üniversitede de aynı fikirlere sahip oluyor ve genellikle değişme olmaksızın bu görüşe devam ediyor. Çevremden edindiğim izlenim bu en azından. Ailesi Ak Partili olup kendisi başka görüşe çekilen birçok arkadaşım var. Bunun sebebi de Ülkü Ocakları gibi teşkilatların gençlere daha yönelik bir çalışma yürütmesi. Ak partide ise olay farklı. Oysa ki bizim de teşkilatlanmamız ve onlar gibi birleşmemiz gerekir. Gençlerimizi yanlış fikir akımlarından ve aşırılıklardan koruyup doğruyu gösterme adına biz de Liselere yönelik teşkilatlanmaya girmeliyiz diye düşünüyorum. Tabiki 18 yaş sınırı var bunu biliyorum fakat farklı dernek çatıları altında bu kuralın uygulanmadığını biliyoruz. Bu teşkilatlanma içinde gençlerin yanlış bildikleri şeyler düzeltilip sosyal aktivitelere katılmaları sağlanmalıdır. Sonuçta bir insanı gençken eğitmek daha kolaydır. Düşünceler kalıplaşmamışken onu doğru yola sevketmek daha kolaydır. Eğer böyle bir çalışma varsa ve ben bilmiyorsam kusuruma bakmayın ki Hatay'da yok. Böyle bir çalışmanın olması mümkün müdür? Böyle bir çalışma projesi yürütülüyor mu?
Saygılar
|