AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 02-02-2009, 00:26   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Question '' Maç 90 dakika, 17 Şubatı bekleyin ''

AK Parti Eyüp'te ilginç gelişmeler yaşanıyor. 29 Mart seçimleri için ismi açıklanan Deniz Köken'in adaylığı geri çekildi. "Mücadelede ben de varım" diyen Başkan Ahmet Genç, 17 Şubat şifresini verdi.

Türkiye’nin hiçbir merkezinde yaşanmayan gelişmeler, İstanbul’un Eyüp ilçesinde yaşanıyor. Aday gösterilmeyen mevcut Başkan Ahmet Genç, ilk gösterilen aday Deniz Köken’i saf dışı ettikten sonra şimdi hedefe yeni aday İsmail Kavuncu’yu koydu.

Belediye Başkanı Ahmet Genç, üç dönemden beri bu görevi yürüttüğü için bu kez aday gösterilmedi. Ancak başta “3 dönem görev yapanlar aday gösterilmeyecek” diye ortada dolaşan dedikodular, AK Parti Genel Merkezi’nden yayılıyor izlenimi verdi.

Bu iddiayı doğrulayacak veriler de vardı. İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, bu durumdaki Pendik, Eyüp, Bayrampaşa ve Esenler ilçelerinin belediye başkanları ile görüştü ve aday olmamaları yönünde telkinde bulundu. Bu görüşmede, Babuşçu, talebin bizzat Genel Başkan Erdoğan’dan geldiği izlenimini verdi.

Bu talebe Pendikli Başkan Erol Kaya uydu ve “aday olmayacağı”nı kamuoyuna açıkladı. Başkanlardan biri fire verince dörtlü grup “üçlü başkan” şeklinde yolunda ilerledi. Bir süre sonra Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan da “pes” etti ve aday olmayacağını yakın çevresine ilan etti.

Geriye iki başkan kalmıştı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge ve Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç. İstanbul adayları açıklandığında Bürge’nin yeniden aday gösterildiği ortaya çıktı.

Böylece Ahmet Genç, 4 başkandan sadece kendisinin dışlandığı kanaatine vardı. 2004 seçimlerinde, Deniz Köken’in adı açıklandıktan sonra soluğu Ankara’da almış ve “gereken bütün güçleri” devreye sokarak yeniden başkan olma sözü almış ve adını yeniden aday olarak ilan ettirmeyi başarmıştı.

Adaylığı geri çekilen Deniz Köken’e ise “Ben bir dönem kenarda dur, gelecek seçimde seni aday yaparız” yolunda bir sözle kenara konmuştu.

5 yıllık dönem bitti ve yeniden kimin aday olacağı gündeme gelince, Ahmet Genç son ana kadar mücadelesini verdi. Ama başaramadı. “Favori aday adayı” Deniz Köken aday olarak açıklandı.

Köken adı “favori” olduğu için nasıl önünün kesileceğine ilişkin hazırlıklar yapılmıştı. Bir dönem Eyüp Belediye Başkan Yardımcılığı, bir dönem Büyükşehir Belediyesi bütçesini hazırlayan 4 kişilik heyetten biri olarak görev yapan ve son olarak da 5 yıl fiili olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevi yapan Deniz Köken hakkında akçalı konularla ilgili bir şey bulunamadı.

Köken’i yıkacak en önemli silah parasal konulardı. Ancak 10 yılı aşkın bir süreden beri bulunduğu her yerde kasanın başında olan isme bu tarafı ile bir dosya hazırlanamayınca akla daha uygun formüller geliştirildi.

Başkana yakın isimler, bunun hazırlığını yaptı. Deniz Köken, birkaç yıl önce eşinden ayrılmıştı ve çocukları ile birlikte yaşıyordu. Evet aklınıza geleni başkanın çevresi de düşündü ve plan “Deniz Köken Eyüp Belediye Başkan Adayı” diye açıklandığı saatten itibaren çark dönmeye başladı.

Hazırlanan mailler, ilgili yerlere hızla aktarılmaya başlandı. Bir taraftan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, bir taraftan Genel Merkez’e ve sürece etkisi olabilecek herkese takma isimlerle ulaştırıldı. Yağan maillerden önce İstanbul İl yönetimi, “ne oluyoruz?” demeye başladı. Ardından mailler Ankara’da yankı bulmaya başladı.

Derken hedefe ulaşıldı ve Deniz Köken’in adaylığı askıya alındı. Böylece, hedefe doğru yolculukta ilk etap zafere ulaşıldı. Köken yerine İsmail Kavuncu aday olarak ilan edildi. Kavuncu, Ahmet Genç’in kurmay heyeti için kolay hedef idi. İlçenin her tarafına, “Bu sevgi hiç bitmeyecek” “Yolumuzda yürüyeceğiz” afişleri astıran Genç’in ekibi, mesajını bunlarla vermeye devam etti.

Son mesaj ise bizzat Başkan Ahmet Genç tarafından Feshane’de düzenlenen kitap tanıtım töreninde verildi. "90. Yılında Eyüp Spor Kulubü ve İlçe Kulüpleri Tarihi" isimli kitabın tanıtımında konuşan Başkan Ahmet Genç, “Maç 90 dakika. 17 Şubat’ı görmeden kimse maçın bittiğini düşünmesin” dedi.
Bu sözler, Deniz Köken'i saf dışı bırakan Ahmet Genç'in, İsmail Kavuncu'nun adaylığının geri çekilmesi için de hazırlıklar yaptığı şeklinde yorumlandı.
17 Şubat, partilerin aday isimlerini Yüksek Seçim Kurulu'na vereceği son gün.


cafesiyaset

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-02-2009, 01:04   #2
Kullanıcı Adı
akmmr
Standart
sayın başkanın yaptığı hoş bir şey değilmiş gerçekten..ama adayın yaptığı şey(söylentiler)doğru ise parti yönetimi sonuna kadar haklıdır...fakat elden ele dolaşan videolara inanmayan ankaranın kulaktan dolma bilgilere ulaşacağını dda sanmam...
akmmr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi