AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-22-2010, 13:15   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Urfalı
Standart Mahkeme, Anayasa'yı çiğnedi mi ?


Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Petek, yargının verdiği karardan önce gerekçesinin açıklanmamasına dikkat çekti.

Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, "Anayasa'da açıkca gerekçesiz olarak Anayasa Mahkemesi kararları açıklanmayacağı belirtilmesine rağmen, Anayasa Mahkemesi yine gerekçesini belirmeden bir kararını daha belirtmiş oldu" dedi.




(samanyoluhaber)

 

Ak_Urfalı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-22-2010, 14:09   #2
Kullanıcı Adı
redyellow
Standart
Anayasa mı var ki çiğnesinler?

Anayasa da kendileri, babayasa da kendileri.

Mecliste sen istersen 550 milletvekilinin tamamının oyunu al farketmez, anayasa mahkemesindeki beyzadelerden 7 tanesi hayır dedimi bitti!

Bu sistem derhal kaldırılmalıdır, anayasa mahkemesi tümden lağvedilmelidir.

böyle bir sisteme, böyle bir sistemle yönetilen ülkeye demokratik ülke demek demokrasiye küfürdür, hakarettir!
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-22-2010, 14:15   #3
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Standart
Alıntı:
redyellow Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Anayasa mı var ki çiğnesinler?

Anayasa da kendileri, babayasa da kendileri.

Mecliste sen istersen 550 milletvekilinin tamamının oyunu al farketmez, anayasa mahkemesindeki beyzadelerden 7 tanesi hayır dedimi bitti!

Bu sistem derhal kaldırılmalıdır, anayasa mahkemesi tümden lağvedilmelidir.

böyle bir sisteme, böyle bir sistemle yönetilen ülkeye demokratik ülke demek demokrasiye küfürdür, hakarettir!
Post modern darbe ile şekil alan anayasal sistem , milletin iradesine kısıtlı imkan veriyorsa , değişime direnen yüksek düzeyde yaptırımlar anayasal hak olarak değerlendiriliyorsa , bunun lavedilmesi o kadar kolay değildir. Sivil anayasa düzenlemesi dediğiniz vakit bile yeni yeni kavramlar ortaya atarak toplumda bir sivil vesayet korkusu yayanlara rağbet edenler azalmadan bunun hayata geçmesi pek mümkün gelmiyor. Sivil anayasanın gerekliliğini , yargı sisteminin normal yeryüzü standartlarına kavuşturulmasının bir yolu vardır oda bütün sivil toplum örgütleri medya böyle bir şeyin ihtiyac olduğunu insanlara anlatmasıdır.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi