![]() |
#1 |
![]() Marstaki yazı hayret verici... görenleri şaşırtıyor.
İşin ilginç tarafı Arapça Es selam kelimesine çok benzer oluşudur. ![]() Bu yazıyı google earth adlı programı bilgisayarınıza yükleyerek inceleyebilirsiniz... Yalnız yukardaki kırmızı çizgi ile belirtilmiş koordinatlara gelmeniz gerekiyor. Bunu fare ile sağlayabiliyorsunuz. GOOGLE MARS KOORDİNATLARI: 85'47 37 91 G 3 25 07 10 D 85'43.53.35 G 2 47.56.46.D 85'43 09.66 G 2 38.40.67 D Google earth Google Earth ![]() Bu resimde Arapça yazı ile marstaki yazıyı karşılaştırıyorum... ![]() Bu resimde ise hem es selam yazısı ve onun üstündeki ve altındaki hilale benzer oluşumları gösteriyor... ![]() Bu resimde hilal gibi oluşumları daha iyi görebiliyorsunuz... İDDİALAR: Dinsel açıdan: Allah’ın (c.c) izniyle kainatta izin verilen yerlere kadar Tayy-ı mekânla gezen kutuplardan biridir. Gezip gördüğü yerlerde geleceğin insanlarına Mars’ta olduğu gibi Selam ve benzeri izler bırakmıştır. Hatta gezdiği yerlerin tamamını “Hakikat Arzı” olarak nitelendirmiştir. Futuhat-ı Mekkiye adlı eserinin 1.cilt 8.bölümünde bu gezilerinden bahsetmiştir. “İnsanoğlu bir gün gelecek uzayda seyahat edecektir. Merih'e uğradıklarında benim onlara bırakmış olduğum bazı iz ve işaretleri göreceklerdir.” “Orada bembeyaz kafûrdan bir yere girdim içinde çeşitli mekânlar vardı. Birisi ateşten daha sıcaktı. İnsan onun içine girer ve o ateş insanı yakmaz. Orada bazı mekanlar ılık bazı mekanlar soğuktu…" ................... Bilimsel açıdan: Bilimsel açıdan incelediğimizde Arapça yazısının her yer ve mekanda çeşitli şekillerin bu yazıya benzediğini rahatlıkla görebiliriz. Ama bunun çeşitli varlıklar tarafından yapılmadığını kanıtlamaz. Bizim dikkate almamız gereken ordaki oluşumların nedenini araştırıp bulmaktır. Resimlerden görülüyor ki özellikle hilal oluşumları çoğunlukta. Bunun nedeni belirsiz. Bu yazıya neden olan şeyde bu oluşumun nedenlerinden biri olma olasılığı çok yüksek. Bir de dikkate alınması gereken bir nokta da bakış irtifası 4.48 km yani 4.48 km yukarıdan bakıyorsunuz demektir. Aynı noktayı dünya için kıyaslarsak ne göreceğimize bir bakalım.. ![]() Bu resimde aynı irtifadan dünyadaki bir görüntüye bakıyorsunuz... ![]() Bu kısmı daha iyi anlayabilmek için boğaz köprusunun aynı irtifadan görüntüsünü veriyorum ![]() Şimdi resmi daha iyi anlamak için marstaki aynı irtifadaki görüntüyü yine aynı irtifadaki dünyadaki bir görüntünün üstüne yapıştırdığımızda sonucu daha iyi görebiliyoruz.. Sonuç olarak bunun marsın doğal oluşumundan yada meteor parçalarının ya da farklı oluşumlardan dolayı olduğunu açıklayabiliyoruz. Bunun bir insanın ya da başka varlıkların izi olduğuna inanmak çok güç. Bu konudaki sağ duyumuzu kaybetmek bilimsellikten uzaklaşmak demektir. Ama yinede hiç birşey imkansız değildir... Yorum sizin!
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|