![]() |
#1 |
![]() Bir yaşanandan yola çıkıp, bir hissedileni anlatan, ufacık, dürüst bir deneme... İçinde tutmamak için çıkarılıp atılmış bir Maske... Yazan-Yöneten: Mert Dikmen Oyuncular: Kuntay Kumbur - Pınar Bibin Görüntü: H. Can Dizdaroğlu Müzik: Umut Kızılarslan
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Çok güzel bir kısa film.Aylar önce izlemiştim eklicektim şimdi fırsatını buldum.
Filmde bazı saçmalıklara parmak basılmış,'doğanın kanunu' denmesi mesela,bu yüzden bu filmde maskeyi takan erkek,maskeyi takmasa,yapmacık davranmasa aradaki davranışları sergilicek kendisi,daha da zorlaştırcak. Diğer parmak basılan saçmalık 'sen başkasıyla hayyelerini gerçekleştirceksin' vs. söylemi. Oysa bu tür hayaller 2 kişiyle sınırlıdır,bir başkasıyla gerçekleştirilemez. Kişi bayan ise,filmdeki gibi güçlü davranır her seferinde.'Olağan' karşılar bu meseleyi. Ayrıldığı halde 'hep sevicem' der anlamsız şekilde. Anlamsız olmasının sebebi,ayrılan o,seven ayrılmaz,ayrılırken 'başkasıyla hayallerini gerçekleştirceksin' demez.Sevdiği bir erkeği başkasıyla düşünemez çünkü. Çünkü dişi kişilik hayatta tek kalamaz,evlenmeden bir eş bulmadan hayatını sürdüremez.Evlenmek zorundadır,işte doğanın kanunu budur belki de. Erkekler ise evlenmez,evlenmek zorunda değildir,evlenmeden yapabilir.İster paralı olsun,ister parasız olsun ne olursa olsun hayatta bir şekilde durmaya çalışır,kendi kendine destek olur baston olur.Ama bayanlar bunu yapamaz. Filmde erkek,sevdiğinin mutluluğu için belki de gitmesine müsade ediyor,zarar veremiyor,maske takıyor,içinden geçenleri aktaramıyor,sonunda kendisine zarar veriyor.Giden yine gidiyor arkasına bile bakmadan. Böyle boktan bir şey. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|