AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-15-2009, 16:21   #1
Kullanıcı Adı
Gölge
Thumbs down Masonlar Türk bayrağına karşı



Masonlar Türk bayrağına karşı

Masonlar, localarında asılı olan Türk bayraklarının “masonluğun evrensellik ilkesi” ile bağdaşıp bağdaşmadığını tartışmaya açtı. Aralarında çok sayıda masonun da bulunduğu Ergenekon terör örgütü zanlıları, “ulusalcı” bir söylemin arkasına gizlenirken, diğer taraftan mason kuruluşları, localara Türk bayrağı asılmasının “evrensel masonik değerlerle çeliştiği”ni iddia etmeye başladılar.


Alie EYVAZ'ın haberi...

Dünyadaki mason localarının hiç birinde o ülkenin ulusal bayrağının bulunmadığı, bu sebeple Türk localarının bağlı oldukları merkez localardan (Ritin) sürekli uyarı aldıkları belirtildi. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası, Özgür Masonlar Büyük Locası ve Türkiye Büyük Locası bu konuda ortak bir karar almak için bir araya geldikleri, locaların “Üstad-ı Azamları”nın belirli bir uzlaşma zemini aradıkları ve alınacak ortak karara kesin olarak uyulması gerektiği üzerinde birleşildiği kaydedildi.

MASON KAMUOYUNDA TARTIŞMAYA AÇILDI
Bayrak tartışması, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası tarafından çıkartılan Mimar Sinan dergisinde de konu edildi. Dergide, Locaların girişinde Türk bayrağının asılı olmasının “evrensellik” ilkesiyle bağdaşıp bağdaşmayacağı konusunda bir de forum açıldı. Foruma çok sayıda yazı gelirken, loca yetkilileri tarafından tartışmanın bir süre daha devam edeceği ve masonlar içerisinde oluşacak ağırlıklı fikrin, locaların alacağı karara yansıyacağı vurgulandı.

“BARINABİLMEK İÇİN DİKKAT ÇEKİCİ OLMAMALIYIZ”
Loca yetkililerinin masonların forumda dile getirdikleri sorulara cevabı ise dikkat çekici. Bir yetkili, Türk bayrağının localarda olmaması gerektiğini hararetle savunanlara şu cevabı veriyor: “Evet, masonluk evrenseldir. Ancak her Büyük Loca’nın bulunduğu ülkede yasal kurallar dahilinde barınabilmesi için o ülkenin yasaları ve geleneklerine saygı duyarak olabildiğince az dikkat çekmesi gerekir. Devlet ile karşı karşıya gelmemesi gibi üyelerini de ahenk ve huzur içinde bir araya getirebilmesi gerekmektedir. Bu nedenle her ülkenin kendine özgü olan kültürel ya da yöresel kurallar ve geleneklerine saygı duyularak bunlara olabildiğince uyum sağlanır.”

“BAĞLI GÖZÜKMEK RİYAKARLIK DEĞİL”
Sadece yasalar gereği ve dikkat çekmemek izin o ülkenin geleneklerine bağlı gözükmenin riyakarlık olduğu yönünde eleştirilerin bulunduğunu dile getiren loca yetkilisi, şunları belirtiyor: “Her Loca’nın üyeleri nereli olursa olsun ülkenin kültürüne ve devletin yasalarına bağlı olarak kendine özgü diğer Büyük Localardan bazı farklılıkları olacaktır. Bunlara, geleneklere riyakarlık demenin yanlış olacağını düşünüyoruz.”

VAKİT

 

Gölge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-15-2009, 16:30   #2
Kullanıcı Adı
ATmaCA53
Standart
sen on bakarsan masonlar istiklal marşımızada karşılar, istiklal marşımızın değişip laik bir şekilde ayrım yapılmadan yeniden yazılmasından yanalar
ATmaCA53 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım