AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer İnançlar İslamiyet dışındaki inançlar ve içerikleri.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-15-2010, 16:49   #1
Kullanıcı Adı
SSS
Standart Masonluğun Gücü Gizeminden Geliyor !...


Masonluk ve Farmasonluk kendisini çok koyu bir örtü altında, arkasında saklama gayreti içindedir. Bunun iki sebebi vardır. Birincisi perdenin önündeki çalışma ve hedefleri aksine gerçek çalışma ve hedefleri çok farklıdır. Gerçek hedefleri "kardeş" adını verdikleri localarına kayıtlı masonların, dolayısıyla masonluğun maddi ve manevi menfaatleridir.
İkinci sebep ise masonluğun gücünün işte bu gizemlilikten gelmesidir.
İşte bu gizem, Masonlukta var olan oldukça mantık dışı uygulama, şifreleme ve ritüeller insanların ilgisini çekmekte ve masonluğu bir cazibe merkezi haline getirmektedir.

*** Örgüt gizli,

*** Amaçlar gizli,

*** Hedefler gizli,

*** Özel ritüel ve törenler var ve bunlar gizli

Bütün bunlar bu örgütün efsaneleşmesini sağlıyor.
Özellikle maddi gücü yüksek toplum kesimlerinden oluşması, orta ve alt gelir gruplarından olanların ve gençlerin ilgisini çekmekte. Bu oluşuma yönelmesi sonucunu getirmektedir.
Tabiî ki masonlar her isteyeni aralarına almıyorlar. Çok uzun gözlem ve denemelerden sonra maddi olanaklardan yoksun olanlardan seçtiklerini – maşa olarak kullanmak üzere -aralarına alıyorlar.
Ayrıca kamuya açık, toplumsal dernek ve topluluklar kuruyorlar. Bunların finansmanını sağlıyor. Yurt çapında şubeler açarak örgütlüyorlar. Toplumun genel inançlarını kırmak ve zayıflatmak üzere felsefeyi de araç ederek, konferanslar ve çeşitli faaliyetler düzenlenmesini sağlıyorlar. Burada yetiştirdikleri, amaçlarına uygun gençleri sonra sınırlı olarak aralarına alıyorlar.
En önemlisi Masonluk karşıtı yayınlar ve yazılar da ne yazık ki – bu benim yazılarım gibi – masonluğun efsane olmasına ve daha da güçlenmesine sebep oluyor yardım ediyor.

İşte masonluğun gücü bu gizem ve karşıt yayınlardan oluşuyor.
Tuncer Tuğcu’nun "MASONLARIN SAKLI TARİHİ" isimli eserinin 16. sayfasının başındaki bir cümle ile yazımımıza son verelim:
"Hıristiyan Batı’nın her zaman bir şeytana gereksinimi vardır; zenginlik ve güç sağlayan, hiçbir ahlak yasasına bağlı olmayan bir şeytana."
İnsan bu şeytanı fark edince insanları uyarmak zorunluluğundan kendini alamıyor. Şeyten hepten serbest ve başıboş kalmasın diye !

 


Konu SSS tarafından (03-15-2010 Saat 16:50 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Düzenleme
SSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




çarşamba çilingir webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım