AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer İnançlar İslamiyet dışındaki inançlar ve içerikleri.

Stil
Seçenekler

Alt 03-26-2010, 09:09   #1
Kullanıcı Adı
SSS
Standart Masonluk İle Farmasonluk Arasındaki Fark

Masonluk konusunda iki terim karşımıza çıkıyor.
Masonluk – Farmasonluk.

Bu konuda çok sayıda araştırma ürünü kitabı inceledim. Konuyu açıklığa ulaştıran yani ikisi arasında bir fark olup olmadığını, varsa ne olduğunu net olarak açıklayan bir tek esere rastladım. Gökçe Kitabevi yayını Tuncar Tuğcu’nun MASONLARIN SAKLI TARİHİ isimli kitbında konu aydınlığa kavuşturuluyor.

‘’ Gerçekte Masonluk ve Farmasonluk iki ayrı örgüt ve tarihsel fenomendir.
Masonluk Ortaçağ Katolik yapı işçilerinin bir meslek örgütüdür.

Oysa Farmasonluk (hür masonluk) başlangıçta yalnız Anglosakson (Avrupalı beyaz ırk) ve İskoç soylularının girebildiği emperyal, (gücünü hissettiren) siyasal ve ekonomik hedefleri olan,
** Son derece kurnazca düzenlenmiş,
** Gizemli ritüellere sahip, (Ritüel- Dini bir inanç gibi benimsenmiş alışkanlık, kişilerce kutsallaştırılmış davranışlar, biçimler, davranış biçimleri, temalar)
** Bir aydınlanma gizli örgütüdür. ‘’ (Aydınlanma - Aydınlanmaya yol açan başlıca düşünsel gelişmeler Rönesans ve Reform hareketleridir.)

‘’ Farmasonlukla, Masonluk arasında gerçek bir bağ yoktur.
Bir bağ ve sürekliliğin olduğu iddiası Farmasonların gizlenme, örtünme tekniklerinin başarılı bir ürünüdür. Be sebeple ‘’ Mason ‘’ kavramı ile Ortaçağ Katolik işçi loncaları, Farmason kavramı ile de sonradan küreselleşen Anglosakson İskoç kökenli soyluların, sonra da burjuvazinin örgütlendiği, gizemli ritüellere sahip, tüm ülkelerde efsaneler örtüsünün arkasına saklanmış, kamuya açık olamayan ve denetlenemeyenlerini gizli bir örgüt ‘’ anlaşılmalıdır.

(Burjuvazi - Sermayenin egemen olduğu düzende, üretim araçlarını ellerinde bulunduranlarla çıkarları bunlarla özdeş olanların oluşturduğu toplumsal sınıf; kentsoylu. Burjuvazi, kapitalist toplumun egemen sınıfıdır.)

SSS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-26-2010, 09:12   #2
Kullanıcı Adı
romakudüs
Evet farmasonlarla masonlar arasında ciddi farklar var İngiltere bu işin merkezi diye biliyorum hatta okulu falan varmış
romakudüs isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-26-2010, 21:29   #3
Kullanıcı Adı
SSS
Gündeme yükelttim
Alt 03-27-2010, 11:26   #4
Kullanıcı Adı
El Emin
El Emin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-27-2010, 14:09   #5
Kullanıcı Adı
BlueMoon
sonuçta ikisinin arasında hakiki olarak bi fark yok. ikisi de küfür ve batıl yol. Sonuçta bu iki hareketinde bir hakkaniyeti olmadığından Allah katında ikisinin arasında bi fark göremiyorum ikisi de beis işte
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-27-2010, 14:23   #6
Kullanıcı Adı
SSS
Bazı bilgiler, fazla bilgiler, bazı kişiler için önemsiz ve gereksiz olabilir, ama bazı kişiler için de önemlidir.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)