07-15-2010, 07:30 | #1 |
Mavi Marmara'da ölenler için Gazze'de anıt dikildi
İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırıda Mavi Marmara'da ölenler için Gazze'de anıt dikildi. Gazze'ye insani yardım taşırken uluslararası sularda İsrail güçleri tarafından saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybedenler için, Gazze'de anıt dikildi. Anıtın açılışına Filistin Yönetimi Lideri İsmail Haniye ve ınsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gazze Temsilcisi Muhammed Kaya da katıldı. Gemide hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının isimlerinin yer aldığı anıtın açılışında konuşan Kaya, insani yardım taşıyan konvoya İsrail ordusu tarafından yapılan saldırıyı kınadı. Daha sonra konuşan Haniye ise, Filistin halkına verdiği destekten ötürü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk halkına teşekkür etti. Haniye, "İsrail'in tehditlerine rağmen, Filistin ablukasını kaldırmak için yollanan konvoyların gelişleri devam etmelidir. Türkiye'nin ablukayı kaldırmak için yaptığı fedakarlıklara saygı duyulmalıdır" dedi. Dualarla başlayan açılış töreni, Gazzeli gençlerin yöresel dans gösterisiyle devam etti. Açılış boyunca Gazzeli çocuklar, ellerinde Türk bayrakları ve Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden 9 Türk'ün fotoğraflarını taşıdı. Dünya Bülteni / Haber Merkezi
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-16-2010, 11:59 | #2 |
|
|
07-16-2010, 13:30 | #3 |
Gazze anıt diker... Chp liler iyi oldu bilerek gittiler der...
Nasıl bir zümre ki bunlar ideoloji için vatandaşını sırtından bıçaklar... |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|