AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-16-2010, 19:17   #1
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Standart Mayınlar Rus Yapımı Çıktı
Hakkari Valiliği'nden patlamayla ilgili açıklama geldi.

Açıklama şöyle denildi:

"Bölgede yapılan incelemede patlatma düzeneğinin bulunduğu yerde içinde çeşitli yaşam malzemesi ve elektronik düzenek bulunan 2 (iki) sırt çantası, (2) (iki) adet Rus yapımı anti tank mayın ve havan mühimmatının içine patlatma düzeneği ile tuzaklanmış c4 plastik patlayıcı madde bulunmuştur.

Olayla ilgili inceleme ve soruşturma devam etmektedir."

Patlamanın ardından bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri ile vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandığını ifade eden Türker, şunları kaydetti:

“Olay yerinde yapılacak inceleme için kalabalığı bölgeden uzaklaştırmak isteyen askerler ile vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşanmış. Yakınlarını kaybeden vatandaşların psikolojisi nedeniyle bu tür olaylar yaşanabilir. Kalabalığın güvenlik güçlerinin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırılmasının ardından cumhuriyet savcımız da olay yerinde incelemelerine başlamıştır. Böylesine üzücü bir olayın bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.”

Vali Türker, patlamanın ardından bölgeye ilk giden vatandaşların olay yeri yakınında 3 sırt çantası ile poşette 2 adet patlayıcı düzeneği bulduğunu bildirerek, “Düzenek jandarma ekipleri tarafından incelenmek üzere muhafaza altına alındı. İncelemeden sonra patlayıcının türü ve menşei belli olacaktır” dedi.

Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-16-2010, 19:19   #2
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Ya çin olacak ya rus.çinden daha çok silah gelir mayınların çoğu ya el yapımı veya rus yapımı olur.
Bu kadar basit.
Alt 09-16-2010, 19:20   #3
Kullanıcı Adı
Kadızâde Rûmi
Alıntı:
Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aha yuh vallahi de billahi de.
Pkk ben 'masumum ben öldürmedim kimseyi şimdiye kadar'' dese kancaksınız demek.Vallah yuh billah yuh.Ne zamandan beri onların açıklamalrına kulak asıyorsunuz yahu ? Yuh kine hemde ne yuh.

Çantaya baktım.Askerlerin arazide kullandığı tipten çanta değil çünkü ufacık bu,okul çantası yapsan defter kitap sığmaz.
Ayrıca bu tip çantaları teröristlerde kullanıyor.Bir harita üstüne askeri birliğin adını yazmak kolay,bir çantanın üstünede.Sivil halkı askerlerin üstüne sığmanın en güzel yolu,askerlere ait emareleri çevreye bırakmaktan geçer.

Bir yerde askerin veya teröristin olup olmadığının bilinmesinin en güzel yolu onlardan arta kalanların izini sürmektir.Bu teröristin sigarası olur,askerin yemeğinin artığı olur.Şimdi bunu asker yapsa,asker diğer mayınları koymayacak kadar salak mı ? Veya oraya bırakıp kaçacak kadar gerizekalı evladı mı ?
pkk da 'ben yapmadım' didiynce gözler askere çevrilir o bölgede.
Eee insanalrda düşünemez ''lan asker neden bıraksın ki'' diye.

Askerin yapmış olma ihtimali %100 sıfır.Mayınında MKE tarafından üretilip üretilmediğine bakılacak elbet.Seri numarası çin'e, mi,rusyaya mı ait bu da ortaya çıkacak.

Forumdaki bir arkadaşımızın olayın hemen ardından yaptığı bir yorum.
Kadızâde Rûmi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)