![]() |
#1 |
![]() “KCK” operasyonları adı altında, legal faaliyet yürüten sendika, dernek, parti ve birçok kurumu “meşruiyeti” tartışmalı hale getiren ve kamuoyu nezdinde itibarsızlaştıran tutuklama dalgalarının yargının siyasallaşması olarak algılanacak boyutlara ulaştığını gözlemliyoruz.
Terörle Mücadele ekiplerinin bugün onaltı ilde eş zamanlı yaptığı operasyonlarla “KCK”ya üye oldukları iddiasıyla aralarında, İHD, TUHADFED, Kurdi-Der Genel Merkezi ve bazı şubeleri, KESK Genel Merkezi, Eğitim Sen, BDP’nin çeşitli il teşkilatları, bazı belediyelerin de içinde bulunduğu kurumlar polislerce abluka altına alınmış ve aranmıştır. Siyasetçiler, sendikacılar, insan hakları savunucuları ve sivil toplum örgütlerine yönelik düzenlenen eş zamanlı baskınlarda onlarca kişi gözaltına alınmış ve 100’ün üzerinde adrese baskınlar yapılmıştır. Şu an milletvekili olan Leyla ZANA’nın evi de kendisi evde olmadığı sırada, kapısı kırılmak suretiyle aranmıştır. İstanbul Özel Yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla yürütülen operasyonda gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle bilgi verilmemektedir. Toplu gözaltı olaylarının tırmanışa geçtiği son günlerde, aramaların aranan kişilerin evde olmadığı zamanlarda ve kapıların kırılması suretiyle gerçekleştirilmesi olayın vahametini gözler önüne sermektedir. Hemen her gün “örgüt” üyesi olduğu gerekçesiyle onlarca insan, gözaltına alınıp kötü muamelelere maruz bırakılmakta ve haksız yere cezaevlerinde tutulmaktadırlar. Meşru, legal yapılar ile siyaset yapan ve halkın oyları ile seçilmiş insanlara yapılan bu muamele herkesi endişelendirmektedir. Çünkü bu tutum ile diyalogun, siyasetin, demokrasinin, insan haklarının ve özgürlüklerin önü tıkanmaktadır. Bu şekilde hukuksuz uygulamalar nedeni ile hiç kimse kendini güvende hissedememekte, insanlar acaba hangi sabah, hangi var olan veya olmayan örgütle ilişkilendirileceğim kaygısını taşımaktadır. Yargı mekanizması kullanılarak insanlar baskı altında tutulmak istenmektedir. Oysa asıl olan özgürlüklerin güvence altına alınması olmalıdır. İnsan hakları savunucularına ve demokratik kamuoyuna yönelik baskılarla, göz altılarla, arama ve el koyma kararlarının toplumsal barışa bir katkı sunmayacağı açıktır. MAZLUMDER muhalif düşünce sahiplerine, insan hakları savunucularına yapılan baskınları ürkütücü ve sindirici bulmaktadır. Her ne sebeple olursa olsun hukuk mekanizmasının siyasallaşmasının önüne geçilmelidir. Bu vesile ile “insan hakları” ihlali üreten bu tarz operasyonlar ve aramalar konusunda tüm kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz. Selahattin ÇOBAN MAZLUMDER Başkan Yardımcısı
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Kck üyesi oldukları için göz altına alınanları neden savunma ihtiyacı duymuş gerçekten anlaması güç. Bir insan iki tane sivil toplum kuruluşuna üye diye Pkk'lı olamazmı Kck hizmetkarı olamazmı? Bu ne muhabbet anlamış değilim. Allah muhabbetinizi arttırsın ne diyeyim. Köpek sürüsü bile olamayacak Pkk'nın şehir yapılanması olan Kck'yı savunabilecek kadar alçalamaz bir insan. Şerefsizler... Kimin ne mal olduğu buradan çok iyi görüyoruz. İnsan hakları cart curt diye diye bir bir düşüyor maskeler... Konu Yıldırım tarafından (01-13-2012 Saat 22:12 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() mazlum dere katılıyorum. KCK ile beraber mağduriyetler doğmuş doğuruluyor.
adalet yerine mağduriyetler doğuran bu sistemde. adalet görmeyenler olarak her yaptığına hımmm ! demek ki ?? demek saflıktır. Konu Ammar tarafından (01-13-2012 Saat 22:25 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() konuya ammar mesaj yazınca beyefendi birden aslan kesilip hakaretler savurmaya başladı
![]() senin cesaretinde bu kadar demek burak bey ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
![]() hayırdır nerede yazmış göremedim ne yazdı ki ?
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Düşüncelerim bunlardın Pkk'nın uzantısı olan Kck'yı savunacak kadarmı düştünüz? Cesaretsiz olsam yazdıklarımı silerim ben üzerlerine hak ettikleri ifadeleride ekledim. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() eklemişsin zaten canım benim ammar 20:03 te mesaj yazmış onun öncesinde şu yorumun vardı
Kck üyesi oldukları için göz altına alınanları neden savunma ihtiyacı duymuş gerçekten anlaması güç. Bir insan iki tane sivil toplum kuruluşuna üye diye Pkk'lı olamazmı Kck hizmetkarı olamazmı? Bu ne muhabbet anlamış değilim. Allah muhabbetinizi arttırsın ne diyeyim. ammar 20:03 te mesajını ekledikten sonra sen 20:12 de mesajına şu kısmı ilave ettin Köpek sürüsü bile olamayacak Pkk'nın şehir yapılanması olan Kck'yı savunabilecek kadar alçalamaz bir insan. Şerefsizler... Kimin ne mal olduğu buradan çok iyi görüyoruz. İnsan hakları cart curt diye diye bir bir düşüyor maskeler... hacı bu kadar kasma ya ayıp :p |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Ammarla ne alakası var ben onu çözemedim...
Ve cesaretsizlik nerede? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Biz PKK ile mucadele ederken sen PKK'nın ne olduğunu bile bilmiyordun büyük ihitmalle... biz mağduriyetlerden adaletsizlikten bahsediyoruz... savunmaktan değil. nasıl baskın ve idanameler hazırlandığını çok iyi biliyoruz. aşağıdaki yorumu şu konuya yapmıştım ama buraya da uyar ! " haksöz dergisi. peygamberimizin hayatı, şehitler kevanı 9 CD'si inzar doğru haber gibi sevilen saygın ve yasal olan yayınlar bile suç delili olarak alınıyorsa sosyoloji kitapları nekine ![]() NOT: 28 şubat döneminden bahsetmiyorum ! 2 yıl öncesinden ve 2 ay öncesinden bahsediyorum. bide insan yaşamına değer vermiş olmuşlar kendini boğmasın diye almışlar wayy anasını yaa !" |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Kck'lılar tutuklanıyor diye tek yürek olmuşsunuz maaşallah...
Çıkarlar kesişinde bu kadar düşebiliyormuş insanoğlu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|