AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-29-2009, 13:04   #1
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart MEB Gezilerde Başörtüsü Yasağına HAYIR Dedi
Gezilerde başörtüsü yasağına ayar

İki başörtülü öğrencinin Çanakkale gezisine katılamaması üzerine MEB harekete geçti ve milli eğitim müdürlükleri ile okullara yazı gönderdi. Yazıda, gezilerde kılık kıyafet zorunluluğu bulunmadığı vurgulandı.



Muğla’da Çanakkale’ye giderken otobüsten indirilen Büşra Pirci’nin ardından, Mardin’de de Merve Akgül başörtüsü nedeniyle Çanakkale’ye gidememişti.
Muğla’da otobüsten indirilen Büşra Pirci’nin yaşadıklarını Haber 7 kamuoyuna duyurmuş ve olay büyük tepki almıştı. Aynı olayın birkaç gün sonra Mardin’de yaşanması ise tepkiyi daha da arttırdı.

Zaman gazetesinden İbrahim Aslıoğlu'nun haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan il milli eğitim müdürlükleri ve okullara gönderdiği yazıda "öğrencilerin gezilerde kılık kıyafet yönetmeliğine uyma zorunluluğu bulunmadığı" vurgulandı.

GEZİLERDE ZORUNLULUK YOK

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 6 yıldır düzenlediği 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi' kapsamında Çanakkale'ye giden öğrencilerden başörtülü olanların otobüsten indirilmesi olayları üzerine bakanlık, il milli eğitim müdürlükleri ve okulları uyardı. MEB Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül imzalı yazıda "öğrencilerin gezilerde kılık kıyafet yönetmeliğine uyma zorunluluğu bulunmadığı" vurgulandı.

RESMİ TÖREN DIŞINDA KIYAFET SERBEST

Bakanlığın 23 Ekim 2009 tarihli yazısında Cumhuriyet eğitim gezilerinde uyulması gereken esas ve usullerin daha önceki yazılarda belirtildiği hatırlatılarak, buna rağmen gazetelerde eğitim gezilerine katılan öğrencilerin kılık kıyafet yönetmeliğine uygun olarak hareket etmedikleri için programdan çıkarıldıkları, gezi rehberlerinin bu konuda öğrencilere müdahale ettiklerine ilişkin haberlerin yayınlandığı belirtildi. "Söz konusu geziye katılan öğrencilerimizin resmi törenler dışında kılık kıyafet yönetmeliğine uyma zorunluluğu bulunmamaktadır." denilen yazıda, rehberlerin de öğrencilere müdahalede bulunamayacağının altı çizildi. Her gezi otobüsünde valiliklerce görevlendirilen iki yönetici veya öğretmen bulunduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi: "Şartname gereği otobüslerde yüklenici firma tarafından görevlendirilen profesyonel turist rehberlerinin öğrencilere müdahale yetkileri bulunmamaktadır." Geziye katılan öğrencilerin bu açıklamalar doğrultusunda gezilerini başarıyla tamamlamaları hususunca valiliklerce gerekli duyarlılığı göstermeleri istendi.

BÜŞRA VE MERVE GEZİYE KATILAMAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Muğla'da Büşra Pirci ve Mardin'de Merve Akgül Çanakkale gezisine, başörtülü oldukları gerekçesiyle katılamamışlardı. 2003 yılında 'Çanakkale Eğitim Gezileri' adıyla başlayan, 2006 yılından itibaren ise kapsamı genişletilerek 'Cumhuriyet Eğitim Gezileri' yapılıyor. Proje kapsamında bu yıl 7 bin civarında öğrencinin katıldığı geziler, 5 Ekim ile 7 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenleniyor.

(ZAMAN - Haber 7)
29 Ekim 2009

 

Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-29-2009, 13:08   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Standart
bu zihniyet ne zaman son bulacak şu ülkede ? daha niye başörtülü kardeşlerimizin örtüleriyle uğraşıyorlar ? amaçları ne ? ne zararı varmış o başörtünün onlara ? ağzımızı bozdurmasınlar orası burası açık kişilerle gitsinler uğraşsınlar bunlarla uığraşacağına, ama onlarda o ahlak, iffet ve namus kavramı nerdeee ??
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-29-2009, 17:53   #3
Kullanıcı Adı
Ömer Bekir
Standart
Yeni kadro çıkmadan önce,Sayın Nimet Çubukçu'nun Milli Eğitim Bakanlığına götürülmesinden korkuyordum,korktuğum başıma geldi..Oraya Bülent Arınç,Binali Yıldırım gibi isimler çok uygundu..Sayın Nimet Çubukçunun o görevi kolay kaldıramayacağını biliyorum..İnşaallah,tez zamanda o makama ehil kişi getirilir..
Ömer Bekir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
başörtüsü, büşra pirci, çanakkale, eğitim gezileri, meb, merve akgül, yasak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi