AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-17-2009, 08:17   #1
Kullanıcı Adı
Bab-ı Esrar
Standart MEB Yerinden Yönetim CFR'nin Politikası!
...Bu belge, okulların belediyelere devredilmesinin belgesidir! Eğitimde, eyalet/şehir devletçiklerine bölünme sürecine sokulduğumuzun belgesidir. Resmi yazı Cuma günü gönderilmiş, arada...

Milli Eğitim Bakanlığı, “Mesleki Eğitim ve Öğretim Hizmeti’nin Güçlendirilmesi Projesi” çerçevesinde Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden lise müdürlerine 29 Mayıs 2009 tarihinde resmi yazı göndererek “Eğitim hizmetlerinin yerel yetkililere devri ve Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatları için roller, sorumluluklar ve görev kodlarının belirlenerek ihtiyaçlara göre yeniden tanımlanması” gibi konularda 3 Haziran 2009 tarihine kadar görüş bildirilmesini istedi.
Bize konuyla ilgili ilk bilgileri ve belgeyi Mahiye Morgül göndermişti. Morgül, bilgi verdikten sonra şunları eklemişti:
“Bu belge, okulların belediyelere devredilmesinin belgesidir! Eğitimde, eyalet/şehir devletçiklerine bölünme sürecine sokulduğumuzun belgesidir.
Resmi yazı Cuma günü gönderilmiş, arada Cumartesi Pazar var ve iki gün sonra yazıya cevap istenmektedir; aceleyi görüyor musunuz?
Her Cuma günü bir başka açıklama ile eğitim paramparça ediliyor! Bir kadın bakan eliyle hem de! Vitrinde o görünüyor. Ona bu işi devreden ’otomatiğe bağladık, ona iş kalmayacak’ demişti.
Bu yaz MEB hizmet içi eğitim seminerlerinin konusu da ’Yerinden Eğitim’ başlıklıdır, bu seminerlerle zihinsel olarak neye hazırlanıyoruz, artık belli değil mi?”

Peki nereden icap etti Tevhidi Tedrisat’ın yerine “Yerinden Eğitim” in getirilmesi? Okulların devletin elinden alınıp belediyelere devredilmesini kim istiyor?
2001 yılı Temmuz ayında bir lobi şirketi vasıtasıyla Tayip Erdoğan’a ABD’den gönderilen CFR kaynaklı memorandumda, “Ankara, yerel yönetimlere otonomi vermek ve milli hükümetin fonksiyonlarını yerel düzeyde merkezi olmaktan çıkarmak zorundadır. Dünya, bütün hükümetlerden bunu istemektedir” deniliyordu.
Bu gizli belgenin orijinalini AKP’nin kurulmasını bekledikten sonra, Kurultay ve Yeniçağ’da, ayrıca Küresel Haçlı Seferi kitabımda yayımladım.
Başlangıçta belgenin gerçek olduğuna ben de inanamamıştım. Fakat AKP kurulup programı açıklandığında gördüm ki memorandumda yazılanlar, neredeyse aynı ifadelerle partinin programı haline getirilmiş!

AKP Program ve tüzüğünde, CFR memorandumundaki talepler şöyle karşılanıyordu:
* Kurucular Kurulu kitabının 8’inci sayfasında “Partimiz merkeziyetçi devlet anlayışından vazgeçilmesini öngörür” deniliyordu.
* Kurucular Kurulu kitabının 11’inci sayfasında da “Partimiz küreselleşmenin gerektirdiği yapısal dönüşümlerin kaçınılmazlığını ve en az maliyetle gerçekleştirilmesini savunur” deniliyordu
* Hemen arkasından 12’nci sayfada, “Partimiz, eğitim hizmetlerinin yerelleşmesinden ve özelleştirilmesinden yanadır” ifadeleri de aynı bakışın ürünüydü.
* Parti programının 41’inci sayfasında, eğitimin küreselleşme odaklarının şehir devletleri planı gereği gibi fakat aşama aşama uygulanacağı şu ifadelerle belirtiliyordu:
“Temel eğitim hizmetlerinin verilmesi, pilot uygulamalarla merkezi idarenin taşra birimlerine ve yerel yönetimlere aktarılacaktır”
* Programın 35’inci sayfasında, “Çağımız bir yönüyle küreselleşme çağı, diğer yönüyle yerelleşme ve yerel yönetimlerin devlet sistemleri içindeki ağırlıklarının arttığı bir çağdır” denilmesi, Tayyip Erdoğan’a verilen memorandumdaki taleplerin kabul edildiğini ortaya çıkarıyordu.

Projeyi uygulayanları uyarıyorum! Bu hareket, CFR’nin Türkiye’yi federe devletçiklere bölme plânının bir uygulamasıdır. Yolun sonunda Yüce Divan görünüyor!

Arslan BULUT

Toplumsal Haber

 

Bab-ı Esrar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım