10-10-2007, 01:08 | #1 |
MECLİS ,ANAYASA MAHKEMESİNİ KAPATABİLİR Mİ?
Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın, beraat etti.
bu yazıyı okuduktan sonra aklıma şöyle bir soru geldi. meclis istese anayasa mahkemesini kapatabilir mi? bu soruya birçok arkadaşımızın cevap vermesini istiyorum.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-10-2007, 02:00 | #2 |
DÜŞÜNCELERİNİZİ BEKLİYORUM
|
|
10-10-2007, 13:49 | #3 |
eğer millet iradesinden üstün bir güç yoksa kapata bilir? eğer varsa, ve bunu mecliste kiler kabullenip orada oturuyorsa, o anayasa mahkemesi onları kapatır.
|
|
10-10-2007, 13:51 | #4 |
tam bir yanıt verebilirmisiniz? suan ki anayasaya göre cevap verebilirmiyiz?
|
|
10-10-2007, 14:13 | #5 |
kapatabilir
|
|
10-10-2007, 14:35 | #6 |
türkiye devleti cumhuriyetle yönetilir vemeclisi vardır meclis türkiyedeki (sözde) en önmeli güçtür egemenlik,bağımsızlığımıza,demokrasiye,eşitlik ve atatürk ilke ve inkılaplarına aykırı her türlü kurum kuruluş kapatabilir kşilerede ceza vrebilir
|
|
10-10-2007, 18:01 | #7 |
teorikte mümkün. ama uygulamada olacağını sanmıyorum
|
|
10-14-2007, 18:25 | #8 |
arkadasin dedigi gibi teorikte mümkün ama simdi buradan nereye varmaya calisiyoruz..her ne kadar kararlari tartisilsada, verdigi kararlar halkin büyük kesmi tarafindan tasvip edilmesede kapatmak hic bir zaman cözüm degildir..
o zaman yarin yargitay kapatilir mi, genelkurmay baskani görevinden alinir mi gibi örneklerin sayisi artar ;).. bence hersey hukuk cercevesinde olmali..kimse kusura bakmasin o insanlar oraya "parasütle" inmedi..o insanlar oraya kendi ideolojilerine yakin birileri tarafindan getirildi.. ve su anda cumhurbaskani sayin gül ve yakinda dengeler oldukca degisecek o yüzden böyle hukuk devletiyle bagdasmayan konularin tartisilmasini kendi adima sakincali buluyorum..;).. o kurumlar bizim kurumlarimizdir o kurumlardaki kisilerin yanlis yapmasi o kurumlari baglamaz o yüzden kurumlari fazla yipratmamayaliz.. unutmayalim ki arkadaslar "keser döner sap döner, gün olur hesap döner" ;) |
|
10-15-2007, 00:40 | #9 |
OLABİLİR. KAPATILIRSA İYİ OLUR ..ZATEN Bİ ANAYASA BİDE BAYKALI KAPATMAK LAZIM
|
|
10-15-2007, 11:24 | #10 |
KAPATABİLİR
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|