Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM Genel Kurulu'nda söz alma hakkının iktidar milletvekilleri tarafından engellendiğini, söz alınca sataşmalarla konuşma yapamadığını belirterek, "Söz almak için neredeyse Genel Kurul'da direklerin arkasına saklanıyorum. Çünkü beni görürlerse söz alıyorlar" dedi.
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Kamer Genç, Genel Kurul çalışmalarında diğer milletvekillerinin söz alarak, kendisinin söz hakkını engellediğini ifade ederek, söz aldıktan sonra da kendisine, 'terbiyeli ol, terbiyesizlik yapma' şeklinde sürekli laf atan milletvekilleri nedeniyle insicamının bozulduğunu söyledi. "Bu şartlarda Meclis'te nasıl çalışabilirim" diyen Kamer Genç, oturumları yöneten TBMM Başkanvekillerini, 'AK Parti militanı gibi davranmakla' suçladı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in dün sözlü soruları cevapladığını, ancak sorulara gereken cevapların verilmediğini dile getiren Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi ve çocuklarıyla birlikte kaç kez yurtdışına çıktığı ve bu geziler nedeniyle devletten ne kadar yolluk aldığına dair sorusuna, toplam harcamanın miktarı ve bunlardan yararlanan bin 300 kişi olduğunun söylendiğini kaydetti.
ATV ve Sabah grubunun TMSF'nin elinde bulunduğu dönemde köşe yazarlarının maaşlarını, program yapan bazı köşe yazarlarının aldığı ücreti sorduğunu ancak gerekli cevabı alamadığını savunan Kamer Genç, bu soru önergelerini yeniden vereceğini bildirdi.
HABERVAKTİM