AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-12-2012, 20:44   #21
Kullanıcı Adı
unnamed
Standart
Alıntı:
EpiVaTeS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
maaşı asgariden bankaya yatırıp elemana elden para veren denyolar olduğu sürece aha bu vergi parasını biz ödemeye devam ederiz arkidişler...
heh bizim de hepsi bankaya yatar senelik 10.000 geçiyor diye bizden vergi kesilir...
  Alıntı ile Cevapla
Alt 03-12-2012, 20:45   #22
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Standart
bunu yapanlar nedir...
şarapsızdır...

ver coşkuyu...
vergi kaçırma bitmişmiş yalanını yiyim memo...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-12-2012, 20:45   #23
Kullanıcı Adı
Garibüzzaman
Standart
O zaman ssk primlerindeki oranı düşüreceksin oranlar yüksek olmasa kimse böyle bir şeye kalkışmaz. %5 ssk indirimi var fakat bu ödemeyi her ay nakit yapanlar için, o firmaların da ssk tepesinde
Garibüzzaman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-13-2012, 00:37   #24
Kullanıcı Adı
serdary
Standart
Alıntı:
serdary Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Asgari ücret üzerinden 2002 yılında yüzde 12,8 vergi alınıyordu, şimdi yüzde sıfır ile yüzde 5,3 arasında alıyoruz” dedi
...
Ak Parti hükümetleri döneminde tekstil, turizm, sağlık, eğitim gibi sektörlerde KDV’yi yüzde 18′de yüzde 8′e indirdiklerine, bazı gıda maddelerinde yüzde 8′den yüzde 1′e indirdiklerine dikkati çeken Şimşek, “’Aslında Türkiye’deki efektif KDV oranı yüzde 14,4. Avrupa Birliği ortalaması ise yüzde 20,7 ve kriz döneminde de Avrupa’da KDV oranları epey yükseldi” dedi.
...
Şimşek, 2002 yılında Maliye Bakanlığı’nın ödenen her 100 liralık benzin parasının 70 lirasını alırken, bugün ise vergi yükünün yüzde 57,9′a indiğinin altın çizdi.

...
Türkiye’de 2002 yılında toplanan 100 liralık vergi gelirinin 86 lirasının faize ödendiğini, en ufak bir hizmet üretmek için dışardan borçlandığını, o nedenle faizin yüksek olduğunu belirten Şimşek, şimdi Türkiye’nin çok farklı bir noktada olduğunu, geçen sene genel devlet açığının yüzde 0,6′ya kadar düştüğünü vurguladı.

...
Geçen sene biz 100 liralık vergi topladıysak, onun sadece 16,6 lirası faize gitti. Nereden nereye, tam tersi bir noktaya geldik. Dolayısıyla geriye kalan 83,4 lirayla biz hizmet ürettik. İşte başarının sırrı burada. Eskiden GSYİH’nın yüzde 15′i faize giderdi, şimdi o oran yüzde 3,3′e düştü. Ve 1990′lı yıllardan bu yana en düşük düzeyinde.

Topladığımız vergileri ülkemizde altyapıya, eğitime harcıyoruz. Bu yıl eğitim en az 56 milyar lira harcayacağız. Sağlığa en az 44 milyar lira harcayacağız. Ulaştırma altyapısına, sulama altyapısına harcıyoruz.
...

Tabi ki toplanan vergilerin düşük olduğunu iddia etmiyorum. Ama gelinen nokta itibariyle geçmişe göre daha iyi bir durumdayız. Karşılaştıran ülkeler OECD ülkeleri. Dünya üzerindeki dağılımları Bu ülkelerin büyük kısmı demografik yatırımı Türkiye'den daha az yapan ülkeler. Çünkü bu tür yatırım aşamalarını atlatmışlar, genç nüfusları bizimki kadar yüksek değil...

Gerçekleştirilen icraatleri de göz önünde bulundurmak lazım. Neticede bu yapılan karayollarının, demir yollarının, köprülerin, tünellerin, sağlık reformlarının, altyapı çalışmaları gibi bilumum işin elbet bir masrafı var. Ve bu icraatlerin finanse edilmesi gerekiyor.

Vergilendirmede, temel tüketim ürünlerinde vergi oranlarının azaldığı görülüyor. Ve sizin de dediğiniz gibi bu asgari ücretli sınıfının içinde asgari ücret almayan ama asgari ücret alıyor gösterilen insanlar da var. Ayrıca asgari ücretten alınan vergi oranı da %12,8 iken şimdi %0-%5,3 dolaylarında imiş.

Maliye Bakanlığı'nın yapması gereken şey vergide dengelemeyi yapmak, adaletsizlikleri ortadan kaldırmak(asgari ücretli gösterilme gibi) ve denetimleri sıkılaştırmak. Ki denetimde de gelişmeler var. Mesela şirketlerin ticari kayıtlarını kendi mali müşavirleri dışında başka mali müşavirler de istedikleri gibi inceleyebiliyorlar artık. Belli bir sürede 2'den fazla karlı gayrimenkul satışı gerçekleştirenden(ticari işleme girdiğinden) ek vergi alınması gibi... Tabi ki bunlar yeterli değil. Bu gibi denetimlerin artırılması gerek.

Kısacası hala eksiklikler var ancak yaşadığımız gelişmeler küçümsenir cinsten değil.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi