AK Gençliğin Buluşma Noktası
Fenerbahçe (FB) AK Parti Forum Fenerbahçeliler !

Stil
Seçenekler

Alt 01-20-2010, 18:03   #1
Kullanıcı Adı
Cerrah
Standart Mehmet Topuz; "İstenilen Hedefe Ulaşmak İstiyoruz"

Profesyonel Futbol Takımımızın başarılı isimlerinden Mehmet Topuz, Fenerbahçe Televizyonu'nda yayınlanan "Kamp Günlüğü" programına katıldı. Mehmet, kampın çok iyi geçtiğini belirtirken, şampiyonluk için tempoyu yükseltmeleri gerektiğini vurguladı.

Ligde, Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı bir ilk yarının geride kaldığını kaydeden Mehmet Topuz, "İyi bir ilk yarı geçirdik. Her kulvarda lideriz şu anda. İnşallah ikinci yarıda böyle devam edip, istenilen hedefe ulaşmak istiyoruz" dedi. Kampta taktik ağırlıklı çalışmalar yaptıklarını dile getiren Mehmet Topuz, "Herkes takıma nasıl yararlı olabilirim düşüncesinde. Bu kamplarda onu değerlendirmeye çalışıyoruz. Fizik- kondisyon olarak. Tabi ikinci yarıya iyi girebilmemiz için bunlar gerekli şeyler. Onun üzerine yoğunlaştık. Hocamızda onun üzerine çalıştırıyor. Fizik- kondisyon ve topla antrenmanlar. Tempoyu yükseltmezsek şampiyon olamayız. Onun için tempoyu yükseltmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Kaleye Geçmem Gerekse, Geçerim"

Futbol kamuoyunun kendisinden Kayserispor'daki gibi oynamasını beklediğini, ancak bunun sistem farkından kaynaklandığını dile getiren Mehmet, "Kayserispor'da her topun başına ben geçiyordum. Herkes bana bakıyordu acaba ne yapacak diye. Burada hocamız ne görev verirse onu yapmaya çalışıyoruz. Burada biraz daha farklı. Şimdi Kayserispor'da nasıl oynadıysam, burada da aynı şeyi bekliyorlar. Ama benim düşüncem Fenerbahçe'ye nasıl yararlı olurum, nasıl koşarım. Bunların yanında da gol atarsam ve attırabilirsem, bunlar benim için ekstra şeyler olacaktır. Fenerbahçe'ye geldiğimden bu yana etkili olduğum yer, bölge diye bir kavram kalmadı. Hoca ne görev verirse onu yapıyoruz. Takım için koşuyorum, çabalıyorum. Ama kaleci kırmızı kart görse ve kaleye geçmem gerekse, hiç düşünmem geçerim" ifadelerini kullandı.

"Rakiplerimiz, Fenerbahçe'ye Ayrı Motive Oluyor"

Ligin ilk yarısında 8'de 8 yaparak oldukça başarılı bir istatistiğe imza attıklarını, daha sonra bir bocalama dönemi yaşandığını kaydeden Mehmet Topuz, "İlk 8 maçta 8 galibiyet almak çok iyi bir avantaj oldu bizim için. Takımlara bakıyorum, başka maçlara çıkıyorlar, bize oynadıklarının yüzde 40'nı, yüzde 60'ını bile oynamıyorlar. Yüzde 100 bir konsantrasyonla çıkıyorlar karşımıza. Bizde buna alıştığımız için 8'de 8 yaptık ama ondan sonra bir bocalama dönemi oldu. 8'de 8 yaptıktan sonra kötü gidiş olunca herkes üzerimize geldi. O arada 2 maç yenildik, 1 maç berabere kalsak farklı olurdu diye düşünüyorum. 'Fenerbahçe lider bitiremez' diye konuşmalar oldu, bu da bizi üzdü. Biz kendimizi biliyorduk. Neler yapacağımızı biliyorduk. Fenerbahçe gibi oynadığımızda herkesi devireceğimizi biliyorduk. Hemen toparlandık. Galip geldikten sonra ligi de lider bitirdik. İnşallah 2. yarıya da böyle hızla başlarız" dedi.

"Avrupa Kupası'nda Konsantrasyonu Koruduk"

Mehmet Topuz, takımın Avrupa maçlarında ise konsantrasyonunu hiç kaybetmediğini kaydederken, "Ligde kötü gittiğimiz dönemlerde moralimiz bozuktu. Galibiyetin bizi iyi yerlere getireceğine inanıyorduk. O arada yenildiğimizde bir sonraki mücadele Avrupa Kupası maçları oluyordu. Kendimize gelmemiz için galip gelmemiz gerekiyordu. O bizi konsantre ediyordu. Nitekim de 90 dakikada üstün takım biz oluyor, üstesinden geliyorduk. Lille maçına da öyle çıkacağız. Elimizden geleni yaptıktan sonra Lille'i geçeriz diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Maçı Kazanamazsanız, Fikstür Avantajınden Söz Edemezsiniz"

Sezonun ikinci yarısında fikstür avantajından sıkça sözedilmesini değerlendiren Mehmet Topuz, şunları söyledi: "Fikstür kağıt üzerinde avantajlı gözüküyor ama biz avantaja çevirirsek avantaj olur. Bizim bir sözümüz var. Rakipler bini yenmez, bir kendimizi yeneriz. Biz kendimiz gibi oynarsak, her zaman herkesi yenebiliriz. Takımın alternatifli bir kadroya sahip olduğunun altını çizen Mehmet Topuz, "Alternatif kadromuz var. Gökhan'ın gelmesiyle, şans bulamayan arkadaşların son maçlarda şans bulmasıyla, herkes neler yapabileceğini gösterdi. Biz büyük takımız, 3 kulvarda 4 kulvarda olsa bunların üstesinden gelmeliyiz. Her kulvarda elimizden geleni yapıp, Fenerbahçe'yi en iyi yerlere taşımak istiyoruz" dedi.

"Fenerbahçe'de Herkes Yedek Olabilir"

Fenerbahçe'de her futbolcunun yedek kulübesinde oturmayı kabullenebilmesi gerektiğine dikkat çeken Mehmet Topuz, "İlk başta Fenerbahçe'nin büyük olduğunu bilmemiz lazım. Oynayan ve oynamayan arkadaşlar için. Sonuçta sahaya 22 kişi çıkmıyorsunuz, 11 kişi oynuyorsunuz. Bunun sakatlığı var cezalısı var. Bazen de formsuzluk. Herkese bir gün şans gelecek. Nitekim bana da geldi. Herkes kendini bir şekilde hazır tutmalı ki şans geldiğinde en iyi şekilde değerlendirebilmeli. Emre ağabey 3 maç ceza aldı. Onun yerine bana şans doğdu. Ben de elimden geleni yaptım, hocam da bana görev verdi, formayı çıkarmadım" yorumunu yaptı.

"Gökhan = Golcü"

Kayserispor'da birlikte oynadığı Gökhan Ünal'ın takıma katılmasını değerlendiren Mehmet Topuz, "Gökhan'la 6 yıl beraber oynadık. Neler yaptığımız zaten ortada. Çok iyi anlaşıyorduk. İçeride ve dışarıda. Tabi Gökhan'ın gelmesi benim içinde iyi oldu, takım içinde iyi oldu. Çünkü benim iyi arkadaşım, samimi arkadaşım. İnşallah onun için hayırlısı olur. İnşallah gollerine devam eder. İnşallah gol kralı olur burada. Çünkü geldiği takımda baya sıkıntılı anlar yaşadı. Taraftarlarla arası iyi değildi. İnşallah burada o sıkıntıları yaşamaz. Her şey farklı olur ve yine gol kralı olur. Onun için kısaca 'Golcü' diyebilirim. Her türlü golü atabilir. Kişilik olarak ise benim gibi duygusal. Bazı şeyleri kafasına çok takar. Şimdi ona 'her şeyi kafana takma' diyorum. İnşallah eski günlere döneriz ve Fenerbahçe için hayırlısı olur" dedi.

Mehmet Topuz, Fenerbahçe'ye transfer olduğu günü, imza törenini ve taraftarla buluştuğu ilk günü unutamadığını dile getirirken, "O günleri unutmam mümkün değil. Ölene kadar kalbimde olacak. Şimdi bir de çok çalışıp, en iyi şekilde takımıma katkı sağlayıp şampiyon sevinci yaşamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Resmi Site

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-21-2010, 18:07   #2
Kullanıcı Adı
Erhan KARACA
Fenerbahçe Gökhan Ünal ile Hederlerinin Altını Çizdi.. =) Ligde kalmak.. =)
Erhan KARACA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)