AK Gençliğin Buluşma Noktası
Star ve HaberTurk "Star" ve "HaberTurk" gazetesi köşe yazıları.

Stil
Seçenekler

Alt 11-05-2008, 09:48   #1
Kullanıcı Adı
siyah gül 07
Standart Memleketimizin Osman Özbek sorunu (AHMET KEKEÇ)
Osman Özbek emekli Tümgeneral’dir. 28 Şubat sürecinde, dönemin Başbakan’ına ‘pezevenk’ diye hakaret etti ve bu küfrü ‘takibatsız’ kaldı.

Celadetli, cerbezeli, şedid bir asker. ‘Yetiştiğine dalar da, yetişemediğine pabucunu fırlatır’ bir tavrı var.

Ettiği küfür ‘bağımsız yargı’ya intikal etti mi, hatırlamıyorum.

Ettiyse de, bir ‘şey’ çıkmamıştır.

Bu tür kişilerin ettiği küfürlerden, nedense, bir şey çıkmıyor.

Küfredenin değil, muhtemeldir ki, küfredilenin kimliği ve kişiliği dikkate alınıyor. Yine muhtemeldir ki, küfrü yiyenin, bu küfürleri hak ettiği düşünülüyor.

Nerden mi biliyorum?

Bir ‘küfredilen’ olarak, ‘kimseyi mahkemeye vermeme’ kuralını bir defalığına bozdum ve Aydın Doğan’ın müesseselerinden biri hakkında ceza ve tazminat davası açtım. ‘İktidarın yalaka köpeği kemik bulmuş gibi havlıyor’ ifadesine ‘özne’ teşkil ettiğimi kanıtlayamadığım için, dava düştü. Hem Aydın Doğan’ın müessesesi, hem de maaşa bağladığı adamı yırtmış oldu.

Eh, bir de ‘şeref, itibar ve vicdan mahkemesi’ var.

Oradan nasıl yırtacaklar, bilmiyorum.

Neyse, biz yine, cerbezeli hallerini sağda solda gezdirip küfürlü konuşmalar yapan değerli emekli Tümgeneral Osman Özbek’ten devam edelim.

Bu emekli Paşa, bir ara parti kurdu.

Partisinin ismi nedir, hatırlamıyorum.

Önemi yok.

Bildiğimiz ‘tabela’ partilerinden biri.

Devam edip etmediğini de bilmiyorum.

Fakat, cerbezesi devam ediyor.

En son, Aşık Veysel Kültür Derneği’nin 29 Ekim’de düzenlediği panelde konuşmuş ve yine açmış ağzını yummuş gözünü.

İsterseniz, küçük bir ‘okuma parçası’ sunalım ve Osman Özbek’in geldiği son durumu görelim:

‘Ben başbakan olacağım da orada (Güneydoğu Anadolu’da) valinin emrinde bazı belediye başkanları çalışacak... Bu kadar mı insan angut olur, angut millet mi olur, bu kadar mı salak olur? Aptal, angut, demokrat olabilir mi bir insan? Silahlı Kuvvetler’e kaplan oluyorsun, Amerika’ya, DTP’ye karşı kuzu gibisin...’

Osman Özbek, laf kalabalığına getirerek, Başbakan’a ‘angut’ diyor.

E, aferin.

Demek ki ‘kurmay terbiyesi’ böyle bir şey...

Sadece Başbakan mı?

Böyle bir Başbakan’ı başımıza getiren millet de angut. Bu salaklar da, bir paket kömürle kendilerini kaybediyor: ‘Salak millet, angut millet...’

Osman Özbek şov devam ediyor:

Önce, ‘Ergenekon soruşturmasının 9. dalgasında içeri alınmayı beklediğini’ söylüyor, sonra da isim zikrederek eski Genelkurmay Başkanlarına ve bakanlara verip veriştiriyor.

Mesela Dışişleri Bakanı Ali Babacan... Aslında ‘Ali Bebecen’ diyesi geliyormuş ama, ‘bebe’ bile değilmiş. Bebe hiç olmazsa bir şey için ağlarmış. Hani mama için ağlarmış ya... Bu, ağlamayı bile bilmiyormuş.

Mesela Hilmi Özkök...

Çok kötüymüş.

Mesela Yaşar Büyükanıt?

Daha da kötüymüş. Üstelik, muhtıra verdiği halde, ‘adam’ın Çankaya’ya çıkmasını engelleyememiş...

Böyle devam edip gidiyor...

Bu yazının başlığı, aslında, ‘Entelijansiyamızın ahlak sorunu’ da olabilirdi.

İnsanlar, neden ‘meram ifade’ etme yolu olarak küfretmeyi seçerler? Bunun, ‘acziyet’ ve ‘yetersizlik’ dışında başka nedenleri var mıdır? Küfrederek üstünlük sağladığını düşünen insan, nasıl bir insandır? Hangi psikolojinin ittirmesiyle bu yola başvurmaktadır?

Niyetim, bu hususların altını çizmekti.

Siz isterseniz Osman Özbek isminin yerine, yazılarında bol argo ve küfür kullanan Özdemir İnce’yi; ‘havlayanlara aldırmam, maskaralar, sersemler, uşaklar’ diyen Yekta Güngör Özden’i; önüne gelene ‘müptezel, alçak, çirkef, aşağılık adam’ diye çemkiren Nihat Doğan görünümlü şahsı koyabilirsiniz.

Hiçbir şey değişmez...

5 Kasım 2008 Çarşamba

siyah gül 07 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-05-2008, 15:12   #2
Kullanıcı Adı
Gönülden
Ağzı olan konuşuyor...bu kafayla biraz zor siyaset yapar...siyasetten önce siyasettiçi nasıl olur onu öğrensin...yazarında dediği gibi bir insan acziyetini ve yetersizliğini ancak bu şekilde dile getirir..
Paylaşım için teşekkürler
Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)