![]() |
#1 |
![]() Sırplar kitleler halinde Kosavalıları nasıl öldürdüyse o yıllarda da Fransızlar,bin beteri ile Cezayirlileri şehit ediyorlardı.
Cezayir katliamının olduğu zamanlar.. Cezayir'de istiklal mücadelesi verilirken Türkiye'de Adnan Menderes Başbakan'dı. Fransız zulmü amme vicdanını kanatıyor,bir şey yapılamaması derin üzüntülere sebebiyet veriyordu. Bu 'bir şey yapmama' zannı hep Menderes'in başına kakıldı. Menderes daima sustu. Devlet terbiyesi almış ve devlet sırrını darağacında bile ifşadan kaçınan merhum,kendisini temize çıkarmak için bazı gerçekleri açığa vurmadı. Olsun...Mavi gök altında ne saklı kalmış ki? Peki gerçek öyle miydi? Sahiden de bir şey yapılmıyor muydu? Neyse ki eski Libya Başbakanı Mustafa Bin Halim,''Libya Siyasi Tarihi'nin Kapalı Sayfaları'' isimli bir anı kitabı yayınlamış.. Bakın orda ne yazmış: ''Zamanın Türk Başbakanı Menderes'in Libya ziyaretini fırsat bilerek kendisiyle görüştüm.Menderes'i,Melik Sunusi karşıladı ve onu Derne'de ağırladı.Bu arada Cezayir'deki mücahitlere yardım konusunu görüşmek için akşam yemeğine mütakip onunla başbaşa görüşme imkanı buldum.Bana,Türkiye'nin Cezayirli liderlerle anlaşması için Fransa'ya NATO vasıtasıyla baskı yaptığını söyledi.Fakat bunlardan hiçbir olumlu sonuç alınamamıştı.Ben Menderes'ten Cezayirli müslümanlara maddi yardım ve silah yardımı yapmalarını talep ettim.Bu talebim Menderes üzerinde çok büyük bir etki yaptı;titrek bir sesle bana: -'Bu sözünün ne anlama geldiğini biliyor musun?Biz NATO ülkesiyiz.Fransa gibi bir başka NATO ülkesine karşı savaşmaları için Cezayirlilere silah vermemiz mümkün değildir.'dedi. Buna karşılk ben de ona Müslüman halkı Hristiyanlaştırmaya çalışan işgalçi Hristiyan bir devlete karşı istiklal mücadelesi veren Cezayir'e yardım etmelerinin dini bir vazife olduğunu belirttim ve fikirlerimle onu ikna etmeyi başardım.Vardığımız mutabakata göre silahlar Libya'ya verilecek,sonra da Libya ordusu bu silahları kaçak yollardan Cezayirli mücahitlere gönderecekti. Menderes Türkiye'ye geldikten sonra Türkiye,Libya üzerinden Cezayir mücahitlerine derhal silah sevk etti.Ancak yardımı götüren geminin hurda demir taşıdığı beyan edilmişti.'' Mustafa Bin Halim,dediklerine Ahmed Bin Bella'yı da şahit gösterdikten sonra sözlerine şöyle devam ediyor: ''O zamanlar bu sırrı açıklamamız Türkiye ve Fransa arasındaki ilişkilerde bir bomba tesiri yapar ve Merhum Menderes'i de çok zor duruma sokardı.'' İşte böyle.. Menderes sadece cesur değildi;aynı zamanda kalbi Cezayirli kahramanlarla birlikte atan biriydi... Ama kimse bunu bilmiyordu. Hep 'bir şey yapmama' zannı Menderes'in başına kakıldı. Menderes hep sustu.. Darağacında bile devlet sırrını söylemedi. Menderes hep sustu.. Darağacında bile merhamet doluydu. KAYNAK:HAYATIN RENGİ İNSAN/RAHİM ER <<<ÇiLe>>>
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Helal olsun Menderese :-*
Fransa Müslüman Cezayirlileri katledecek ve biz nato üyesi olduğumuz için yardım göndermemiz mümkün olmayacak.. Yani elimiz,kolumuz bağlı durumda olacak bu çok rezil bir durum natodan çıkmalıyız.. Ama Menderes tamda kendine yakışanı yapmış helal olsun ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Menderes bu yüzden hatırlanıyor; beynimize kazınmış model bir kişilik, devlet adamı tarafı hala anımsanıyor, övgü dolu sözlerle buketler yapılarak sunuluyor... Kısacası Merhamet Dolu kalbi Kalbimizde yaşayacak, yaptıkları bize ufuk, kişiliği gelişimimizde hedef olacak, nesillerimizde de devam edecek inşaallah... O hep hatırlanacak çünkü o hatırlanmaya değer yaşadı, yaşattı...
Yaşamına son verenler keşke onun gibi alnı ak olabilse, model gösterilebilse... Rahmet ve hürmetle anıyoruz... Harcanan emeğe, beğeni ve teşekkür bir borçtur...+1 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|