![]() |
#1 |
![]() ------------------------------------1.BÖLÜM---------------------------------
Başbakan Adnan Menderes ısmarlama bir mahkeme kararıyla 17 Eylül 1961 tarihinde asılarak idam edilmiştir. Ankara;bir öğle sonu...Menderesler'in evi. Berin Hanım(Adnan Menderes'in eşi) tahammülü zor acıları kalbine gömmüş olarak abidevi bir sabırla evindedir. Bir anda evin zili çalar. Kapıya bakan hizmetçi gelir ve: ''Efendim,Adapazarı'ndan bir beyefendi sizi ziyaret etmek istiyor kabul buyurur musunuz?''der. Berin Hanım Adapazarı'ndan birinin kendisi ile ne alakası olabileceğini düşünür.Önce kabul etmek istemez.Ama bu Berin Hanımın nezaket anlayaşına aykırıdır.''Lütfen içeri alınız''der. Berin Hanımın ricası ile karşısındaki koltuğa oturan misafire gerekli ikramlar yapılır.Hal hatırdan sonra Hanımefendi sorar: ''Buyrunuz efendim sebebi ziyaretiniz?'' ''Efendim'' der misafir ''Ben Adapazarında kuyumcuyum.Dün hayatımda asla unutamayacağım bir alışveriş yaptım!'' Berin Hanımın meraklı bakışları arasında adam devam eder: ''Efendim dün sabah birileri bana bir nişan yüzüğü getirdi.Yüzüğü evirip çevirip bir de baktım ki,iç kısmında Adnan Menderes yazılı...Her halde dedim,bunu Menderesler'in evinden çalmışlar.Hemen istedikleri parayı verdim ve bu eşsiz hatırayı yeniden size takdim için getirdim.Ne vicdansız insanlar var..Buyrunuz!'' Berin Hanım kendisine getirlen yüzüğü ilk anda kabul etmek istemez.Zira o günkü değeri üç bin beş yüz liradır ve bu para Berin Hanım'da yoktur.Fakat kuyumcu onu satmak için değil ilk sahibine hediye etmek için getirmiştir. Berin Hanım gözleri yaşlı: ''Hayır evladım!''der,''Yüzük çalınmamıştı.Beyefendinin bu kıymetli hatırasını parmağımdan hiç çıkarmazdım ki çalınsın?'' Misafir şaşırır.Parmaktan hiç çıkmayan yüzük nasıl olur da Adapazarı'na gelir ve kendisini bulurdu? (devamı 2.bölümde) <<<ÇiLe>>>
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|