AK Gençliğin Buluşma Noktası
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-13-2009, 13:11   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Meral Akşenerden ikna odası itirafı
Meral Akşener'den şok itiraflar: eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilmesi için ikna odalarına alındık...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Meral Akşener, Ahmet Necdet Sezer'i Cumhurbaşkanı seçtirmek için bireysel hareket eden milletvekillerinin ikna odalarına alındığını ifade ederek, "İkna odasına alınmış bir kişi olarak konuşuyorum. Ahmet Necdet Sezer'in demokratik bir insan olduğu bunun için seçilmesi gerektiği söylenerek, bizlere uzun uzun Sezer'i anlattılar. Beni ikna edemeyince eşim ve ağabeyimle konuştular. Sonuçta Ahmet Necdet Sezer herkesin onayı ile Cumhurbaşkanı seçildi."

TBMM Başkan Vekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'ya geldi. Akşener, MHP Konya İl Teşkilatı tarafından Bera Otel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanı olması sürecine değindi. Programa MHP Konya milletvekilleri ve çok sayıda partili katıldı.

Bilginin insana bir yük olduğunu söyleyen Meral Akşener, "Keşke bu kadar şey bilmeseydim" ifadesini kullanarak, Sezer'in Cumhurbaşkanı olması için çok sayıda milletvekiliyle konuşulduğunu söyledi. Sezer'e onay vermeyen milletvekillerinin ikna odalarına davet edilerek, uzun uzun konuşulduğunu belirten Akşener, "Hani İstanbul Üniversitesi'ndeki ikna odaları vardı, ona benzeyen bir şekilde bizi ikna etmek için davetler düzenlediler. Ahmet Necdet Sezer, Anayasa Mahkemesi Başkanı seçilmişti. Sezer, başkan seçildikten sonra bir açılışa katılmış ve burada demokrasiyi vurgulayan bir konuşma yapmıştı. Bunun üzerine Sezer'in çok demokrat bir insan olduğunu ve bu nedenle bütün milletvekillerinin ona oy verip seçtirmesi gerektiğini savundular" dedi.

İkna odasına alınmış bir kişi olarak konuştuğunu belirten Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü, "Bizlere Sezer'in niçin seçilmesi gerektiği uzun uzun anlatıldı. Beni ikna edemediler, Ahmet Necdet Sezer'in Cumhurbaşkanı olmasına onay vermedim. Bunun üzerine ağabeyimi ve eşimi benim adıma ikna etmeye çalıştılar. Sonuçta Sezer, herkesin onayı ile Cumhurbaşkanı seçildi."

Bugün

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-13-2009, 13:20   #2
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Bilinen ama gün yüzüne çıkartılmayan gerçekleri tek tek geç olsada dinliyoruz.
Şükürler olsun ki bundan sonra Halk seçiyor Cumhurbaşkanımızı!..
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-13-2009, 14:14   #3
Kullanıcı Adı
Yektâ-Ak
VE buna bazi kesimler de engel olmaya calisiyor.
Yektâ-Ak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)