![]() |
#1 |
![]() Muhteşem Yüzyıl'ında senaristi olan Meral Okay hayatını kaybetti. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi gören senarist Meral Okay hayatını kaybetti. Vefat haberini bu sabah Ali Sunal twitter sayfasından duyurdu. Ali Sunal sayfasına "Meral ablamı Meral Okay'ı kaybettik, başımız sağolsun." yazdı. MERAL OKAY KİMDİR? Meral Okay, 20 Eylül 1959 tarihinde Ankara'da doğdu. Beş yıl devlet memurluğu yapan Okay, bu süreçte Toprak Mahsülleri Ofisi'nin Dünya Bankası projelerinde ve TBMM'nin Atatürk'ün 100'üncü yaşı kutlamaları çerçevesinde kurulan bir komisyonunda yer aldı. 12 Eylül döneminde Türkiye İşçi Partisi üyesi ve işyeri temsilcisiydi. 1984 yılında sinema ve tiyatro oyuncusu Yaman Okay'la evlendi. Eşi 10 yıl sonra, henüz 41 yaşındayken kanserden yaşamını yitirdi. İstanbul'a taşınarak Günaydın gazetesinde çalışmaya başladı. Dergicilik, yayıncılık, yapımcılık, Sezen Aksu ile sahne çalışmaları yaptı, şarkı sözleri yazdı. İkinci Bahar dizisiyle ünlendi. Bir filmde yapımcılık denemesinde bulundu. 2011 yılında "Muhteşem Yüzyıl" dizisinin senaristliğini yaptı. EŞİ KANSERE YENİLMİŞTİ Bir Bulut Olsam, Yeditepe İstanbul, İkinci Bahar gibi TV dizilerinin yanı sıra Seni Seviyorum Rosa, Beynelmilel gibi sinema filmlerinde oynayan; Asmalı Konak, Bir Bulut Olsam, Muhteşem Yüzyıl gibi dizilerin senaryosuna da imza atan Meral Okay'ın aktör eşi Yaman Okay da 1993 yılında henüz 41 yaşındayken pankreas kanserine yenilmişti. habervaktim
![]() Konu Ertuğrul ÖZGÜL tarafından (04-09-2012 Saat 14:04 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Azabı bol olsun...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
ne yani kadın çıkacak sözvmediği atam kalmayacak... ileri bölümlerde sanat için kanuniyi gay yapacam diyecek daha neler neler bende Allah ramet etsin makamı cennet olsun mu diyeceğim... "onlar bilmiyorlar" lafını kime söylüyor? efendimiz HAYATTA olup da doğruyu bulamayanlar için... yolun sonunsa gelmiş birisi için ve sevmediğim birsi için du mı edeceğim... hem benim kızgınlığım kişisel değil ki... islamın mantığı dediğin şey ne acaba ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Meral Okay'ın vasiyeti
Ünlü senarist ve oyuncu Meral Okay, bu sabah hayatını kaybetti. Okay bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. 'Asmalı Konak', 'İkinci Bahar', 'Muhteşem Yüzyıl' gibi çok izlenen dizilerin senaristi Okay'ın eşi ünlü oyuncu Yaman Okay da yıllar önce kanserden yaşamını yitirmişti. Meral Okay, Göksu Göksel'e verdiği bir röportajda vasiyetini açıklamıştı. İşte röportajdaki o bölüm: VASİYETİ: YAKILMAK İSTİYORUM Şöyle çıkıp sokaklarda hiçbir amaç olmadan dolaştığınız oluyor mu? Öylesine? Onu sokakta yapmam da ben denizde yaparım. Suda olmak beni çok mutlu eder. Bir teknenin kıçında uyuyup uyanmak, kulağımda sevdiğim müziği dinleyerek gökyüzüne bakarak, yıldızların kayışını takip ederek uykuya dalmak, gözünü yarı açarak kendini suya atmak. Aykırı yanlarınız var, öldüğünüzde yakılmak istemeniz gibi mesela… E çünkü suya karışmak istiyorum da ondan. Suyu o kadar çok seviyorsunuz? Çok. Yani küllerimi üç parti halinde nereye savuracaklarını da yakınlarımdan bir iki kişi biliyor. Bir kısmı şu koya, bir kısmı da şuraya gibi… ANKARA'DA FIRINI BİLE VAR Vasiyet gibi bir şey mi? Evet.. Üstelik yasal olarak hakkınız da var Türkiye'de fakat o yasa kullandırılmıyor. 1946'da çıkmış bu yasa. İstediğinde yakılma hakkın var. Ankara'da fırını bile var. sabah |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Buyrun... yakılmak isteyen bir şahısın ardından dua edin...
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Rahmet dilemeyi doğru bulmasakta, bela okumakta bize yakışmaz zannediyorum..
yahutta başka bir ifadeyle Rabbimizin Adil ismiyle muamele etmesini dilemekte doğru olabilir... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Sizin görüşünüzdür saygı duyarım. modern ebu cehil türü şahışlara ben başka duygular hissedemiyorum... yaşayanlara Allah hidayet versin diye dua ederim ama yolun sonuna gelenlerden hakettiği gibi bahsetmeyi tercih ediyorum...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
![]() Alıntı:
Lakin kardeş, Efendimiz a.s.v. başından aşağı kaynar işkembe dökenler için dahi ve asıl ebu cehil için dahi azab dilememiş... Ben bu boyutta Rabbimizden o ölen şahıs için Rahmet, Merhamet isimleriyle değil, Adil ismiyle muamele etmesini istemek bizim teslimiyetimizi yüceltir diye düşünüyorum, Ama tabi sizede saygı duyuyorum kardeşim. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
![]() Alıntı:
Dünyadayken hidayet dileriz dileriz ki kalemini bilgisini İslam için kullansın... Peygamberimizde öyle yapmıştır... azab dilememiştir doğru... ama Tebbet suresini unutmamak gerek... "Rahmân ve Rahîm (olan) Allah'ın adıyla. 1. Ebu Leheb'in iki eli kurusun! Kurudu da. 2. Malı ve kazandıkları ona fayda vermedi. 3. O, alevli bir ateşte yanacak. 4. Odun taşıyıcı olarak karısı da (ateşe girecek). 5. Ve boynunda hurma lifinden bükülmüş bir ip olduğu halde. Sadakallahülazim ( Yüce Allah doğru söyledi)" |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|