![]() |
#1 |
![]() Tüccar baba mal almak gayesiyle Hindistan’a gidiyormuş. Ailesiyle vedalaşırken, bir isteklerinin olup olmadığını da sormuş.
Papağanı söze karışmış “neden bana isteğimi sormuyorsun!” Adam alaylı bir şekilde “Eee söyle bakalım senin isteğin neymiş?” Papağan “Biliyorsun orası benim memleketim. Senden nasıl kurtulacağımı amcaoğullarıma sor.” Demiş. Tüccar Hindistan’daki işlerini bitirmiş, çoluk, çocuğuna hediyelerini almış. Dönmeye hazırlanırken bir papağan görmüş ve hemen kendi papağanının isteği aklına gelmiş. Papağana sormuş “benim papağan benden nasıl kurtulacağını size sormamı istedi” derken, papağan pat diye düşüp ölmüş. “Tüh cevabını alamadan öldü” diye düşünürken, başka bir papağana daha sormuş, o da pat diye düşüp, ölmüş. Tüccar “Mesajı aldım. Ölmedikçe kurtulamazsın, demek istiyorlar, anlayacağın bizim papağana kurtuluş yok” demiş. Memlekete gelince çocuklarının hediyelerini dağıtmış. Papağan “benim işi ne yaptın? Amcaoğullarına sordun mu?” Demiş. Tüccar kızarak, “Senin yüzünden iki amcaoğlun öldü. Tam soruyu sorar sormaz düşüp öldüler, anlayacağın sana kurtuluş yok” derken, papağan düşmüş ölmüş. Ev sahipleri papağanın ölümüne üzülmüşler ama elden ne gelir? Papağanın cesedinin götürüp çöpe atmışlar. Biraz sonra bakmışlar ki papağan pencerede; “Bir daha Hindistan’a gidersen amcaoğullarıma teşekkür ettiğimi söyle” ![]() ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|