|
![]() |
#1 |
![]() ![]() Mescid-i Aksa Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu Varıp eşiğine alnımı koydum Sanki bir yeraltı nehr çağlıyordu Gözlerini yollarda bekler dururum Nerde kardeşlerin diyordu bir ses İlk Kıblesi benim ulu Nebi'nin Unuttu mu bunu acaba herkes Burak dolanırdı yörelerimde Miraca yol veren hız üssü idim Kutsallığım belli şehir ismimden Her yana nur saçan bir kürsü idim Hani o günler ki binlerce mümin Tek yürek halinde bana koşardı Hemşehrim nebiler hatırı için Cevaba erişen dualar vardı Şimdi kimsecikler varmaz yanıma Müminden yoksunum tek ve tenhayım Rüzgârlar silemez gözyaşlarımı Çöllerde kayıp bir yetim vahayım Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde Götür müslümana selam diyordu Dayanamıyorum bu ayrılığa Kucaklasın beni İslâm diyordu Mehmet Akif İnan
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() eyvallah süper şiirdir de...
o resimdeki yer mescidi aksa değil kubbetüs sahra... |
|
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Kubbetüs Sahra nerdedir?
Bulundugu alanin adi nedir üstad? Siir gercekten cok güzel. Paylasim icin tesekkürler. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
türkiyede sorsak insanların çoğu bu altın kubbeli yeri mescidi aksa zanneder üstad... siyonizm oyunu bu... googlede dahi mescidi aksa diye taratınca emevi döneminde yapılan bu yapı geliyor sonuçlarda... israil mescidi aksanın dibini oyuyor ve müslümanlara kubbetüssahrayı mescidi aksa diye yutturmaya çalışıyor... |
||
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
Fakat kubbetüs sahranin bulundugu arazide mescidi aksaya dahil oldugundan burasina mescidi aksa degildir denilmez yanilmiyorsam? Altin kubbeli kubbetis sahranin hemen karsisindaki kubbeli bina mescidi aksa olmakla beraber, gercekte kubbetüs sahraninda icinde bulundugu ve surlarla cevrili olan alan mescidi aksa diye gecer. Yani Kubbetüs Sahranin bulundugu yerde mescidi aksadir. http://www.aksasempozyumu.com/tr/nenerede.php ![]() Konu BeldeiTAYYIBe tarafından (01-07-2012 Saat 04:25 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() mescidi aksa şu yapı esasında...
![]() avluda mescidi aksanın bölümü olabilir ona bağlı... lakin bu altın kubbeli yerin adı kubbettüs sahradır... ve insanlar mescidi aksayı bu bina sanmaktadırlar... daha doğrusu öyle sanılması isteniyor zira mescidi aksanın altını oyuyor israil... yarın bir gün yıkılsa insanlar mescidi aksa olarak bu binayı bilecekler böyle giderse... kubbetüssahra emevi halifelerinden birisi tarafından inşa edildi sonradan bildiğim kadarıyla... |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Ellerinize sağlık çok teşekkürler.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|