08-25-2011, 00:06 | #1 |
Mescidi Haram'dan Sonra Dünyanın En Büyük Camii
Okyanus kıyısında Kazablanka'nın en önemli yapısı Hasan 2 Camii. Mekkeden sonra dünyanın en büyük camii. Fas'ta büyük etkisi olan Kral 2. Hasan'ın bir rüyası üzerine yapımını başlanan bu muhteşem cami, kralın rüyasına uygun şekilde İslam'ın en batıdaki simgesi olarak, 4 te 3ü Atlantik Okyanusunun üzerine inşa edilmiş.1980 yılında yapımına başlanan cami, sekiz yılda tamamlanmış.Caminin minaresi tam 210 metre yüksekliğinde. Aynı anda 80 bin kişinin namaz kılabildiği ve çok ince bir işçiliğin ürünü olan Hasan 2 Camiinin üzeri, açılabilir konumda inşa edilmiş. İki katlı cami Fas'ın karakteristik özelliklerini ve Emevi etkilerini birlikte barındırıyor.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
08-25-2011, 00:10 | #2 |
Çok güzel gerçektende.
|
|
08-25-2011, 00:33 | #3 |
mükemmel bir yapı olmuş gerçekten çok isterdim görmeyi ...
bulunduğu yer çok ıssız terkedilmiş gibi keşke tıklım tıklım dolu olduğu bi resmide olsaydı |
|
08-25-2011, 00:40 | #4 |
hakikaten süper....
|
|
08-25-2011, 00:59 | #5 |
arkadaşlar görüşlerinize saygım var zevk ve düşünce meselesi bi yerde ama büyük paralar verilerek yapılan lüks camiileri çok güzel gözle bakamıyorum...
o paralar çok daha güzel şeyler için harcanabilir... mustazaflara yardım cihat beldelerine yardım vs... |
|
08-25-2011, 01:06 | #6 | |
Alıntı:
bence eğer lüksiyet olacaksa camilere yapılan bu yöndeki yatırımlara geniş bakmak lazım, göze hitap ettiğinde çekiciliğide artıyor, şimdilerde buna çok ihtiyaç var... |
||
08-25-2011, 01:09 | #7 |
lahuti güzel paylaşım olmuş
Fas'a artı bir değer katmış Hakikaten çok güzel bir eser hatta şaheser olmuş Böylesi mimarileri üretmek kolay değil Parayı harcayacaksan böyle eserler için harcamalısın |
|
08-25-2011, 01:11 | #8 |
muhteşem bir cami,teşekkürler lahuti..
|
|
08-25-2011, 02:04 | #9 |
Hakikaten şahane. Gidip, görebilmeyi çok isterdim.
|
|
08-25-2011, 02:22 | #10 | |
Alıntı:
sonuçta hadisler var bu konu ile ilgili... “Mescid yükseltmekle, mescid süslemekle emrolunmadım.” (Ebû Dâvud; et-Tâc, 1/243) “İnsanlar, mescid yapma yarışına girip bununla övünmedikçe kıyâmet kopmaz.” (İbn Mâce, Mesâcid 2) “Sizin benden sonra, yahûdilerin havralarını, hıristiyanların da kiliselerini süsleyip püsleyerek yükselttikleri gibi, mescidlerinizi süsleyip püsleyeceğinizi görür gibiyim.” (İbn Mâce, Mesâcid 2) “Bir topluluk, mâbedlerini süsleyip püsleme hastalığına tutulmadıkça, ameli çirkin ve zararlı hale asla gelmez.” (İbn Mâce, Mesâcid 2 tabi ki ihtiyaca cevap verecek camiler yapılmalı ama sefaletin kol gezdiği dünyada kaynaklarımızı düzeni sağlamak için kullansak daha iyi olur diye düşünüyorum... unutmayalım ki peygamberimiz hurma dallarıyla örtülü bir mescide sahipti... camilerimizle değil cemaatlerimizle fark yaratmalıyız... |
||
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|