![]() |
#1 |
![]() Ağlamak, Gülmek Allah, bize yardım atmek dilerse gönlümüze ağlayıp inleme isteği verir.(Mevlana) Ağlarım ağlatamam,hissederim söyleyemem.Dili yok kalbimin ondan ne kadar bizarım.(M.Akif Ersoy) Beni isterseniz dövün ama bırakın istediğim gibi güleyim.(Moliere) Dil benim,dide benim,eşk benim,Neden ağır geliyor ağlayışım ağyare.(Muallim Fevzi) Eğer güneşi gözden kaçırdım diye göz yaşı dökersen, yıldızları da kaçırırsın.(R.Tugor) En son kuruyan gözyaşlarıdır.(İtalyan Atasözü) Eğer benim bildiğimi sizde bilmiş olsaydınız, az güler çok ağlardınız.(Hadis-i Şerif) Gülen dişler ısırır da.(B.Afrika Sözü) Çok gülenin heybeti azalır.Mizah yapan hafife alınır.Çok konuşanın hatası da çok olur.Hatası çok olanın hayası azalır.Hayası az olanın verası az olur.Verası az olanın da kalbi ölür.(Hz.Ömer(r.a)) Gözyaşı,ruh için yaz yağmurlarından farksızdır.(Alfred Austin) Gözyaşları ıstırabın sessiz sözleridir.(Shakespeare) Gözler yaşarmadıkça gönüle gökkuşağı olmaz.(John Vance Cheney) Gülerek isyan eden, ağlayarak cehenneme gider.(İbn-i Abbas) Gülmek bir güneştir, insanın yüzünden hüzün ve keder kışını yok eder.(Victor Hugo) Gözyaşları ile yıkanan yüzden daha temiz yüz olmaz.(Shakespeare) Gülmek için mutlu olmayı beklemeyiniz.Belki gülmeden ölürsünüz.(Victor Hugo) Hiçbirşeye gülmeyenden, bir de herşeye gülenden sakının.(Anlamlı Söz) İnsanın karakteri en çok nelere güldüğünden belli olur.(Goethe) İnsan gerçekten ağlamadığı müddetçe, bir ruha sahip mi değil mi bilinmez.(M.De Unamuno) Kahkaha ile gülmediğiniz bir günü hayatınızdan siliniz.Çünkü o yaşanmamış bir gündür.(Prof.Marden) Sağanak altında ağlayan ve gülen pek anlaşılamaz.(Cenap Şahabettin)
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|