AK Gençliğin Buluşma Noktası
Diğer Partiler Diğer Partiler ile ilgili propaganda ve reklam dışındaki bütün paylaşımlarımızı burada yapıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-21-2010, 12:35   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Milli Gazete'ye ağır soru

SP kongresinde yaşanan çift liste kriziyle zor duruma düşen Milli Gazete, “Anneni mi çok seviyorsun, babanı mı” sorusu ile karşı karşıya.. Gazete, Necdet Kutsal'ın “En çirkin soru ‘Anneni mi, babanı mı çok seviyorsun' sorusudur” başlıklı yazısını ilk sayfadan "Ortalık karıştı, düzen bozuldu. Yetiş ya Muhammed, yetiş ya Ali" diyerek yayınladı.

Milli Gazete Yazarı Kutsal iki arada bir derede kaldıklarını şöyle ifade etti: “Günlerdir bizi arayan onca insan, ya, "Neden hocamızın haberi yok", ya da "Neden partimizin haberi yok" diye tepki gösteriyorlar. Bizzat şahsımı arayanlar, ya "Bu partiyi yazmaya devam ederseniz çok sevdiğim gazetemi almayacağım" diyor, ya da "Sizin ayrıldığınız iddiası doğruysa, bu çok sevdiğimiz gazetemizi almayacağız" diyorlar. Ve biz, onu söyleyen kardeşimiz telefonunu kapattığında da ağlıyoruz, bunu söyleyen kardeşimiz telefonu kapattığında da ağlıyoruz.”

İŞTE O YAZI

En çirkin soru “Anneni mi, babanı mı çok seviyorsun” sorusudur

"Ortalık karıştı, düzen bozuldu
Yetiş ya Muhammed, yetiş ya Ali"

11 Temmuz'da yapılan Saadet kongresinden beri canımız ciddi manada sıkılıyor.
Kongreyi değerlendirdiğimiz yazıda çift liste çıkmasının Milli Görüş geleneğine uygun olmadığını, bunun bizleri üzdüğünü belirtmiştik.
"Beterin beteri var" derler ya, ilerleyen süreçte yaşadıklarımız tam da bu.
Peki bunun da beteri olur mu? Eğer böyle gidersek hiç kuşkusuz olur. Olmaması ancak Allah'ın bizi kayırmasıyla mümkündür. Peki bu mümkün mü? Şu anki amellerimize bakılırsa...
Şunu hatırlatmamıza gerek var mı; bu camia hangi camia, bu parti hangi parti?
"Keşke bütün bunlar yaşanmasaydı" demenin hiçbir faydası yok. Çünkü olan olmuştur. Ama birer Müslüman olarak her birimizin bugün, bu camianın yeniden birlik, beraberliğini sağlamak için gecemizi gündüzümüze katarak gayret göstermemiz gerekiyor.
Günlerdir bizi arayan onca insan, ya, "Neden hocamızın haberi yok", ya da "Neden partimizin haberi yok" diye tepki gösteriyorlar. Bizzat şahsımı arayanlar, ya "Bu partiyi yazmaya devam ederseniz çok sevdiğim gazetemi almayacağım" diyor, ya da "Sizin ayrıldığınız iddiası doğruysa, bu çok sevdiğimiz gazetemizi almayacağız" diyorlar.
Ve biz, onu söyleyen kardeşimiz telefonunu kapattığında da ağlıyoruz, bunu söyleyen kardeşimiz telefonu kapattığında da ağlıyoruz.
Resulullah (sav) efendimizin yıldızı Hz. Hanzala (ra) sokağa çıkıp, "Hanzala münafık oldu ya Resullallah, Hanzala münafık oldu ya Resulallah.." diye feryad-ü figan ederek Efendimiz aleyhisselama koşarken ne büyük acılar tatmış, Rabbim, bunu şimdi anlıyoruz.
Efendimizin (sav) yıldızı Hz. Kaab bin Malik (ra) bir gazveye iştirak edemediğinde gelen ayet-i kerimelerin yüklediği yükü, O yıldız insana verilen cezayı ve O'nun bu acıyı tarif etmek için "Sanki yer yüzü boşalmış, sadece ben kalmışım. Bununla beraber bütün yeryüzü bana dar geliyor" derken yüzleştiği sıkıntıyı şimdi anlıyoruz.
Ve diyoruz, "Allah'ım! Acaba -Sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmedikçe...-" dediğin anlar bu anlar mı?
Kardeşler!
Allah aşkına size ne oldu?
Siz, daha dün kongrenizde, gelen misafirler takdim edilirken neden BBP'nin temsilcisi anons edildiğinde o salonu inlettiniz?
Bunu "daha kardeş" hissettiğiniz için yapmadınız mı?
Size ne oldu? Suçu, günahı, kusuru, eksiği ne olursa olsun; aynı dava içerisinde Allah'ın birinizi diğerinize kardeş kıldığı topluluk değil misiniz?
Ey insanlar!
Farkında değil misiniz ki; bugün 2000'li yıllardan çok farklı bir imtihanla karşı karşıyasınız. Dün gidenler, sizinle farklarını kesin çizgilerle ortaya koyup gittiler. Emin olunuz, bugün sürüklenmek istediğiniz yerin Kerbela'dan farkı yok.
Ey kardeşler topluluğu!
Liderimiz Erbakan Hoca, inancımızla aklın arasındaki bağı ve Müslümanların Hıristiyanlardan farkını göstermek için hep, "Onlar kiliseye girerken -arkadaş aklını dışarıda koy gel- derler, oysa bizim inancımız -camiye aklınla beraber gir- diye emreder" derdi. Allah aşkına bunu hatırlayın. Eğer bunu hatırlarsanız, umut edilir ki bir kurtuluş yolu bulabilirsiniz.
Efendimiz aleyhisselam darlandığında nasıl dua ettiyse, sahabe-i kiram darlandığında nasıl dua ettiyse buna sarılın.
Erbakan Hoca Milli Görüş'ün lideri, bizim liderimiz. Saadet Partisi, Milli Görüş'ün partisi, bizim partimiz. Numan Kurtulmuş Saadet Partisi'nin Genel Başkanı, bizim Genel Başkanımız.
Kim Allah'ın davasından ayrılır giderse ancak kendisine kötülük eder. Kim de Allah'ın ipine sımsıkı sarılırsa kurtuluşa erer. Ben bir kardeşiniz olarak sizlere karşı vazifemi hakkıyla ifa etmek için derim ki, Allah'ın kulları ve birbirlerinizin kardeşleri olduğunuzu bilin. Birbirinizi suçlayıp yangını büyüteceğinize, onu söndürmek için dua edin.
Abdest alırken, namaz kılarken, otururken, kalkarken, yürürken, yatarken... samimi bir kalple dua edelim. Allah'ım! Sen kimseye kaldıramayacağı yükü yüklemezsin. Allah'ım! Sen, bize karşı bir annenin yavrusuna olan şefkatinden daha şefkatlisin. Bize merhamet et ve aramızda esen bu ayrılık rüzgarlarını bizim amellerimizle değil, kendi kereminle yok et. Allah'ım! Bizi yeniden, bir kez daha fitneye düşürme!
Allah'ım! Biz biliyoruz ki, Sen Resulullah'ı çok seviyorsun. Biliyoruz ki, alemleri O'nun hatırı için yarattın. Biliyoruz ki, O'nun üzülmesini istemezsin.
Allah'ım! -Size içinizden bir Resul gönderdim. Sizin bir sıkıntıya düşmeniz O'nu cidden üzer. O, size karşı çok merhametli ve şefkatlidir- demiştin. Bu içine düştüğümüz darlık bizi derinden üzüyor. Biz O'nun ümmetiyiz. Resulünün üzüntüsünü gider ya Rabbi!

habervaktim

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-21-2010, 12:49   #2
Kullanıcı Adı
redyellow
"Milli gazeteye ağır soru" göremedim yazıda.

Necdet bey gayet güzel bir yazı yazmış, katılıyorum.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-21-2010, 12:55   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Abi bende göremedim ama site öyle atmış başlığı.... siz bi başlık bulun onu atayım...
Alt 07-21-2010, 12:59   #4
Kullanıcı Adı
redyellow
Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi bende göremedim ama site öyle atmış başlığı.... siz bi başlık bulun onu atayım...
Ben başlık bulmakta mahir değilimdir

habervaktim bazen böyle gereksiz başlıklar atabiliyor, mg forumda da bu yüzden çok eleştiriliyor, halbuki böyle gereksiz bir başlıkla verme yerine yorumsuz verseydi çok daha güzel olurdu, yazı güzel bir yazı çünkü.
redyellow isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-21-2010, 13:01   #5
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Bende uygun bir başlık bulamadığım için olduğu gibi attım...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)