AK Gençliğin Buluşma Noktası
Forum Köşe Yazarlığı Ak Parti Forum Köşe Yazarları buraya.

Konu Kapatılmıştır
Stil
Seçenekler

Alt 06-13-2010, 22:23   #1
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Question Milli Görüş Camiasının Ve İslami Kuruluşların Hocaefendiye Duyduğu Öfkenin Nedenleri
ANALİZ ..

İslam camiasında cemaate neden kötü gözle bakıldığını araştırmak için çeşitli görüşlerdeki kişilerden cevaplar aldım. Milli görüşçüsünden Ak partilisine Bağımsızından İslami solcusuna kadar Fethullah gülene karşı takınılan bu soğuk tutumun altında yatan 3 sebep var.

1- ) Fethullah Gülenin 28 şubat sürecinde kanal d ekranlarında canlı yayında yalçın doğanla söyleşide Erbakan hocayla gönül bağının bulunmadığı ve artık erbakanın başbakanlıktan çekilmesini söylemiştir. Bu zor durumda olan İslam ümmetine arkadan saplanan sinsi bir hançerdir. Ümmette oluşan genel kanıya göre fethullah gülen kendi çıkar ve kurumlarını korumak amacıyla erbakan hocayı arkadan vurmuş ve 28 şubatın yaşanmasına katkı sağlamış.

2-) Başörtüsü fütürrattır meselesi

Yine 28 şubatın en sancılı dönemlerinde başörtüsü eylemlerinin en can alıcı olduğu zamanlarda, bu yasağın hafif hafif çözülmeye başladığı vakitlerde hocaefendi çıkıp başörtüsü füturrattır demiştir. Yani açın öyle girin demek istemiştir. Bu başörtüsü mücadelesinde kırılma noktası olmuş ve o günden bu güne kadar başörtüsü mücadelesi zayıflamış bugün 40-50 kişinin katıldığı haftalık eylemlere dönüşmüştür.
Hani nerde o yüzbinlerce kişinin katıldığı eylemlerimiz
Hani nerde el ele tutuşup kenetlenmelerimiz
Hani nerde imza kampanyalarımız
Sultanahmedler Beyazıdlar Nerde ?

Eğer bugün başörtüsü mücadelesi bu kadar zayıfladıysa bunun nedeni fettullah gülen hocaefendinin bu açıklamalarıdır. Bu açıklamalar önemli ölçüde mücadele azmini kırmıştır.

3 - ) Mavi marmara baskını ve cemaat basın yayın organlarının soğuk tutumu

Son gemi baskınında ise hocaefendi israil otoritesinden izin alınmalıydı demiş ve ihh gibi bir derneği henüz duymadığını belirtmiş eğer yardım götürüleceksede israilin izni doğrultusunda gidilmesi gerektiğini belirtmiştir. Cemaatin önde gelenleri tarafından ihh gönüllülerine provakatör damgası yapıştırılmıştır.

İslam toplumunda son günlerde ortaya çıkan cemaate karşı kin ve öfkenin nedeni genel olarak bu 3 maddenin getirdiği sonuçların günümüzde oluşan patlamasıdır. Ayrıca İslam toplumu cemaatin Bediüzzaman Said-i Nursi hazretlerinin fikirlerini temsil etmediğini ve emperyalistlerle aynı dili konuştuğunu söylemektedir. Bu gibi söylemlerin devamı gelirse İslam toplumunda büyük bir parçalanma söz konusu olacaktır.

Analiz Eden : Furkanca Bakış

Dipnot :Son günlerde bu konu hakkında ciddi bir araştırma içerisine girdim. Bir çok farklı görüşlerdeki kişiyle birebir konuştum. Bu analiz bütün bu konuşmaların ortaya çıkardığı bir bütündür.

Bu Analiz Ak Parti Forum için yapılmıştır. Kaynak Gösterilerek diğer forumlarda paylaşılabilir.

Konu Özgür Çağrı tarafından (06-13-2010 Saat 22:32 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-13-2010, 22:31   #2
Kullanıcı Adı
unnamed
Kardeşim belkide iyicene araştırsan farklı sonuçlarada ulaşabilirdin...

Alt 06-13-2010, 22:31   #3
Kullanıcı Adı
Mavera
kusura bakmayin ama 28 subattan en cok zarar gören ve 28 subat nedeniyle "hüzünlü gurbet" e maruz kalan bir sahsiyeti 28 subat taraftari yapan yazi en kibar tabirle izandan yoksundur..
erbakan hocayla, gülen hocanin yildizlarinin barismamasi öyle sizin arastirmaniz gibi yakin gecmise degil cok eski tarihlere dayaniyor hatta msp nin kurulusunda sac ayaklarindan biride nur cemaatiydi ancak düsünce ayriliklari bir daha yollarin kesismemek üzere ayrilmasina sebeb olmustur..
ayrica arastirma yapmissiniz ama hoca efendinin teferruattir sözünün 28 subat sürecinde degil cok öncelerde söylendigini ortaya cikaramamissiniz..
Gülen hocaefendide, erbakan hocada kitlelerin saygi duydugu insanlardir evet yollari farkli olabilir, metodlari ayri olabilir ancak onlar hic bir zaman düsman degildir hedefleri ayni olan bu zatlar ayri yollardan hedefe varmaya calisiyorlar..
Onlari birbirine rakip göstermek, birbirine ayri zit kuvvetler gibi göstermek birilerinin ekmegine yag sürer ki o birileri su anda masabasi haberlerle ortaligi bulandiriyor ve niyet okuyucularida buna alet oluyor!..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-13-2010, 23:30   #4
Kullanıcı Adı
rizzelli
suizanların analiz olduğunu ilk defa görüyorum.

yanlış tespitlerin üzerinden araştırma yapıldığı,tek yönlü olaylara bakan kesimin düşünceleri belirtilmiş sadece.

zanlar ve yanlış tespitler,
Milli görüşçüsünden Ak partilisine Bağımsızından İslami solcusuna kadar Fethullah gülene karşı takınılan bu soğuk tutum

bu kökten yanlış bir bakış açısı.Türkiye'nin her kesimine dokanabilen,hizmetleriyle toplumun tüm renklerinden takdir gören başka bir dini cemaat veya sivil örgüt gösteremezsiniz.

marjinallerin,radikallerin önyargılı kanaatleri önemli değil.farklı görüşte sağduyulu insanların çocuklarını cemaatin kurumlarına,evlerine teslim etmeleri bu yanlışı çürüten en büyük kanıtlardan birisidir.

İslam ümmetine arkadan saplanan sinsi bir hançerdir. Ümmette oluşan genel kanıya göre

Erbakana oy vermeyenler ümmetten sayılmıyor mu?

neresinden bakarsak bakalım ümmeti sandıktaki oy sayısına indiren düşüncenin sapkın bir düşünce olduğu meydanda.

Eğer bugün başörtüsü mücadelesi bu kadar zayıfladıysa bunun nedeni fettullah gülen hocaefendinin bu açıklamalarıdır. Bu açıklamalar önemli ölçüde mücadele azmini kırmıştır.

mitinglere katılanların sayısı Hocaefendinin düşüncesine katıldıkları için gelmiyorlarsa yanlış yönü eleştiriyoruz.miting müslumanlarının mevzuyu şova siyasete dönüştürmedeki çabalarını niye eleştirmiyoruz?başörtüsü sorununa sebep olanları neden sorgulamıyoruz?mgk da ümmetin problemlerini savunmak yerine beyazıt meydanlarında mı meseleye çözüm getirmeye çalışıyorlar?

Cemaatin önde gelenleri tarafından ihh gönüllülerine provakatör damgası yapıştırılmıştır.

bu analiz değil apaçık iftira olmuş kusura bak.
gemide cihan haber ajansından,zaman gazetesi muhabirinin olmasını nasıl karşılıyorsunuz?
ben süreci stv ve zaman dan takip ederken provakatör denilmesini bırakın ima edici bir haber bile yapılmadı.
Hocaefendi gemide kanlı saldırı sonucunda hayatını kaybedenler için şehit derken bu insanlara provakatör demesini hangi kafayla izah edeceksiniz?

rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-13-2010, 23:31   #5
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Yine ortalık karışmasında...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-13-2010, 23:36   #6
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
bu konunun ömrü çok uzun olmaz (:

ama kilitlenmemesini arzu ediyorum, inşallah düzgün bir tartışma olur, kişilere hakaret etmeden güzel bir şekilde bu konunun tartışılmasını
M--U--R--A--T ediyorum (:
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-13-2010, 23:41   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Çağrı
Kusura bakmayın rizzeli ben bu analizi femde yapmadım Düğünde dernekte piknikte eylemde ak partilisinden milli görüşçüsüne herkeste %80 oluşan genel kanıyı yazdım. Varsa senin analizin sende yaz.

Kimse yokmu derneği yetkilisinin vatana verdiği röpörtajda ve cemaati destekleyenlerin görüşüne göre ihh radikallerin oluşturduğu bir grup insan ve amacı yardım değil
yani ihh lılara burda ne demek isteniyor ?
neymiş o gemideki yükle gazzenin 3 günlük ihtiyacı karşılanırmış. Amaç yardım değilmiş.

Kusura bakmayın yiğidi öldür hakkını yeme yanlış yaparsada hatasını söyle ! Öyle yapmasak atatürkü puta çeviren kemalistlerden ne farkımız kalır.

Ne partizanlık yaparım ne cemaatçilik oynarım bana göre doğru neyse gocunmadan söylerim. Rahatsız olmayın eleştiriye açık olun biraz .

Alt 06-13-2010, 23:46   #8
Kullanıcı Adı
Mavera
hocam evet femde yapmadiginiz belli daha cok agd teskilatlarinda yapilmis gibi duruyor..
söylediklerinizi belgelendirmenizi istesem ben yukarida bir gerekce yazdim ama gözardi ettiniz
sunlari cevaplar misiniz?
1) hocaefendi basörtüsü icin teferruattir sözünü hangi tarihte, hangi ortamda söylemistir
2) 28 subat sürecinde gülenin aciklamalarini burada belgeleyebilir misiniz
3) 28 subattan en cok zarar gören, gutbete gitmek durumunda kalan, okullari kapatilan, ünv sine ögrenci alimi yasaklanan, dersaneleri basilan birisi nasil oluyorda 28 subat destekcisi oluyor?
4) erbakanla, gülenin yollari ne zaman ayrildi yada hic birlesti mi?

simdilik bunlar ama bu sorular gibi 10 larcasi sohbetin gidisatina göre gelecekdir..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-13-2010, 23:48   #9
Kullanıcı Adı
rizzelli
Alıntı:
Furkanca Bakış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kusura bakmayın rizzeli ben bu analizi femde yapmadım Düğünde dernekte piknikte eylemde ak partilisinden milli görüşçüsüne herkeste %80 oluşan genel kanıyı yazdım. Varsa senin analizin sende yaz.

Kimse yokmu derneği yetkilisinin vatana verdiği röpörtajda ve cemaati destekleyenlerin görüşüne göre ihh radikallerin oluşturduğu bir grup insan ve amacı yardım değil
yani ihh lılara burda ne demek isteniyor ?
neymiş o gemideki yükle gazzenin 3 günlük ihtiyacı karşılanırmış. Amaç yardım değilmiş.

Kusura bakmayın yiğidi öldür hakkını yeme yanlış yaparsada hatasını söyle ! Öyle yapmasak atatürkü puta çeviren kemalistlerden ne farkımız kalır.

Ne partizanlık yaparım ne cemaatçilik oynarım bana göre doğru neyse gocunmadan söylerim. Rahatsız olmayın eleştiriye açık olun biraz .
dostum analiz yaptım diyorsun.

yukarıda cevabımı yazdım.analiz ve araştırma yapan sensin,mesajımdan alıntı yaparak ortaya döktüğüm yanlışlarına cevap vermen gerekli.

demogojiye başvurarak cevaplara yanıt vermeyerek analizlerini havada bırakıp çürütme kardeşim.
rizzelli isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-13-2010, 23:58   #10
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Arkadaşlar;
Meselemiz kişilerin kurumların yahut cemaatlerin birbirine olan münakaşası olmamalıdır. Eğer bir münakaşa olacaksa islamın bütün dünyada tek vücüt olması için yapılmalıdır. Biz daha birbirimizi korumadan kollamadan nasıl islama hizmet edeceğiz.

yok efendim erbakan bunu dedi de erdoğan şunu dedi de Fethullah hoca onu dedi de.
Dedilerle uğraşmaktan islam adına bir hizmet yapamıyoruz. Boşa geçen zamanların farkında değiliz.
İsrail de vatandaşlarımız katlediliyor. Biz müslümanlar birbirimizin ağzından cıkan kelimelere bakıyoruz. Bir parti israili telin mitingi düzenliyor. Oy avcılığıyla itham altına alınıyor. Bir Hocaefendi israil hakkında yorum yapıyor. Neredeyse israil kadar zalim oluyor. Hükümet israille ilişkileri kesmek üzere toplantılar yapıyor. Bizim derdimiz heronlar.
Biz nezaman bu boş münakaşalardan kurtulursak ozaman islam adına hizmetler yaparız.
Lütfen bu tür konularda yorum yaparken dikkatli olalım.
mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Konu Kapatılmıştır

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)