AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 08-23-2010, 19:21   #1
Kullanıcı Adı
mehmetakif24
Standart Milli Görüş Pakistan'da!
Birleşmiş Milletler'in “Bugüne kadar meydana gelmiş en büyük felaket” diye tanımladığı Pakistan'daki sel felaketinin ardından bu ülkeye giden Avrupa Milli Görüş Teşkilatları'ndan (IGMG) bir heyet, sel felaketinden etkilenen bölgede yaptığı incelemelerden sonra ilk raporunu tamamladı.

Ufuk Seçgin başkanlığındaki heyetin hazırladığı raporda, 500 binden fazla evin sular altında kaldığı Pakistan'da milyonlarca insan hala evsiz durumda. Felaketin bir devletin ya da yardım kuruluşunun kaldıramayacağı büyüklükte olduğunu bildiren IGMG heyeti, sel felaketinden etkilenen 1000 aileye iki haftalık yiyecek yardımında bulundu. IGMG, selden etkilenen diğer bölgelere de yardım ulaştıracak.

MEHMET NEDİM ASLAN'ın haberi...

Pakistan'da milyonlarca kişiyi evsiz bırakan sel felaketinin ardından bu ülkeye giden Avrupa Milli Görüş Teşkilatları'ndan (IGMG) bir heyet, 20 milyon kişiyi etkileyen sel felaketiyle ilgili ilk raporunu tamamladı. IGMG'nin sel felaketinin meydana geldiği bölgelerde yaptığı incelemeler ve görüşmelerden sonra hazırladığı raporda, 500 bin evin sel suları altında kaldığını ve milyonlarca insanın evsiz kaldığı bildirildi. Yardım kuruluşlarını Pakistan'a yardıma çağıran IGMG, sel felaketinden etkilenen 1000 aileye de iki haftalık yiyecek paketleri dağıttı.

HALA ULAŞILAMAYAN BÖLGELER VAR
Ufuk Seçgin başkanlığındaki heyet IGMG Acil Yardım Heyeti, Peşaver'deki yerli kuruluşlardan sel felaketinin etkisi hakkında bilgi aldı. IGMG heyetine, 20 milyondan fazla insanı etkileyen sel felaketinin 2004 yılında Güney Asya'yı vuran Tsunami'den daha büyük olduğunu belirten Pakistanlı yetkililer, sellerde 500 bin evin tamamen sular altında kaldığını kaydettiler. Kohistan ve Sawat bölgelerine köprü ve geçiş yollarının sellerde zararar görmesi nedeniyle hala ulaşılamadığını ifade eden Doğal Afet Kriz Merkezi Direktörü Asif Ali Farakh, sel felaketinden etkilenen bölgenin tüm dünyayla bağlantısının kesildiğini belirterek, ordunun halka helikopterler aracılığıyla yardım etmeye çalıştığını ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

IGMG, YİYECEK YARDIMINDA BULUNDU
Birleşmiş Milletler'in “Bugüne kadar meydana gelmiş en büyük felaket” diye tanımladığı sel felaketi nedeniyle Pakistan'a giden IGMG heyeti, sel felaketinden etkilenen 1000 aileye iki haftalık yiyecek paketleri dağıttı. IGMG heyeti lideri Ufuk Seçgin, sel felaketinin bir devletin ya da yardım kuruluşunun baş edemeyeceği kadar büyük olduğunu ve bu yüzden tüm yardım kuruluşlarının bölgeye acil yardımlarda bulunması çağrısı yaptı. Seçgin, Müslümanların burada açlık ve hastalık tehlikesiyle karşı karşıya kalan kardeşlerine yardım etmesinin önemine vurgu yaparak, 2004'teki Tsunami ile karşılaştırıldığında ölü sayısı az olmasına rağmen, sel felaketinin çok geniş bir alanı kapladığını ve verdiği zararın çok daha büyük olduğunu belirtti.

SALGIN HASTALIK TEHLİKESİ
Sel suları altında kalan Nowshera bölgesini de ziyaret eden IGMG heyeti felaketle ilgili raporunda , burada yüzbinlerce insanın hala dışarıda kaldığını ve acil yardım beklediğini bildirdi. IGMG'nin görüştüğü ve sel sularının taşmasıyla evini kaybeden Ahmed Khan isimli felaketzede, bir ağaca bağladığı çarşaflarla kendisine çadır ev yaptığını belirterek, sahip olduğu herşeyi kaybettiğini söyledi. IGMG heyeti, evsiz ve yardımsız kalan sel mağduru insanların yıkılan evlerinin altından topladıkları eşyalarla sığınak yapmaya çalıştığını ve acil yardım gelmemesi halinde salgın hastalık tehlikesinin olabileceğini bildirdi.

HABERVAKTİM.COM

mehmetakif24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-23-2010, 19:24   #2
Kullanıcı Adı
İntifada
Allah razı olsun...
Başlığı görünce bir an uluslararası bir baskınmı söz konusu dedim ama...
Şaka bir yana pakistana karşı daha duyarlı olmalıyız...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)