AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 05-21-2009, 23:29   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Standart 'Milli törenlere katılmayanlara işlem yapılsın'

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, milli törenlere katılımın azlığından şikayet etti.

Özçelik, "Son yıllardaki milli günlerimize katılımlarda bir vurdumduymazlık ve aymazlıkla karşılaştığımıza bizzat şahit olduk. Bu konuda gerekenin yapılmasını bekliyorum." dedi.

Bayram Özçelik, Burdur'da yapılan önemli resmi törenlere il müdürlükleri, bazı sivil toplum örgütlerinin üst düzeyde yöneticileri ve çalışanları ile katılmamalarının düşündürücü olduğunu söyledi.

Bir milletin millet olma vasıflarından birisinin de köklü bir tarihe sahip olmalarından kaynaklandığını kaydeden Özçelik, şu anda bazı ülkelerin tarihte övüneceği, gururlanacağı bir zaferleri, günleri bile olmadığını ifade etti.

Her yıl Anzak'ların ve Yeni Zelandalıların Çanakkale'ye anma törenlerine bir günlük gelmelerinin altında bu bunun yattığını kaydeden Özçelik, şunları söyledi: "Bizim tarihimizde altın sayfaları gelecek nesillere aktaracak, şerefle taşıyacak günlerimiz mevcuttur. Milli ve dini günlerimizi çocuklarımızın, gençlerimizin zihinlerine yerleştiremezsek, bunları yaşatamazsak, geleceğimizde milli ve dini kültürümüzden çok şey kaybeder ve yozlaşan ve soysuzlaşan bir nesille karşı karşıya geliriz."

Milli günlerin milletçe topyekûn yaşanacak günler olduğunu vurgulayan Özçelik, "Son yıllardaki bu milli bayramlarımızda bir vurdumduymazlıklara bizzat şahit olduk. Bu arada özellikle her bayramda katılımları ve katkıları yer alan dernek, sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bu milli bayramlara katılımların artırılması için birçok defa gerekli yerlere, gerekli uyarıları yaptığını dile getiren Özçelik, hiçbir zaman netice alamadığını belirtti.

Özçelik, "Burdur'daki İl Müdürlüklerinin yönetici ve personelinin bir çelenk sunmaya, akabinde stadyumda ki törenlere katılamayışlarına tatil olmasına rağmen anlam veremiyorum. Bu törenlere, bu millete yakışır şekilde katılmayanlar hakkında Burdur Valiliğinin kanunlar çerçevesinde işlem yapmasını istiyorum ve bekliyorum." ifadesini kullandı.

(CİHAN)

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)