AK Gençliğin Buluşma Noktası
Alt 10-03-2010, 10:28   #1
Kullanıcı Adı
M.Atilla
Lightbulb Minareyi Çalamayanlar Cemaatlere Yükleniyor
Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can'ın şu ifadeleri oldukça önemli. Önce onu okuyalım: "Türkiye 100 yıllık bürokratik vesayet sistemini terk etmeye hazırlanıyor. Neredeyse toplumun yüzde 90'ını tarihin çeşitli dönemlerinde düşman bellemiş, ona mağduriyetler yaşatmış bir siyasal yapının üzerine kurulu olduğu paradigma, temel tezleriyle birlikte yıkılıyor. Geleneksel siyasal aktörler (seçkinler) iktidarı yitiriyor, ancak devlet demokratikleşiyor. Türkiye'de barışın tesisi yönünde tarihi adımlar atılıyor. Tüm bu gelişmelerin dinamiği ise toplum oluyor."
Osman Can'ın da ifade ettiği gibi malum vesayetçi zihniyetler; halkçısıyla, ırkçısıyla toplumun yüzde doksanını tarihin her döneminde düşman bellemiş ve çaldıkları minarelere kılıf bulamayınca, çaresizliklerini hacıya, hocaya ve cemaatlere ihale etmişlerdir.

Şimdi de memleketi ve milleti bataklığa sürüklemek isteyenler, başarısızlıklarının faturasını Fethullah Gülen Hocaefendi ve sevenlerine yüklüyorlar. Vesayetçilerin ufağından irisine kadar, arada kim varsa hepsinde ayrı bir cemaat düşmanlığı ve nefreti mevcut.

Dünyanın hiçbir yerinde vesayetçiliğin ömrü seksen yılı geçmemiştir. Dünya tarihine bakan herkes bunu görebilir. Türkiye'de ise bu süre seksen yılı biraz aşmıştır. Müsaade edilsin de artık bu baskı rejimi son bulsun. Halkımız vesayet yükünden bıktı ve yoruldu.

Topraklarımızda Cennet mekân Abdülhamid'den sonra en şedit haliyle tek parti dönemi ve 28 Şubatçılar, cami ve cemaatlerle barışık olan her insanı, potansiyel suçlu ilan etmiştir. Bu süreler içerisinde idamlarla, hapislerle, sürgünlerle nice âlimler, bilginler, masum ve günahsız insanlar, minare hırsızlarının kılıfsızlıklarına kılıf olmuşlardır.

Şöyle çok basit bir şekilde aklımıza gelenleri bir hatırlayalım. İstiklal Mahkemelerine ve idamlara bakalım. Hangisinin içinde vatan haini vardı? Hepsi de İstiklal Harbi'nde en ön sıralarda çarpıştı. "Vatan, namus, din kutsaldır" diye cephede vuruştuktan ve bağımsızlığımızı kazandıktan sonra bu insanlar bir bir yargılanıp irtica sınıfından cezalandırıldı. Şu cemaatten bu cemaatten diye suçlandı.

İskilipli Atıf Hoca, Eşref Edip, Mehmet Akif Ersoy ve Bediüzzaman gibi nice münevverler yargılandı. Bediüzzaman, İstiklal Savaşı'nda gönüllü alaylar kurup, memleket ve millet için çarpıştıktan sonra bir tek gün görmedi, ömrü hapishanelerde geçti.

Van cephesinden sonra Balkan Harbi'nde Bediüzzaman gönüllü askerleriyle Trakya civarında savaşıp, memleketi ve milleti selamete çıkardı. Din âlimi olduğu pekâlâ bilinen Bediüzzaman'a gün yüzü göstermeyenler o savaşlarda neredeydi?

Sadece Bediüzzaman'a karşı bir hücum başlamamıştı. Süleyman Hilmi Tunahan ve pek çok kanaat önderi bu zihniyetten çok çekti. Kur'an öğretmekten başka hiçbir icraatı olmayan bir insan neyle suçlanabilirdi? Onu da suçladılar ve olmadık iftiralara maruz kaldı.

Bu ülkede yüzyıldır cemaatlerin hemen hepsi takibat görmüş ve cezalandırılmıştır. Bir tek derin devletçilerin kurduğu irili ufaklı kesimler zarar görmemiştir. Milletimiz de tarihin hiçbir döneminde zaten onlara itibar etmemiştir. Bu sefer de "Neden itibar edilmiyor" diye yine masum insanlar cezalandırılmış, maddi ve manevi zararlara uğratılmışlardır.

Yıllardır hedef olmaktan çıkamayan Fethullah Gülen Hocaefendi yine hedefte ve vesayetçi zihniyet başarısızlıklarının hepsini cemaate yüklemekte. Oysa bu toprakları ve bu milleti sevip sahiplenen her yurttaşımız, hocaefendiden ve sevenlerinden yanadır.

Çaldıkları minareye kılıf bulamayıp cemaatlere iftira atanlar; artık seksen yıllık at gözlüklerini çıkarıp, toplumun kime ve neye sahip çıktığını görmeli ve bilmelidir. Eğer bir insanın memleketine ve milletine karşı vicdani sorumluluğu yoksa hiçbir iftiradan ve yalandan korkmaz. Vicdani sorumluluk; dini ve milli değerlerin sahiplenilmesidir.


Hüseyin Öztürk, Vakit

 

M.Atilla isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-03-2010, 10:56   #2
Kullanıcı Adı
Hakan Özkan
Standart
Vesayetciler işlerini iyi yapsada Hocaefendiyi rahat bıraksalar. Halkın karşısında eriyen, demokrasi ilede su yüzüne çıkanlar hocaya sarılıyor .
Hakan Özkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-05-2010, 02:14   #3
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Standart
Hüseyin Öztürk meseleyi ortaya koymuş. Tebrikler
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-09-2010, 17:02   #4
Kullanıcı Adı
Terennüm
Standart
söyleyecek söz bırakmamış..
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-09-2010, 20:54   #5
Kullanıcı Adı
BeDeVİ
Standart
Alıntı:
Adem Etyemez Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
söyleyecek söz bırakmamış..

BeDeVİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi