04-23-2008, 13:37 | #1 |
'Mini Tyson' Selçuk Aydın
Selçuk Aydın'dan TS taraftarına
Trabzonlu boksör Selçuk Aydın, Dünya Boks Konseyi (WBC) Kıtalararası Boks Şampiyonası yarı orta sıklette, Güney Afrikalı Lucky Lewele'yi yenerek kıtalararası kemeri almak istediğini söyledi. Selçuk Aydın, Trabzon'a gelerek, 26 Nisan Cumartesi günü Güney Afrikalı rakibiyle 19 Mayıs Spor Salonu'nda yapacağı maçın hazırlıklarına başladı. Profesyonel boks hayatını Almanya'da sürdüren ve 'Mini Tyson' lakabı ile anılan Selçuk Aydın, bu maça çıkabilecek seviyeye kadar çok çalıştığını ve kendisinde emeği bulunanlara teşekkür ettiğini belirtti. Arena Boks Promotion'un düzenlediği organizasyonla Trabzon halkının önüne çıkma fırsatı yakaladığını ifade eden Selçuk Aydın, ''Bir yıl içinde beklenenin çok üstünde performans sergiledim. Onlar da bunu göz önünde bulundurarak maçı burada yapma kararı aldılar. Beni halkımın yanına getirdiler. Böylesi önemli bir gecede mutlu bir sona ulaşmak istiyorum. İnşallah kemeri kazanan ben olacağım'' dedi. Trabzon halkının desteğini beklediğini kaydeden Selçuk Aydın, ''Salon en fazla 2 bin kişi alıyor. Maça çok büyük bir talep var. İnşallah halkımıza güzel bir gece yaşatacağız'' diye konuştu. "Selçuk Aydın'ım" Kendisine 'Mini Tyson' denmesinin gurur verici olduğunu fakat kimsenin taklidi olmak istemediğini ifade eden Selçuk Aydın, şöyle devam etti: ''Tipik bir Trabzonluyum. Ringe çıktığım zaman çok hırslıyım. Rakiplerime saldırıyorum. Böyle olduğum için de beni Tyson'a benzetiyorlar. Böyle büyük bir boksöre benzetilmek gurur verici ama ben Selçuk Aydın'ım.'' Amatör olarak 14 yıl boks yaptığını kaydeden Selçuk Aydın, ''Artık seyirci baskısını üzerimden attım. Kendi evimde oynayacağım için mutluyum. Ringe çıktığımda köşedeki antrenörümü duyarım, onun haricinde başka bir ses duymam'' diye konuştu. "Trabzonspor Kötü Dönemden Geçiyor" Selçuk Aydın, Trabzonspor'un son günlerde başarısız olması nedeniyle kentte daha çok boks maçının konuşulmasına ilişkin olarak ise, ''Trabzonspor büyük bir takım, kimse umudunu yitirmesin. Kötü bir dönemden geçiyor ama ilerleyen dönemlerde tekrar başarılar yakalayacaktır. Ligde layık olduğu yere gelecektir. Ben de kentime layık olmak için elimden geleni yapmaya çalışıyorum'' diye konuştu. (AA)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|