![]() |
#1 |
![]() İsrail askerleri tarafından operasyon düzenlenen Mavi Marmara adlı gemide bulunan en küçük yolcunun Kandıralı olduğu öğrenildi.
Mavi Marmara'nın başmühendisi Kandıralı Ekrem Çetin'in oğlu olan ve anne babasıyla gemide bulunan 1.5 yaşındaki Kaan , insani yardım konvoyunun masum yüzü olarak lanse edilmişti. Kandıra`nın Alabey köyünde olan Mavi Marmara'nın başmühendisi Ekrem Çetin eşi ve 1,5 yaşındaki oğlu ile gemideydi. İSTANBULA GELDİLER İsrailli askerlerin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinin en küçük yolcusu 1.5 yaşında Türker Kağan Çetin, annesiyle birlikte İsrail'in Tel Aviv kentinden THY uçağıyla İstanbul'a geldi. Ailesi ile birlikte mavi Marmara adlı gemide bulunan Nilüfer Çetin, havalimanında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çetin, “Böyle bir şeyin başımıza geleceği de ihtimaller arasındaydı. Gazze`de binlerce milyonlarca bebek var, oraya vardığımızda oğlumla birlikte o bebeklerle oynamak istiyorduk. Yardımları onlara ulaştırmayı planlıyorduk. 'Bakın korkulacak bir şey yok, bebeğimle gelebiliyoruz' diyecektik. GAZ MASKESİ TAKTIM Silah sesleri arasında kamaramızda oynuyorduk. Oğlum dün öğleden beri gergin. Pedagog yardımıyla onu rahatlatacağız. Oğlumu korumama gerek kalmadı. Saldırı sırasında gemide bebeğin olduğunu biliyorlardı. İç odada kalarak korudum, daha sonra banyoya geçtik. Oğluma gaz maskesi ve can yeleği taktım. Eşimi uzaktan gördüm, iyi durumdaydı. Personelden yaralı yoktu, çünkü limana götürmek için muhtaçlardı. GEMİDEDE ARIZA YOK Geminin makinasında arıza yok, ufak tefek arızalar olabilir ama bu geminin yolculuğunu etkilemez. Böyle bir şeyin başımıza gideceğini bilsem de yine giderim. Bir gemi daha giderse yine giderim. Yol boyunca sıkıntımız yoktu, sadece suyumuz sıkıntılıydı. Oğlumla güvertede gezdik, oyun oynadık. Perdeler kapalıydı, saldırı anını görmedim. Sadece ses duydum. Ağır da hafif yaralılar da var.“
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|