AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 05-17-2009, 12:34   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Standart Motorsikletli doktorlar hayat kurtaracak

Ambulansların giremediği dar sokaklara motosikletli doktorlar girerek hayat kurtaracak


Ankara İl Sağlık Müdürlüğü, Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, ambulansların giremediği dar sokaklarda bulunan acil vakalara ilk müdahaleyi yapmak üzere özel motorize ekip kuruyor. İlk etapta 5, daha sonra 12 doktorun görev alacağı motorize tim, acil vakalara ulaşım hızı ile hayat kurtaracak.

Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Bozkurt, ambulansların giremediği dar sokaklarda bulunan acil vakalara ulaşarak ilk müdahaleyi yapmak üzere özel motorize bir ekip kurulduğunu bildirerek, "Bu tim acil durumlarda ambulansın giremediği dar alanlara kısa sürede intikal edecek ve vakaya ilk müdahaleyi yapacak. Tim gerekli tıbbi işlemlerin ardından hastayı hastaneye transfere hazır hale getirecek" dedi. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün doktorların kullanacağı motosikletleri satın aldığını ve doktorların eğitiminin sürdüğünü anlatan Başhekim Doç.Dr. Bozkurt, 3 ay içinde timin göreve başlamasını beklediklerini söyledi.

HASTA YAKINLARINA İŞ

Yaklaşık iki ay önce Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başhekimlik koltuğuna oturan Doç. Dr. Murat Bozkurt, kısa sürede yaptığı yeniliklerle dikkat çekiyor. 400 yatak kapasitesi ve devasa alanıyla Türkiye'nin en büyük devlet hastanelerinden biri olan hastanenin, Sağlık Bakanlığı tarafından 'Travma, Transplantasyon, Nefroloji ve Kardiyoloji' merkezi olması yönünde çalışmalar yapılıyor.

Etlik İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 18 yatak kapasiteli yoğun bakım ünitesi yakın bir zamanda hizmete girecek. Birçok sosyal sorumluluk projesini de hayata geçirdiklerini ifade eden Doç. Dr. Bozkurt, hasta ve hasta yakınlarına İş-Kur ile bağlantıya geçerek iş bulmaya çalıştıklarını da söyledi. Başhekim Doç.Dr. Bozkurt, hastane personelinin çalışma ortamını kolaylaştırmak ve iş motivasyonlarını artırmak için de projeler ürettiklerini kaydederek, bu amaçla 75 çocuk kapasiteli kreşin hizmete açılacağını belirtti. Doç.Dr. Bozkurt, "Erkek çalışanlarımızın en önemli isteği otopark, kadın çalışanlarımızın ise çocuklarını gönül rahatlığıyla emanet edecekleri bir kreş. Hastanemizde bin araçlık bir otoparkımız var, açıdan gerek personelimiz ve gerekse hastalarımız araçlarını ücretsiz park edebiliyorlar. Hizmete açacağımız kreş ise Avrupa standartlarında olacak. Çalışanlarımız istedikleri an internete girip çocuklarını kreşten izleyebilecek" dedi.

Öte yandan, hastanede önümüzdeki günlerde tüm cerrahi müdahalelerin yapılacağı Sporcu Sağlığı Merkezi de kurulacak. Başhekim Doç. Dr. Murat Bozkurt, merkezde ayrıca sporcuların kalp ve genel vücut performanslarının ölçüleceğini belirterek, merkezde sporculara fizik tedavi hizmeti de verileceğini kaydetti.

HASTALAR GOLF ARABALARIYLA TRANSFER EDİLECEK

Başhekim Doç.Dr. Bozkurt, giriş kapısı ile poliklinik kapısı arasında 400 metrelik uzun bir mesafe olduğunu ve bu mesafenin hastalar açısından sorun oluşturduğunu da söyledi. Bunun için yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını da kaydeden Doç.Dr. Bozkurt, "Hastalar 400 metrelik mesafede kendileri için özel olarak dizayn edilen "golf' arabaları"yla transfer edilecek" dedi. Doç. Dr. Bozkurt, otobüs ve dolmuşların hastanenin önünden veya yakınından geçmediği için hastaların hastaneye ulaşmada da ciddi sıkıntılar yaşadığını vurgulayarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yardım talep ettiklerini ve bu konuda adım atılmasını beklediklerini söyledi.

Kaynak: Zaman

 

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım